Soms heb je boeken, waarvan je denkt: hoe kom ik hier ooit doorheen? Waarna je binnen no-time opgeslokt wordt door het verhaal en maar blijft lezen. Dit gebeurde mij met ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley. Een pil van 622 bladzijden, waarbij ik even moest slikken toen ik het pakketje uitpakte. Toen ik eenmaal begon te lezen was ik niet meer te stoppen. Tijd voor mijn recensie van Deel 1 van de zeven zussen van Lucinda Riley.

Zeven zussen – Lucinda Riley

In augustus 2017 kreeg ik van Xander Uitgevers de vraag of ik het eerste deel van een serie van 7 boeken wilde recenseren. Ik las de beschrijving en die maakte mij enthousiast, dus mijn antwoord was een volmondig ja! Eind september stond de postbode voor de deur met een pakketje, de pret kon beginnen! In het persbericht las ik:

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia D’Aplièse en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis Atlantis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én naar de glamour van de Parijse belle époque. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

De zeven zussen Lucinda Riley bregblogt.nl

Recensie De zeven zussen – Lucinda Riley

Ik ben dol op historische verhalen en was dan ook ontzettend blij met de reis die hoofdpersoon Maia maakte naar het verleden. Een groot deel van deze geschiedenis speelde zich af in mijn geliefde Parijs. Ik vind het fascinerend om te lezen hoe het leven er in de vorige eeuw uitzag, in die stad waar ik een stukje van mijn hart aan heb verloren. De manier van leven was toen zó anders! Kun jij het je anno 2017 nog voorstellen dat je niet alleen over straat mag, maar dat je altijd een chaperonne bij je moet hebben? En dat je als rijke dame elke dag werd aan- en uitgekleed door je dienstmeisje? Ik smul van dit soort verhalen en genoot dan ook volop van de scènes die zich rond het jaar 1929 afspeelden.

De omschakeling tussen heden en verleden verloopt soepel in dit boek. De twee verhaallijnen komen langzaam dichter bij elkaar en ik werd in beide verhalen meegezogen. Ik voelde heel veel sympathie voor Maia en voor Bel, die een grote rol speelt in de geschiedenis die zich in Parijs afspeelt. Het lukte echt om mijzelf mee te voeren in het verhaal van Maia. Stukje bij beetje wordt haar afkomst ontrafeld en dat doet schrijfster Lucinda Riley op een prachtige manier. Ze schrijft heel beeldend en op een vlotte manier, zonder overbodige woorden of moeilijke zinsconstructies, zodat de vaart lekker in het verhaal blijft. Ik las op één dag ruim 300 pagina’s, omdat ik het boek gewoon niet weg kon leggen! Dat had ik niet gedacht toen ik aan het begin van de 622 pagina’s tellende reis begon.

Lees hier welke boeken ik nog meer heb gelezen!

De serie ‘De zeven zussen’

‘De zeven zussen’ is het eerste deel van een reeks van zeven boeken over familie, liefde, verlies en de zoektocht naar wie je echt bent. Aan het einde van het eerste deel begint het verhaal van de tweede zus, Ally. Dit hoofdstuk had mij direct te pakken en ik kan dan ook niet wachten tot 2018, wanneer het 2e en 3e deel in het Nederlands verschijnen!

Je koopt het boek o.a. bij Bol.com:

Welk boek heb jij als laatste gelezen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

21 Reacties

 1. Lucie Detrixhe Antwoord

  Graag wil ik de zeven zussen lezen en zou het fijn vinden om die te winnen gezellig met de herfst en winterdagen op komst, voor de houtkachel en dan tot rust te komen van werkende dagen in de kliniek x

 2. Dolgraag zou ik de zeven zusters willen lezen, ben dol op het genre boeken en dit lijkt me na de recensie gelezen te hebben geweldig. Loot heel graag mee.

 3. Leuke actie! Het lijkt me ook een mooi boek en eindelijk eentje die niet binnen een dag uit is. Ik doe mee 🙂

 4. Dit lijkt mij zo’n fijn herfstboek,lekker lezen onder een dekentje op de bank

 5. Anita van Wijk Antwoord

  Graag, heel graag maak ik kans op dit boek !!! Lijkt me een prachtig boek …..en daarna wil ik de andere 6 ook graag lezen ???

 6. Over dit boek heb ik al het een en ander gelezen en het maakt me alleen maar nieuwsgieriger. Ik doe heel graag mee voor deze dikke pil 🙂

 7. Ik wil dit boek heel graag lezen. Ik heb zelf geen zussen (noch broers) en wil,graag eens uit de eerste hand meemaken hoe die allemaal met elkaar omgaan. Dus een lootje graag.
  En ook graag lootjes voor de volgende 6 boeken ???.

 8. Hannah Kagenaar Antwoord

  Jaaaaaaa!! Dit is echt superleuk!Hier wordt ik nou HAPPY van! Ik ben er helemaal ondersteboven van! Nu maar flink duimen, delen en nagelbijten.Ik doe heel graag mee, heb veel positiefs over dit boek gehoord. Nu mag ik het eens lezen! Gr. Hannah Kagenaar

 9. Linda Smeets Antwoord

  Dit lijkt mij een verhaal naar mijn smaak te zijn! Ik doe dan ook graag mee! ?

 10. Pingback: De zeven zussen: Storm van Lucinda Riley | Boekrecensie | Breg Blogt

 11. Pingback: De zeven zussen: Maan - Lucinda Riley - Breg Blogt

 12. Pingback: De olijfboom - Lucinda Riley - Breg Blogt

 13. Pingback: Recensie Zeven zussen: Zon - Lucinda Riley - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.