Als het even meezit kunnen wij volgend jaar een lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan: een nieuwe badkamer. De komende tijd staat dus in het teken van inspiratie opdoen voor het uiteindelijke ontwerp. Ik droom van een knusse, landelijke badkamer en daar mag best wat hout in voorkomen…

Droombadkamer

Mijn ultieme droombadkamer past helaas niet in ons huidige huis. Toch zoek ik op Pinterest regelmatig plaatjes op van badkamers die zo groot zijn als mijn woonkamer en waar de historie in de lucht hangt. Denk aan eiken balken, een bad met panoramisch uitzicht en een bad op pootjes. Ter illustratie even een paar plaatjes:


De realiteit

De realiteit bestaat uit een badkamer van ongeveer 2 bij 3 meter met aan één lange kant een deur in het midden en aan de andere lange kant een klein raampje. Op dit moment hebben we een ligbad / douche combinatie, een radiator van een meter breed en een gigantisch en onpraktisch wastafelmeubel. Ken je nog dat kunststof uit de 90’s? Dikke wanden, smalle deurtjes en vooral heel veel kast en weinig inhoud. Met mijn collectie cosmetica is dat nog weleens handig, want er is genoeg plek om alles te stallen, maar uit het zicht opbergen is er niet bij.

Nog een minpunt in de huidige badkamer: we hebben geen toilet. Toen ik zwanger was en dus 100 keer per nacht uit bed moest, baalde ik stevig van het ontbreken van een 2e toilet. Toch hebben we toen niet verbouwd, omdat de combinatie verbouwen en hormonale vrouw me niet zo gezellig leek voor Etienne. (Of voor mijzelf ?)

Het plan

Een houten vloer in de badkamer lijkt me ontzettend mooi, maar helaas niet zo praktisch. Met een kind in huis niet, maar ook niet met ondergetekende die vooraan in de rij stond toen onhandigheid werd uitgedeeld. (En achteraan bij de poets talenten)

Toch lijkt het me wel ontzettend gaaf als er houten elementen in de badkamer terugkomen. Bijvoorbeeld als ombouw van de wastafel(s) of in planken aan de wand voor extra opbergruimte. Ik breng de nodige tijd door op Pinterest en Google is mijn beste vriend in deze zoektocht naar de perfecte badkamer. Zo ontdekte ik verschillende mooie eiken planken bij HOUTvakman.nl, die me weer op een nieuw idee brachten…

‘Laten we de deur verplaatsen!’

Zei ik deze week enthousiast tegen Etienne. Hij keek me verbaasd aan en vroeg: ‘Waar héb je het over?’ Ik was hem weer eens vergeten te vertellen waar ik over na zat te denken, dus uit het niets was dit wel een bijzondere opmerking. Ik legde hem uit dat als we de deur van de badkamer naar een hoek zouden verplaatsen, we een stuk langere muur erbij zouden krijgen. Alleen, dan kunnen we geen gewone deur plaatsen, omdat de overloop daar op die plek te smal voor is. En dus bedacht ik, geïnspireerd door die houten balken, dat zo’n schuifdeur van hout ook wel supergaaf zou zijn!

Zoiets als deze:


Of met een mooi likje verf:
https://nl.pinterest.com/pin/363102788680487834/

Ook als de deur in het midden blijft zitten vind ik dit een hele mooie oplossing, die een landelijk en tegelijkertijd stoer uiterlijk aan de badkamer geeft.

Ik ben voorlopig nog wel aan het rondneuzen, vergelijken en dromen. Wil jij ook iets in huis doen met stoer eiken? Bekijk hier al het eiken van HOUTvakman.nl

Wanneer gaat het gebeuren?

Als alles naar wens verloopt gaan we in de tweede helft van 2018 verbouwen. Of ik er naar uitkijk? Nee, totaal niet. Toen we in 2016 de keuken verbouwden kreeg ik bijna een rolberoerte van de stress die dat met zich meebracht. Het idee dat ik een paar weken niet kan badderen en douchen in mijn eigen huis, om nog maar te zwijgen van al het stof en gedoe, geeft me al de kriebels. Dus ik denk dat ik gewoon 2 weken op de camping ga zitten of ik stort me volledig op de mindfulness in een hutje op de hei. Kan ik mooi terugkomen als het klaar is en dan lekker genieten van een warm bad.

Ik zal de komende maanden vaker inspiratie artikelen voor de badkamer met jullie delen, want er is nog genoeg te kiezen: tegels, een bad, een douche, nieuwe wastafels, accessoires… dát vind ik dan wel weer leuk allemaal!

Heb jij weleens een grote verbouwing gedaan in huis? Heb je nog tips of ervaringen die je wil delen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HOUTvakman.nl

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.