Hoi, ik ben Bregje en ik ben een chaoot. Ik begin aan honderd dingen en ook al maak ik ze -meestal- wel af, het is niet echt overzichtelijk. Ik was dan ook blij toen ik de mogelijkheid kreeg om de Purpuz Planner te testen. Zou er dan eindelijk structuur komen bij deze chaoot?

Wat is de Purpuz Planner?

De Purpuz Planner is in het leven geroepen door Clen Verkleij. Clen kreeg in 2015 een burnout en zocht een tool die hem hielp om zijn leven weer op de rit te krijgen. Toen deze niet bleek te bestaan, besloot Clen er zelf één te ontwerpen. In dit korte filmpje legt hij zelf uit wat de Purpuz Planner voor je kan doen.

Hoe ziet de planner eruit?

De planner is vrij groot, opengeklapt is hij groter dan A4 formaat. De planner heeft een harde kaft en blijft altijd openliggen, op welke pagina je hem ook opent. Een groot pluspunt als je het mij vraagt!

Purpuz planner weekplanning bregblogt.nl

Purpuz planner werkboek bregblogt.nl

De vormgeving is vrij strak en heeft rustige kleuren zoals grijs, wit en oud roze. De planner begint met een uitgebreide uitleg van de verschillende onderdelen. Zo is er ruimte voor je doelen, maand- en weekplanning. Daarnaast heb je de Purpuz Map, de Purpuz Matrix, het Purpuz plan en het Purpuz pad die je helpen om je doelen helder op een rij te krijgen. Je leert om stapsgewijs naar je doel te bewegen. Want, zo staat er:

‘Er is niemand die in 1 keer van de kelder naar de zolder kan springen, zo is het ook met realiseren van doelen. Dit gaat stap voor stap.’

Waarheid als een koe als je het mij vraagt. Op elke dag is er ruimte om op te schrijven wat jouw dagdoelen zijn, zowel qua werk als privé. Aan het eind van de dag kun je een korte reflectie doen: wat was je overwinning en waarin ben je gegroeid? Per week kun je een lijstje maken van jouw to do’s, wederom zowel zakelijk als privé.

Wat vind ik ervan?

Ik heb de planner een aantal weken gebruikt als gewone planner. Ik werk nu 5 halve dagen en merkte na een tijdje dat ik daardoor de grip op mijn dagelijkse leven een beetje verloor. Ik had het gevoel dat ik alleen maar werkte, thuis kwam, voor Laurens zorgde, at en ging slapen. Oké, beetje overdreven wel, maar het is een gevoel dat je beter niet kunt negeren. Dus besloot ik mijn dagen overzichtelijk te maken. Ik heb een setje fluoriscerende markers gehaald en ben mijn weken gaan plannen. Het gaf me direct rust om te zien wat er op de planning staat en mijn hoofd is er blij mee dat het niet meer allemaal daarboven opgeslagen moet worden.

Ik heb nog geen gebruik gemaakt van de tools om mijn doelen te behalen, om de reden dat ik nog niet helder heb wat mijn doelen precies zijn. Maarrrrr, met een nieuw jaar in het vooruitzicht komt er ook een nieuwe planner die ik ga gebruiken om mijn doelen te formuleren en te behalen. Ik heb in de tussentijd een aantal mooie doelen gesteld voor mijn werk en in mijn hoofd ontstaat ook langzaam weer ruimte voor mijn blog. Deze ruimte biedt mij de kans om na te denken wat ik in 2018 allemaal op mijn blog wil gaan doen.

Het voordeel van deze planner t.o.v. bijvoorbeeld een gewone agenda of een bullet journal vind ik dat ik niets zelf hoef te markeren of in te vullen. Alles wat ik nodig heb staat in de planner. Zo kan ik me met mijn chaotische brein richten op het helder krijgen van mijn doelen en stappen en stapjes zetten om ze te behalen.

Ik ben heel benieuwd of dit eindelijk de oplossing is voor mijn chaotische persoontje. Ik zou daar zelf niet alleen heel blij mee zijn, maar ook mijn mannen thuis en de mannen op kantoor zouden het niet zo erg vinden als ik iets meer structuur en minder chaos met me mee zou brengen. 😉

Je bestelt de Purpuz Planner voor €34,95 via purpuz.com of via onderstaande link op bol.com

Dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Het klinkt als een hele fijne planner. Alleen het formaat schrikt me wat af. Mijn huishouden is meestal meer planning dan mijn werk en waar laat ik het ding in de woonkamer?
    Maar wel goed om je doelen extra belangrijk te maken, want niks is zo frustrerend als werken zonder doel. Succes met jouw doelen!

  2. Zo’n planner zou wel fijn zijn met dat chaotische hoofd van mij. Even minder zelf na hoeven te denken.

  3. Pingback: Terug in mijn blogflow dankzij een eigen werkplek? - Breg Blogt

  4. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

  5. Pingback: Column: Maandag is zo gek nog niet! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.