‘Als niets is wat het leek te zijn, was alles dan een leugen?’

Deze tekst op de achterflap van ‘Een jaar na Milo’ van Olga van der Meer geeft je meteen stof tot nadenken. Ik las deze roman in 2 dagen uit en vertel je er graag meer over!

Over Olga van der Meer

Olga van der Meer is een Nederlandse schrijfster die al tientallen romans op haar naam heeft staan. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik nog nooit een boek van haar had gelezen, voor ik kennismaakte met ‘Een jaar na Milo’! In 1993 debuteerde zij met ‘Liesbets beslissing’ en hierna verscheen nog een indrukwekkend aantal romans van haar hand.

Een jaar na Milo

Als niets is wat het leek te zijn, was alles dan een leugen? Wat als je erachter komt dat je geliefde nog een heel ander leven had, waar je niks van af wist? Dit overkomt Janine in Een jaar na Milo, vlak nadat haar man onverwachts komt te overlijden. Een bijzonder jaar volgt.

Na het lezen van deze woorden in het persbericht was ik al direct enthousiast. Het eerste jaar na een groot verlies is er een van grote contrasten, pieken en dalen en daarom intrigeert dit onderwerp mij ook zo.

Hoofdpersoon Janine vertelt in de ik-vorm hoe zij zich staande houdt na het onverwachte overlijden van haar man Milo. Janine is eind 30 en ongewenst kinderloos. Milo had net zijn 40e verjaardag gevierd, toen hij een paar dagen later overleed. Na een tijdje ontdekt Janine dat haar man er een dubbelleven op nahield. Hij blijkt een zoontje te hebben bij een andere vrouw, waar Janine bij toeval achter komt.

Wat volgt is een jaar waarin verdriet, vreugde, woede en twijfels elkaar in razend tempo afwisselen.

Wat vond ik ervan?

Zoals ik aan het begin van deze blog al schreef, heb ik het boek in 2 dagen uitgelezen. Met 239 pagina’s is dat ook goed te doen, maar wat vooral meehielp was de vlotte schrijfstijl van Olga. Soms miste ik wel een beetje meer diepgang in het verhaal, maar dit was niet storend. Het is een mooi verhaal met verrassende wendingen en een kijkje in de gevoelens van een vrouw die zichzelf weer opnieuw uit moet vinden. Een fijn boek om even mee te ontspannen in een drukke periode, maar zeker ook een boek dat je aan het denken zet. Want: oordelen is makkelijk en snel gedaan, maar als je iets verder kijkt zie je soms hele andere dingen…

Verrassing!

Ik mag één van jullie blij maken met een exemplaar van ‘Een jaar na Milo’! Meedoen is simpel: laat in een reactie onder dit bericht weten dat je meedoet!

Delen op social media is uiteraard hartstikke welkom, maar niet verplicht of van invloed op je winkansen. Wel lief natuurlijk!

De winactie loopt van donderdag 7 december 2017 tot en met donderdag 14 december 2017. De winnaar ontvangt na 14 december 2017 bericht van mij via e-mail.

Doe je niet mee met de winactie? Bestel het boek dan eenvoudig via onderstaande link.

Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

16 Reacties

 1. I love boeken en dit boek triggert me om te lezen. Maak er dan graag kans op. Laatste boek wat ik heb gelezen skipiste van Suzanne Vermeer

  • Oooooooo,heellllllllll graag wil ik dit boek winnen ,het lijkt me zo niet makkelijk als je partner weg valt ,en dan verder te gaan op jezelf.

   Het zal me zeker gaan raken .?

   Liefs Hilda

 2. Wat een leuke actie! Ik maak graag kans op het boek. Nu de kerstvakantie er aan komt zie ik mezelf al helemaal zitten onder een dekentje, bij de kerstboom, met dit heerlijke boek. Ultiem genieten ?

 3. Wat een leuke winactie! Ik ben echt heel benieuwd naar het boek nu. Ik maak dan ook heel graag kans!

 4. Sonja Luyten Antwoord

  Ik doe graag mee, Ongewenst kinderloos, er alleen voor komen te staan (gelukkig niet door een overlijden) en de draad weer moeten oppakken, het is ook mij zo vergaan
  Deze week uitgelezen : Bijna echt gebeurd van Liane Moriarty

 5. Lijkt me een fijn boek om te lezen!
  Ik doe graag mee voor mijn (nog niet eens gekochte) lege boekenkast…. hihi

 6. Lijkt me een emotioneel boek om te lezen. Loot er heel graag voor mee.

 7. Ik ging dit boek toevoegen op mijn to read lijst op goodreads en toen ik zag dat je er één weg gaf werd ik nog meer blij! Ik neem dus graag deel aan je give away.

 8. Linda Smeets Antwoord

  Leuk! Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek en doe daarom dan ook graag mee.

 9. Kirsten Christoffels Antwoord

  Ik doe graag mee! Kopje thee, dekentje, buiten waait het… en een mooi boek… heerlijk!

 10. Marie-Louise Smeets Antwoord

  Dit zijn inderdaad van die boeken die je op korte termijn goed weg leest en die je aan het denken zetten en nog lang in je hoofd blijven rondspoken. Ik doe graag mee met de winactie!

 11. Heleen van der Velde Antwoord

  Ik lees heel graag en heb eerder een boek van Olga van der Meer gelezen, waarin zij ook een heftig thema op een goede manier in een boek verwerkt. Ik ben heel benieuwd naar dit boek en maak graag kans! (FB via Boekverslinders)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.