Wat doe je als je graag wilt afspreken met elkaar, maar de één in Apeldoorn en de ander in Maastricht woont? Dan kijk je welke leuke stad in het midden ligt en je gaat daarnaartoe! Zo stapte ik afgelopen zaterdag in de trein voor een dagje shoppen, bijkletsen en eten met Romy!

selfie trein bregblogt.nl

Voor ik in Den Bosch was kon ik eerst nog lekker anderhalf uur in de trein! Ik vind dat serieus heel erg fijn. Beetje lezen, beetje uit het raam staren, dit was echt een ontspannen begin van de dag!

But first…Bossche Bollen

Ik ken Den Bosch al jaren, aangezien ik er redelijk dichtbij ben opgegroeid. Toch is de stad ook nog wel heel onbekend voor me en des te leuker vond ik het idee om hiernaartoe te gaan. In de dagen voor ons tripje hadden we heel veel voorpret. ‘Waar gaan we eten?’ was wel de rode draad hierin. We begonnen de dag uiteraard met een Bossche Bol. Bij de allerbekendste bollenbakkert, Jan de Groot, stond een rij tot buiten (I kid you not!!) dus we liepen een stukje verder. Bij patisserie Royal vonden we een plekje en al watertandend vielen we aan op onze bolletjes. Om ergens halverwege te concluderen dat die dingen echt enorm machtig zijn. We worstelden onszelf dapper door de laatste hapjes heen en waren klaar om de stad in te duiken.

Bossche Bol bregblogt.nl

Shop till we drop!

Aangezien het National Glamourday was, hebben we vooral de grote winkelstraten met een bezoekje vereerd. En meteen besloten dat we gewoon 1x per kwartaal zo’n dagje plannen, dus de volgende keer gaan we de kleinere straatjes en winkeltjes opzoeken. Het regenweer nodigde niet echt uit tot uitgebreide stadswandelingen! 😉

shoppen Den Bosch bregblogt.nl

Lunchtijd!

Toen de Bossche Bollen wat gezakt waren en ik mijn nieuwe lievelingsjasje had gescoord, was het tijd voor lunch! We streken neer bij Nul73, een heel gezellig tentje aan de voet van de Sint Jan. Onder het genot van een glas wijn en een meeeeegalekkere tosti kletsten we verder.

Lunch NUL73 bregblogt.nl

Na de wijn doken we de Sint Jan in om een kaarsje aan te steken. Het was erg druk in de kathedraal, waardoor het er wat onrustig was. Tot er een mannenkoor binnenkwam en ‘The Rose’ begon te zingen. Echt prachtig!

Sint Jan bregblogt.nl

Nog meer shoppen!

We vervolgden onze shoppingspree en ‘verdwaalden’ op de kinderafdeling van de Zara. Ik scoorde voor Lau een spijkerbroekje, twee longsleeves en een warme muts voor de winter. Nog maar eventjes en hij past niet meer in de kleding van de babyafdeling daar, wat betekent dat ik er dan niks meer te zoeken heb. Vinnik stom, want ze hebben daar zoveel leuks!!

Zara babyafdeling bregblogt.nl

We slenterden nog wat rond, ik scoorde nog een hele fijne broek en toen was de vijf in de klok, oftewel: borreltijd! Ik had op Twitter al vaker gelezen over Eetbar DIT en we besloten om deze zaak eens uit te proberen. We vonden een tafeltje en deden ons tegoed aan een paar wijntjes en een bord vol sticky chicken.

Borreltijd DIT bregblogt.nl

Sticky chicken bregblogt.nl

Bijzondere online vriendschap

Ik heb al weleens geschreven over online vriendschappen en hoe bijzonder die voor mij zijn. Ook dit keer stond ik er echt even bij stil. Het is toch bijzonder dat je iemand ontmoet via internet, je jezelf herkent in haar schrijfstijl en denkwijze en dat geheel wederzijds blijkt te zijn! We hadden elkaar in februari voor het eerst in het echt ontmoet en pakten nu weer de draad op alsof er helemaal geen 9 maanden tussen hadden gezeten. Ik blijf dat heel mooi en bijzonder vinden. En, onze volgende date is alweer gepland, uiteraard onder het genot van een wijntje en een hapje!

Tegen een uur of acht die avond wandelden we weer terug naar het station voor de treinreis naar huis. Het was echt een heerlijke dag!

Heb jij online vriendinnen die je ook weleens in het echt ziet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Wat leuk om terug te lezen! Ik vond het ook onwijs gezellig, voor zover dat nog niet duidelijk was. ?

  2. Klinkt allemaal goed meiden! En goed geslaagd zo te horen, al had ik al iets in je outfitpost gezien uiteraard ?

  3. Nee, ik heb nog nooit iemand die ik alleen online kende in real life ontmoet. Maar als ik er over lees pakt het eigenlijk altijd leuk uit.

  4. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.