De kerstdagen liggen nog maar nét achter ons en dat zal menigeen wel voelen aan een zacht laagje spek dat zich heeft gevormd op je buik. Ik in ieder geval wel en ik pak dat laagje deze dagen in met een warm huispak, terwijl ik lekker in mijn bubbel zit. Ik vertel hoe onze Kerstdagen waren en wat we deze week nog gaan doen…

Kerstmis 2017

Dit is de kerst geweest waarop ik het minste aantal foto’s heb gemaakt sinds ik blog. Ik heb zowel 1e als 2e Kerstdag mijn telefoon thuisgelaten, zodat ik daar niet onnodig onrustig van werd. Dus ik heb eigenlijk geen foto’s gemaakt. Gelukkig hebben mijn broer en schoonzusje dat wel gedaan 1e Kerstdag, dus we hebben wat mooie plaatjes als herinnering.

Even terug in de tijd naar Kerstavond. Traditioneel is dit de avond met ons eigen gezinnetje. We hadden sushi besteld, bubbels ingeslagen en de cadeaus lagen klaar onder de boom. Laurens werd verwend met Lego, een pyjama en een boekje van Mijn Eigen Boekje. Etienne mag zich weer in een nieuwe trui, sokken en handschoenen hijsen, terwijl hij leest in zijn nieuwe boek over zijn muzikale held Prince. Ik ben verwend met een Rituals-pakket, megagrote en zachte handdoeken voor extra welnessgevoel en nieuw parfum. En we zouden het nog wel klein houden dit jaar… herkenbaar?

Na de cadeaus was ik klaar voor een avondje All You Need Is Love. Na ongeveer 3 kwartier trok ik al dat gejank alleen helemaal niet meer, werd ik een beetje kregelig en ben ik met een boek in bed gaan liggen. Nadat ik zaterdagmiddag alle emoties van me af had geschreven ging het heel goed met me, alleen viel al dat kerstgeluk even heel erg verkeerd. Ik koos ervoor om even helemaal alleen te zijn, Etienne ging lekker Netflixen en het was goed zo.

sushi bregblogt.nl

Op 1e Kerstdag stond ik uitgerust op en we begonnen de dag met een lekker ontbijtje. Daarna pakten we onze spullen (wat is het heerlijk dat dit steeds minder wordt, naarmate je kind ouder wordt!) en reden naar Dordrecht. Daar gingen we met mijn moeder, broers en onze gezinnen genieten van een high tea. Het bleek perfect te zijn: de kinderen konden spelen, wij konden bijkletsen en lekker eten en aan het einde van de middag vertrok iedereen weer naar zijn eigen huis. De sfeer was goed, we hadden er allemaal vrede mee dat dit voortaan ons gezin is.

‘s Avonds ploften Etienne en ik met mama op de bank, waar we lekker genoten van bubbels, hapjes en wat tv en fijne gesprekken. Een prima afsluiting van 1e Kerstdag!

Op 2e Kerstdag ontbeten we weer uitgebreid en op ons gemakje, waarna ik het ruime sop koos voor een fijne baddersessie. In de middag vertrokken we naar Etienne zijn ouders. Na een hoop taart, chocola en een berg cadeautjes schoven we aan tafel voor een 3-gangen diner. Laurens vond het maar prachtig allemaal, hij zat vol trots tussen zijn 2 oma’s in. Fijn dat we dit zo hebben kunnen combineren en dat ik mijn lieve mama al die dagen lekker dichtbij had!

In de avond herhaalden we het WK Bankzitten nog een keertje en doken op tijd ons bed in. Dat eten en drinken is toch wel topsport… 😉

Op derde kerstdag was ik wel klaar met al dat kerstgedoe en ook al was ik blij en trots dat het zo goed was gegaan, ik merkte dat het me ook veel energie had gekost. Dus wat doe je dan? Je bubbel in, lezen, met lego spelen, koken, Netflixen, badderen, eten…en dit lekker blijven herhalen.

lego in elkaar zetten bregblogt.nl

samen koken bregblogt.nl

Vakantieplannen

Oorspronkelijk was het idee om direct na de kerst een paar dagen weg te gaan. Nu ben ik blij dat we dit niet hebben gedaan! We zijn alledrie best moe en toe aan een paar dagen helemaal niks, om op te laden voor een nieuw jaar. Het enige uitstapje dat gepland staat deze week is op vrijdagmiddag met Laurens naar Brandweerman Sam Live! in Roermond. Hij weet nog van niks, dus ik ben heel benieuwd naar zijn toetje als hij ontdekt dat we zijn grote held live gaan zien! Ik zal uiteraard een uitgebreid verslag op mijn blog zetten!

Verjaardagsvoorpret

Vandaag heb ik me opgesloten op mijn werkplek op zolder, om eens lekker meters te maken voor mijn blog. De mannen zijn vanochtend samen op stap gegaan om mijn verjaardagscadeau te kopen. Bij terugkomst probeerde ik Laurens uiteraard vanalles te ontfutselen, maar hij was onverbiddelijk: ‘Het is een geheimpje mama! Je mag niks weten!’

Op oudjaarsdag word ik 37 en voor het eerst in jaren vieren we die avond geen feestje met en bij vrienden, maar zijn we gewoon lekker thuis. We gaan niet uitgebreid lunchen of uit eten maar hebben gekozen om te gaan gourmetten met zijn drietjes. BURGERLIJKHEIDSALERT!! Nee hoor, ik vind het ZALIG! Lekker huispakkie aan, champagne voor een hele familie in de koelkast, hapjes op tafel en genieten maar. Maandag zijn we dan nog vrij en dinsdag begint het werkende leven weer, waar ik ook wel weer heel veel zin in heb!

Hoe waren jouw kerstdagen? Wat ga je doen met Oud en Nieuw? Vertel het in de comments, ik ben benieuwd!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Wat fijn dat het allemaal zo goed is verlopen! En wat heerlijk dat je mams dichtbij je was deze dagen! Heb een fijne verjaardag en geniet!

  2. Klinkt al heerlijke dagen!

    Wij zijn 2e kerstdag in de auto gestapt om tot oudejaarsdag in Overijssel te blijven. Beetje lezen, zwemmen, spelletjes doen en vooral niets moeten. Echt heerlijk! Dochter van bijna 5 (heet ook Bregje ?) zei net dat ze nooooit meer naar huis wilde ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.