Ik ben dol op verrassingen, zeker als ik daarmee de mensen waar ik van houd in de watten kan leggen. Afgelopen vrijdag waren de rollen omgedraaid en kreeg ik een hele bijzondere verrassing…

Verrassing!

Begin september 2017 deelde vriendin Rachelle me mee dat we 17 november vrij moesten houden. Ik kreeg nog wat info over de tijd en verder mochten Etienne en ik niks weten. Ik ben lichtelijk nieuwsgierig aangelegd op het hysterische af, dus het vissen naar hints nam al gauw olympische vormen aan. Rachelle was onverbiddelijk: ik mocht niets weten.

Hoe dichter we bij de 17e kwamen, hoe groter de complottheorieën in mijn hoofd werden. Ik verdacht Etienne ervan dat hij wel wist wat we gingen doen en bekeek zijn gezicht nauwkeurig als we het erover hadden. Zoals gewoonlijk vertrok hij geen spier en werd ik dus ook niets wijzer.

De dagen voor de grote verrassing vlogen de hysterische GIF’jes op en neer op de WhatsApp. Rachelle had natuurlijk de grootste lol en hield wijselijk haar mond. We stapten in de auto en op de navigatie stond dat we een klein uurtje moesten rijden. Hmm, een uurtje, dat zou dus Eindhoven of Venlo kunnen betekenen.

Onderweg kreeg ik eindelijk wat hints. We reden langs een parkeerplaats met de naam ‘Spik’ en Rachelle zei: ‘Dat is een hint!’. Ik dacht nog: ‘Ik ken helemaal geen band die eindigt op ‘-ik’ dus het zal wel geen concert zijn…MAAR WAT IS HET DAN WEL??’

The Kik!!

Toen ik eenmaal in de gaten had dat we naar Venlo gingen, viel er nog steeds geen enkel kwartje. Tot ik zag dat we parkeerden vlakbij Poppodium Grenswerk. Toevallig had ik laatst een nieuwsbrief van ze ontvangen, anders had ik nog steeds niets doorgehad. Ik had dus toch wel gelijk gehad met mijn voorgevoel dat we naar een concert gingen!

We naderden het gebouw en op de gevel hing een lichtbak waarop de komende shows stonden. En daar stond het: ’17 november The Kik’

Ik vloog Rachelle om de hals en gaf haar een dikke knuffel. Wat een onwijs gave verrassing!! We begonnen de avond met een lekker biertje en toen was het tijd om te gaan genieten!

The Kik Grenswerk bregblogt.nl

The wie???

Als je je nou afvraagt wie The Kik in hemelsnaam is (of zijn?), ik zal het even vertellen! Misschien ken je hun grootste hit wel:

Het verhaal van Breg en The Kik

Ik leerde deze band kennen door mijn broer. Hij is professioneel videomaker en werkt vaker met The Kik samen. De liedjes van The Kik zijn gezongen met een onvervalst Rotterdams accent en de teksten bevatten de nodige humor. De melodieën zijn catchy en ik heb dus regelmatig een liedje van hen in mijn hoofd!

Nu je weet wie ze zijn, wil ik je ook graag vertellen waarom deze verrassing van Rachelle zo bijzonder is voor mij…

In maart 2017 ging ik met Etienne naar een concert van The Kik in Maastricht. Ik verheugde me op een avond dansen en biertjes drinken en had toen nog geen idee dat er die avond iets zou gebeuren dat ik nooit meer zou vergeten. Halverwege het concert speelde de band een nummer dat als een vuurpijl binnenkwam. Ik was ontzettend ontroerd en de tranen stroomden over mijn wangen. Ik zei tegen Etienne: ‘Als de dag komt dat we afscheid moeten nemen van papa, wil ik dit nummer draaien.’ De tekst was zo prachtig en raak en in combinatie met de rollende Rotterdamse R paste dit nummer zo goed bij papa. Ik had toen nog geen flauw idee dat ik twee weken later daadwerkelijk stond te spreken tijdens het afscheid van papa en dat ik daar zou vertellen over deze plaat en we hem daarna zouden draaien.

Bijzonder toch, dat zulke dingen op het juiste moment op je pad komen? Ik voel het echt alsof het zo heeft moeten zijn. Het nummer waar het om gaat heet ‘Schuilen bij jou’ en ik wil het graag met jullie delen:

Ik was echt zwaar ontroerd door dit gebaar van Rachelle. Ik zei: ‘Nu is deze muziek en dit liedje in het bijzonder niet meer alleen van mij, maar van ons samen.’

Poppodium Grenswerk The Kik bregblogt.nl

Tijdens het concert hebben we gedanst, gelachen en uit volle borsten meegezongen. Toen ‘Schuilen bij jou’ kwam heb ik het nummer in me opgezogen, terwijl de tranen over mijn wangen stroomden. Het was bijzonder en ook wel heftig om het nummer weer live te horen. Een onvergetelijke ervaring.

Na afloop van het concert hebben we nog wat geouwehoerd met de band en een groepsfoto mocht natuurlijk niet ontbreken. De stemming zat er goed in zoals je ziet…?groepsfoto The Kik grenswerk bregblogt.nl

Dankjewel lieve Chellie en dankjewel mannen van The Kik voor dit prachtcadeau. ♥

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Wat een onvergetelijke verrassing! Ik kende het nummer al, maar toch heb ik kleuter net moeten uitleggen waarom mama opeens een traantje moest wegpinken tijdens het luisteren. Poeh! In het Nederlands komen teksten vaak wat meer binnen, hè?

  2. Wow, wat een mooi cadeau! Je mag zo blij zijn met al die lieve, attente mensen om je heen (en dat ben je volgend mij ook) 🙂

  3. Pingback: Oh Happy Day #37: Een weekend vol feest! - Breg Blogt

  4. Wat heb jij een lieve vriendin! Echt een super mooi gebaar en dat lied… wow, zo bijzonder! Fijn dat je zo genoten hebt X

  5. Pingback: Onze bourgondische en relaxte bruiloft op Landgoed Heerdeberg - Breg Blogt

  6. Pingback: Verwenweekend in Venlo - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.