Laurens en ik gingen samen naar Hans en Grietje, De Musical. Dit uitstapje was extra bijzonder, omdat het voor Laurens de eerste keer was dat we naar het theater gingen! Was het een succes voor mijn driejarige?

We reden samen naar Valkenswaard, wat op een klein uurtje van Maastricht ligt. Laurens mocht voorin naast me zitten en was zo opgewonden over het theaterbezoek, dat er geen dutje in zat. Als je het hazenslaapje van 10 minuten niet meetelt tenminste. Hij kletste honderduit en liep vol verwachting met me mee naar het theater. Wat doe je dan als eerste> Juist, over de rode loper! ‘Lau, lach eens even voor de foto!’ ‘Nee mama, zo moet je staan op de foto, dat is stoer.’ A star is born…

Theater de Hofnar Valkenswaard bregblogt.nl

Hans en Grietje de Musical magazine van Hoorne bregblogt.nl

Samen met blogvriendinnen Monique, Charlotte, Janske en Nicole was ik uitgenodigd in Theater de Hofnar in Valkenswaard. Laurens vond het maar al te gezellig met zijn harem, dat bestond uit Lise, Aukje, Lola en Fay! Nadat mijn peuter bij de merchandise stand nog even een blauwe Hans & Grietje kroon had gescoord konden we de zaal in.

Laurens Hans en Grietje de Musical bregblogt.nl
Een beetje wazig, maar dit plaatje liet mijn hart enorm groeien. Kijk hem daar nou groot zitten te zijn!

Over Hans en Grietje De Musical

Dit was mijn eerste kennismaking met een show van Van Hoorne Entertainment. Ik had al vaker positieve verhalen gehoord van vriendinnen en was dus erg nieuwsgierig! Het verhaal van Hans en Grietje is bewerkt tot een kleurrijke voorstelling, die prima geschikt is voor kindjes vanaf 3 jaar. In plaats van de heks uit het klassieke sprookje krijgen Hans en Grietje te maken met het bijzondere duo Titus en Fien, die niet alleen de kinderen maar ook de ouders regelmatig flink aan het lachen maken. De musical duurde 75 minuten en dat was echt heel goed te doen.

Hans en Grietje Musical bregblogt.nl
Deze foto is gemaakt door Charlotte

Dansen met grote ogen

Als ik naar de stoel naast me gluurde zag ik een mannetje met grote ogen lekker meebewegen op de muziek. Af en toe pakte hij mijn hand of wilde hij even wat zeggen over de show. Hij danste dapper mee en lachte om de grappen. Tegen het einde kroop hij lekker bij me op schoot en genoten we samen van de laatste scènes. Na afloop vertelde hij me dat hij die gekke mevrouw (Fien) wel een beetje spannend vond. Op de vraag wie van de karakters hij het leukste vond antwoordde hij ‘De papa van Hans en Grietje!’

Op de foto! Of toch niet?

Na de musical stonden de spelers in de foyer klaar om op de foto te gaan met de kindjes. Laurens wachtte geduldig in de rij en was nog wat stilletjes en onder de indruk van de musical. Toen we aan de beurt waren bij Titus en Fien vond hij het toch te spannend en kwamen de tranen. Geen foto dus! Wel heeft hij uitbundig naar ze gezwaaid toen we naar huis gingen. 😉

Hans en grietje musical Fien en Titus bregblogt.nl
Deze foto is gemaakt door Charlotte

Is het een aanrader?

JA! Ik snap de enthousiaste verhalen over de Van Hoorne shows nu helemaal! Het verhaal was ontzettend leuk opgezet en goed te volgen voor jong (en oud 🙂 ). Wat ik extra leuk vind is dat Michael van Hoorne zelf ook meespeelt in de musical. In de rol van Titus improviseerde hij er geregeld op los. Dit zorgde ervoor dat de geluidsmannen, waar wij naast zaten, regelmatig in een lachbui belandden. Juist dat spontane geeft die extra vrolijkheid aan de show. Laurens heeft het nu al dagen over de ‘mwjoesiekal van Hans en Grietje’ en laat zijn blauwe kroon met lampjes zien aan iedereen die dat maar wil.

Je vindt de speellijst van de musical hier.

Ik vond het een hele leuke manier om kennis te maken met theater voor mijn peuter. Vroeger was dit soort kindertheater er naar mijn weten niet echt, ik kwam volgens mij pas op mijn 12e voor het eerst in de Schouwburg. Nu ben ik al op zoek naar de volgende show om samen heen te gaan: een nieuwe hobby is geboren!

Wanneer ging jij voor het eerst (met je kind) naar het theater? Naar welke voorstelling was dat?

 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wat was het leuk hè! Aukje was geloof ik bijna 3 toen we voor het eerst gingen. En nu gaan we regelmatig, ze is er dol op. Zo moeder, zo dochter 😉

  2. Pingback: Brandweerman Sam Live - Van Hoorne Entertainment | bregblogt.nl

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.