Een tijdje geleden ontving ik een persbericht voor een boekje dat direct mijn aandacht trok. Een boek met enkel afbeeldingen, waarmee je kunt testen of jij en je lief, vriendinnen, familie of collega’s eigenlijk wel bij elkaar passen. De hunk en ik namen de proef op de som en het resultaat was…bijzonder!

 

Wat voor type ben jij? Mayo op je patat of ernaast? Een opgemaakt bed of Hoezo, ik slaap er vannacht toch weer in? Contant betalen of pinnen? En over die wc-rol… Overlangs of onderlangs? Kies en bepaal hoe goed je bij elkaar past.

Met deze persoonlijkheidsquiz kom je er snel genoeg achter of jij en je vriend(in)/date/geliefde/echtgenoot/huisgenoot/collega/persoon die je net hebt leren kennen voorbestemd zijn om elkaars soulmate te zijn… of aartsvijanden.

De test

Op een druilerige avond besloten de roodharige hunk en ik het boekje erbij te makken. Gewapend met pen en papier was ik klaar voor de test. We grapten nog tegen elkaar hoe hilarisch het zou zijn als bleek dat we helemaal niet bij elkaar zouden passen. Nou, ik kan je vertellen dat we op sommige vlakken wel van mening verschilden…maar opposites attract toch?

2 soorten mensen bregblogt.nl uitleg test

De illustraties zijn heel eenvoudig en soms moet je even goed kijken wat het verschil is. Op het gebied van rommelig versus netjes scoorden we gelijk, maar de verschillen zaten wel in eten, to do lijstjes maken en de hoeveelheid toiletartikelen die we bezitten…?

En, passen we bij elkaar?

We scoorden 57 punten, van de 85 in totaal. Niet slecht dachten we, tot ik achterin het boekje ging kijken wat dit inhield. Ik had bijna een Tena Lady nodig toen ik dit las:

Ondernemende maatjes

Jullie zijn waarschijnlijk niet zulke praters, maar een geintje kan er altijd wel vanaf. Als er iets spannends staat te gebeuren zijn jullie beiden altijd van de partij, omdat het tien keer leuker is om dat samen te ervaren. Iedereen heeft een partner in crime nodig en jullie hebben elkaar daarbij gevonden. Jullie lijken wel Casper en Hobbes.

Vervolgens ging ik googlen wie Casper en Hobbes zijn…? het blijkt een stripverhaal te zijn over een zesjarig jongetje en zijn speelgoedtijger, die tot leven komt als ze met zijn tweetjes zijn. Ze beleven in korte stripjes avonturen met veel humor. Ja, je kunt wel zeggen dat de Hunk en ik dat zijn, met onze avonturen.

Maar ehm… MAATJES? Ik had toch wel ingezet op soulmates. 😉

Ik vind het echt een grappig boekje en we hebben heel wat afgelachen samen. Ik had niet gedacht dat ik na 6,5 jaar nog nieuwe dingen zou ontdekken over mijn geliefde. Het boek is een perfect cadeau voor onder de kerstboom, kun je tijdens het diner meteen eens de familiebanden op de proef stellen…!  😉

Het boekje ‘2 Soorten mensen’ van João Rocha is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, je bestelt het makkelijk via onderstaande link:

 

Met wie zou jij deze test weleens willen doen?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Haha wat een geweldig boek! Ik doe mee! Leuk om met mn man door te nemen?

  2. Wij zullen niet zo goed scoren, want we hebben allebei onze eigen mayo/fritessaus, onze eigen tandpasta, wijn, onze eigen frites bij de McDonalds en onze eigen plek voor de wc-rol. Gelukkig slapen we nog wel in één bed. Hij met een lentedekbed en ik met een sprei (op het halve bed) en een t-shirt aan (terwijl ik mopper over de kou). Haha 😉

    Maar ik durf toch nog mee te doen met de winactie 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.