Deze andijviestamppot is al jarenlang een grote favoriet én sinds kort heb ik hem helemaal perfect gemaakt! Hij kan zowel vegetarisch als met vlees gemaakt worden en staat in no time op tafel!
Benodigdheden:
- 400 gram gesneden andijvie
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram (cherry)tomaten
- Bakje geitenkaasbolletjes
- melk
- (room)boter
- peper, zout
optioneel:
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 1 (magere) rookworst
Bereiding andijviestamppot
Kook de aardappelen in ruim water gaar, zodat je ze makkelijk kunt stampen. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes. Als je de spekjes toevoegt bak je deze bruin en krokant in een koekenpan zonder boter of olie.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe aan de aardappelen en stamp ze even kort. Voeg vervolgens de helft van de andijvie toe en roer deze goed door de half gestampte aardappelen. Wanneer de andijvie voldoende geslonken is voeg je de tweede helft van de zak toe. Doe de tomaten en de spekjes bij de andijvie en de aardappelen en roer het geheel door met een houten lepel. Tot slot kun je naar smaak de geitenkaasbolletjes toevoegen. Verwarm het geheel nog even op laag vuur, terwijl je goed blijft roeren. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze bij de stamppot.
EET SMAKELIJK!
Ik vind het heel leuk om te horen als je één van mijn recepten hebt gemaakt, laat je een berichtje achter?
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
1 Reactie
Pingback: Laten we het eens over aardappelen hebben! - Breg Blogt