Nou lieve mensen, ik kan langzaamaan mijn eigen programma gaan vullen op de zaterdagavond rond een uur of zes. We hebben veel afgeklust de afgelopen tijd en er staat nog vanalles op de to do list…

Eens in de zoveel tijd (of regelmatig, zoals u wilt) krijg ik de kolder in mijn kop en moet er van alles gebeuren in en om het huis. Zo verbouwden we in 2016 onze keuken en kochten we eerder dit jaar nieuwe eetkamerstoelen. De afgelopen periode stond in het teken van onze voortuin, die hoognodig aan een upgrade toe was! Onze voortuin bestond voorheen uit een heleboel grind, een paadje met klinkers en een rond perkje met een rododendron. Die plant bloeide ongeveer 1 week per jaar en was mij voor de rest van het jaar nogal een doorn in het oog. Toen de beruchte buxusrups flink had huisgehouden in de buxushaag die onze voortuin scheidt van die van de buren, was het moment voor actie eindelijk aangebroken.

voortuin before bregblogt.nl
before….al met mijn mooie bankje…

Oude nieuwe tuin!

We besloten het grind te laten liggen en een nieuw ontwerp te maken voor de rest. Samen met de tuinman en de buren besloten we om een ligusterhaag te plaatsen. Deze is ook groen, net als de buxus, maar niet vatbaar voor die gekke rupsen. Die beestjes vreten dus gewoon hele buxushagen kapot en gaan vervolgens lekker in de omgeving rondhangen. Zo liep ik regelmatig tegen een rups aan als ik de voordeur opendeed en wemelde het ervan op de stoep. Goed, een nieuwe haag dus. De rododendron ging er ook uit en we maakten een strak perk van 1 bij 2 meter. In dit perk kwam lavendel op de bodem en twee rozen op stam erbij.

Bankje in de tuin

Bij een bankje in de voortuin bestaat toch weleens de associatie met bepaalde buurten. Ik trek me daar lekker niks van aan en dus kocht ik al voor de verbouwing een leuk houten bankje voor in de voortuin! Het plan was klaar, het bankje was al ingezeten en de grote tuinverbouwing kon beginnen!

Aan de slag!

Op een zonnige septemberochtend stonden de hulptroepen voor de deur. Wij werken al een paar jaar samen met een hele fijne tuinman die ons voorziet van advies en bijvoorbeeld elk jaar de bomen in de achtertuin snoeit. Dit keer had hij ons geadviseerd over het ontwerp en deed hij ook de uitvoering. Hij bracht een collega mee en samen gingen ze aan de slag. Het voelde wel een beetje decadent hoor, dat we zelf niet zoveel hoefden te doen! Ik hield me dus vooral bezig met boodschappen, broodjes smeren en stiekem op de bank liggen.

Voortuin bregblogt.nl
Ook onze eigen supertuinman werkt hard!

Klaarrrrrr!

Aan het einde van de middag was het zover: de tuin was klaar! Zowel de voortuin van onze buren als die van ons was voorzien van een mooie groene haag. En wij waren een strakke tuin rijker. Het eindresultaat is nu nog wat kaal, maar ik weet zeker dat het volgend jaar volop in bloei staat en ik op mijn bankje lekker kan genieten van de geuren van lavendel en roos.

voortuin verbouwd bregblogt.nl

De dag na de grote tuinverbouwing kon de roodharige hunk aan het werk. Boven onze voordeur zit een afdakje, waar we sinds 2012 nog nooit wat aan hadden gedaan. Nu konden we er niet meer omheen, want de verf bladderde aan alle kanten af en het zag er nogal armoedig uit. Dus, daar ging mijn verkering, samen met zijn vader, aan de slag en binnen een dag zorgden zij dat het afdakje weer als nieuw was! En ik was blij dat er weer een doorn uit mijn oog was en een vinkje op de lijst erbij kon. Zoveel succesvolle klussen smaken naar maar en dus ben ik nu alweer aan het broeden op het volgende….

Nieuwe schutting

In de achtertuin hebben wij aan beide lange zijden een mooie schutting. De linkerschutting is samen met de buren geplaatst toen we er net woonden. Aangezien we net een huis hadden gekocht was er even geen budget voor het achterste stuk, dus lieten we dat maar. Nu de poort bijna uit zijn scharnieren valt en de schutting zelf ook niet zo heel stevig meer is, komt daar eindelijk verandering in. Eind dit jaar wordt het laatste stukje schutting vervangen en hebben we eindelijk weer een fatsoenlijke poort waar ik ‘s winters niet met mijn hele hebben en houwen aan moet gaan hangen om hem open te krijgen. Dat is dus iets moois om naar uit te kijken!

Woonkamer upgrade

De woonkamer kreeg al een flinke upgrade met de nieuwe eetkamerstoelen, maar dat was voor mij nog niet genoeg. Dat ik een beetje een aparte ben weet je waarschijnlijk wel en dus zal het je niks verbazen dat ik tijdens mijn zwangerschap lichte hoezen kocht voor de bank. Jaja, terwijl er een baby aan zou komen… Tegen alle verwachtingen in ging dat best prima, maar na 4 jaar vond ik het toch wel tijd voor wat nieuws. Dus toog ik op een zondagochtend naar de bekende Zweedse möbelvrinden voor een nieuwe hoes voor de bank. Dit keer koos ik voor donkergrijs en het resultaat was weer alsof we een nieuwe woonkamer hebben! Het kan soms zo simpel zijn!

nieuwe ektorp hoes grijs bregblogt.nl

What’s next?

Oké, er is dus een hoop aangepakt de laatste tijd, dus rest nu de vraag: ‘What’s next?’ Nou…nu de donkere dagen weer zijn begonnen ben ik tot de conclusie gekomen dat we nog een lichtpunt missen in de woonkamer. We hebben een klein speelhoekje voor Laurens, waar nu geen licht is. Ik denk dat we uiteindelijk zoiets zullen kopen als deze van directlampen.nl.Houten-wandlamp-landelijk

Geldboompje, Breg?

Misschien denk je nu wel: ‘Sooooo heee, heeft die Breg de loterij gewonnen of wat?’ Nee hoor, ik zou wel willen! Gewoon een paar jaar gespaard en nu in één keer een hele riedel klussen wegwerken. Niet dat het je iets aangaat, maar ik dacht: ‘ik zeg het toch even.’ 😉

Het is fijn dat we nu een aantal klussen hebben weggewerkt die me al zo ontzettend lang stoorden. We kunnen er weer even tegenaan en ondertussen kan ik rustig verder broeden op plannen voor de rest van het huis. Een nieuwe gang, een nieuwe badkamer, een uitbouw… mocht je ergens een geldboom zien staan, geef me dan even een seintje wil je?

Wat is de laatste klus die jij in huis hebt gedaan? En wat staat er nog op je to do list?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Lekker bezig! Ziet er goed uit en die lamp is tof. Alleen uhm mis ik een foto van de hunk z’n werk aan het afdakje ?

  2. Leuk hoor! Gave lamp trouwens! Wij hebben nog een groooot project staan, want we willen uitbouwen aan de achterkant EN voorkant. Dan volgt natuurlijk stucen, nieuwe vloer, achtertuin aanpassen incl nieuw tuinhuis, overkapping enz enz. Niet meer te overzien hier ?

  3. Wat is jullie voortuin mooi geworden! Ik kan me voorstellen dat je daar heel blij van wordt! Wij zijn nu vooral in de woonkamer dingen aan het aanpakken. We hebben kortgeleden een speelhoek ingericht en de salontafel en lamp boven de eettafel vervangen. Ik vind het echt leuk om daar mee bezig te zijn. Ons volgende project is trouwens het vervangen van de eetkamerstoelen!

  4. Pingback: Het moment waarop ik mijn haarkleur eer aan deed... - Breg Blogt

  5. Pingback: Toen ik 20 was... - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.