Deze andijviestamppot is al jarenlang een grote favoriet én sinds kort heb ik hem helemaal perfect gemaakt! Hij kan zowel vegetarisch als met vlees gemaakt worden en staat in no time op tafel!

Benodigdheden:

  • 400 gram gesneden andijvie
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram (cherry)tomaten
  • Bakje geitenkaasbolletjes
  • melk
  • (room)boter
  • peper, zout

optioneel:

  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 (magere) rookworst

Bereiding andijviestamppot

Kook de aardappelen in ruim water gaar, zodat je ze makkelijk kunt stampen. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes. Als je de spekjes toevoegt bak je deze bruin en krokant in een koekenpan zonder boter of olie.

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe aan de aardappelen en stamp ze even kort. Voeg vervolgens de helft van de andijvie toe en roer deze goed door de half gestampte aardappelen. Wanneer de andijvie voldoende geslonken is voeg je de tweede helft van de zak toe. Doe de tomaten en de spekjes bij de andijvie en de aardappelen en roer het geheel door met een houten lepel. Tot slot kun je naar smaak de geitenkaasbolletjes toevoegen. Verwarm het geheel nog even op laag vuur, terwijl je goed blijft roeren. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze bij de stamppot.

andijviestamppot tomaten geitenkaas spek bregblogt.nl

EET SMAKELIJK!

Ik vind het heel leuk om te horen als je één van mijn recepten hebt gemaakt, laat je een berichtje achter?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.