Een tijdje geleden tipte een oud-collegaatje me over een leuk koffiezaakje dat ze had ontdekt: Erix Coffee. Aangezien er een paar dagen later toch een shopdag gepland stond, besloot ik er meteen een kijkje te nemen!

Koffie met uitzicht op de Maas

Aan de Kesselskade in Maastricht, met uitzicht op de Maas, ligt sinds juni 2017 Erix Coffee. Een kleine, lichte zaak, met een terrasje voor de deur. In de zomer komt er nog een groter terras bij aan de overkant van de kade.

Erix Coffee kesselskade Maastricht bregblogt.nl

Klein maar fijn

Er zijn ongeveer 16 zitplaatsen, maar aan de stapel stoelen achterin de zaak te zien, is het niet erg als links en rechts een stoel wordt bijgezet. De wanden zijn versierd met wisselende kunst- en fotoexposities, waarmee eigenaar Eric een podium wil bieden aan jong talent. Aan één wand prijkt een prachtige ixxi met bloemen. De scheiding tussen de zaak en de doorgang naar het toilet is een heuse verticale tuin. De combinatie van strakke muren en houten vloeren en meubilair geeft het geheel een prettige sfeer.

Erix Coffee interieur Maastricht bregblogt.nl

Chocolate heaven

We bestelden koffie en aangezien de (homemade!) chocolate cheesecake vanuit de vitrine onze naam schreeuwde, namen we daar ook 2 stukken van. Laurens was niet weg te slaan bij de counter, want hij vond het reuze interessant om de barista Eric aan het werk te zien. Die het op zijn beurt wel weer gezellig vond, zo’n nieuwsgierig aagje op zijn counter. 😉

Erix Coffee homemade sweets bregblogt.nl

Ik kreeg een cappuccino met perfect melkschuim en Etienne genoot van een heerlijke koffie. Laurens was in zijn nopjes met een groot glas chocomel.

Erix coffee chocolate cheesecake bregblogt.nl

Gemengd publiek

Bij Erix komen veel studenten en dat snap ik heel goed! Het is een lichte, rustige zaak waar je lekker kunt werken. Nou ja, behalve als ondergetekende binnenstapt met een nieuwsgierige en praatgrage peuter dan! 😉

Lunch voor lekkerbekken

Naast gebak kun je ook kleine lunchgerechten bestellen. Ik begon al te watertanden bij de bacon turkey sandwich. En bij de salmon avocado toast. Oké, oké, als ik niet net had ontbeten had ik alles wel willen bestellen!

Erix Coffee menukaart bregblogt.nl

Wij komen in ieder geval zeker nog een keertje terug, al is het alleen maar voor het heerlijke zelfgemaakte gebak!

Erix Coffee
Kesselskade 48
Maastricht

www.erixcoffee.com

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.