Als je een tafel vol borrelhapjes wilt maken, is de Airfryer een handig hulpmiddel. Terwijl je brood afbakt in de oven, kun je de Airfryer gebruiken voor warme snacks en hapjes. Ik maakte dadels met spek en smeuïge gehaktballetjes om je vingers bij af te likken!
In deze blog:
Dadels met spek
We beginnen met de dadels. Ik vind dit echt een onwijs lekker gerechtje. De combinatie van de zoete, zachte dadels en het zoute, krokante spek: HEMELS!
Benodigdheden:
- 1doosje dadels zonder pit
- 1 pakje ontbijtspek
Bereiding:
Omwikkel de dadels met een half plakje ontbijtspek. Je pakt ze als het ware helemaal in en het spek plakt vanzelf aan elkaar. Verwarm de Airfryer voor op 190 graden. Ik heb de dadels in ongeveer 6 minuten gaar gebakken. Wil je het spek nog krokanter, doe er dan een minuutje bij. Ik heb ze los in het mandje gelegd, maar daardoor veroorzaakt het vet wel wat rookontwikkeling dus vergeet niet om de afzuiger aan te zetten! 😉 Je kunt ze ook in een ovenschaaltje leggen en halverwege even omdraaien!
Gehaktballetjes
Gehaktballen en ik zijn niet zo’n goede combi. Te droog, te nat, het lukt me nooit helemaal. Tot ik besloot om eens iets anders te proberen en wat denk je? Missie geslaagd!
Benodigdheden
- 300 gram rundergehakt
- ketjap manis
- kruiden: kurkuma, gemberwortel, komijn, knoflookpoeder
- peper en zout
- klein ovenschaaltje
Bereiding:
Meng het gehakt met een flinke scheut ketjap en de kruiden naar smaak. Ongeveer 1 theelepel per kruid is voldoende. Voeg nog wat peper en zout toe naar wens. Draai kleine balletjes van ongeveer 3 centimeter doorsnede. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Bak de gehaktballetjes vervolgens in een ovenschaaltje ongeveer 7 minuten gaar. Het aantal balletjes dat je kunt bakken is afhankelijk van de grootte van je Airfryer en de grootte van je ovenschaal.
De balletjes zijn heel lekker met satésaus of zelfgemaakte knoflooksaus!
Knoflooksaus
Ik deel het recept voor deze supermakkelijke knoflooksaus ook meteen even. Ik leerde dit recept als klein meisje van mijn moeder en deze ‘roze saus’ is altijd favoriet gebleven. Lekker bij de gehaktballetjes uit dit blog, maar ook bij vis, salades of gewoon om een lekker stokbroodje in te dippen bij de borrel!
Benodigdheden:
- tomatenketchup
- (yoghurt)mayonaise
- (koffie)melk
- knoflook
Bereiding:
Afhankelijk van de hoeveelheid saus die je wil maken doe je 2 gelijke delen ketchup en mayonaise in een kommetje. Snijd of pers de knoflook fijn. Meng de knoflook met een scheutje melk door de ketchup en mayonaise, tot je een egale roze saus hebt. Proef tussendoor of je nog meer ketchup (voor wat pit) of mayonaise (maakt de smaak zachter) toe wilt voegen.
EET SMAKELIJK!
Ik gebruik de Airfryer XL, die je o.a. bij Bol.com kunt bestellen:
p.s.: hier vind je nog meer Airfryer recepten!
♥ ♥ Volg Breg Blogt op Facebook ! ♥ ♥
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
2 Reacties
Dat klinkt lekker. Ik ben niet zo’n fan van dadels maar zo lijkt het me wel wat.
Kan ook met gedroogde pruimen. Vind ik persoonlijk minder droog dan dadels.