Beter laat dan nooit, spuit 11, hè hè eindelijk: hier is dan eindelijk mijn verslag van het onwijs leuk, goed georganiseerde event Blogger by Nature op 2 september in Soest!

Op zaterdag 2 september organiseerden mijn lieve blogcollega’s Esmée, Joyce en Marguerita een evenement speciaal voor bloggers. Toen ik in de zomer hoorde van dit plan heb ik me direct aangemeld. Ik blog dan misschien niet meer elke dag (of elke week), maar het is nog altijd een van mijn favoriete bezigheden. Daarnaast ben ik op mijn werk veel bezig met online communicatie, dus extra kennis opdoen was sowieso handig!

Op naar Soest!

Op zaterdagochtend om 7.30 stapte ik in de auto. Op naar Soest! Het autorijden ging echt heel goed en ik kon rustig aan de dag beginnen terwijl ik de zon zag opkomen. Je moet iets overhebben voor je hobby, nietwaar? Na een kleine twee uur arriveerde ik bij Stayokay Soest. Dit hostel is echt prachtig gelegen in de bossen. Bij een hostel denk je al gauw aan een klein gebouw met kamers vol stapelbedden. Hier is dat totaal niet het geval. Het oude pand is uitgebreid met nieuwbouw en heeft desondanks toch de knusse, landelijke sfeer behouden.

blogger by nature foto stayokay soest bregblogt.nl didie.nl
Deze foto en de uitgelichte afbeelding zijn gemaakt door didie.nl

SEO tips

Na aanmelding, ontvangst van de goodiebag en een lekker kopje thee was het tijd voor het ochtendprogramma. We begonnen met een workshop SEO, search engine optimalization. Oftewel: hoe zorg je dat je website goed gevonden wordt door Google en andere zoekmachines. Annelieke van Yoast gaf handige tips en tricks waarmee ik zeker weer verder kan. Nu schrijf ik voornamelijk níet voor zoekmachines, maar bij sommige artikelen (zoals over de Airfryer) is het wel handig als ze goed gevonden worden.

stayokay soest lunch bregblogt.nl blogger by nature

Lunchen maarrrr….

Terwijl mijn hoofd nog tolde van de informatie konden we zo aanschuiven voor de lunch. Ik kan niet anders zeggen dan: TOP! Stayokay weet hoe ze de gasten moet verwennen. Er stond een uitgebreid buffet voor ons klaar met soep, brood, verse pizza’s en salades. Daar zegt dit vreetzakkie natuurlijk geen nee tegen. En van zoveel leren krijg je honger, dus uitgebreid lunchen was volledig gerechtvaardigd vond ik!

lunch Stayokay Soest Blogger by nature bregblogt.nl

Aan de slag!

In de middag stonden 2 workshops en een uur netwerken op het programma. Tijdens de workshop fotografie met je smartphone van Mirre op Reis leerde ik wat fijne tips en tricks om betere foto’s te maken met mijn telefoon. Ik maakte dit plaatje van vers gevallen regendruppels op het raam. Best wel World Press Photo waardig toch? 😉

Blogger by nature fotografie workshop soest bregblogt.nl

De tweede workshop ging over adverteren via social media. Hier draaide het vooral om ervaringsverhalen, waar ik wel wat inspiratie uithaalde, maar helaas geen gouden tips hoe je het adverteren nu echt goed kunt aanpakken.

Tot slot was het tijd om te netwerken. Ik ontmoette een aantal leuke bedrijven en PR bureaus. Leuk om mensen te ontmoeten waar ik al langer contact mee heb via mail en ook om nieuwe contacten op te doen!

goodybag blogger by nature bregblogt.nl

Borreltje en naar huis

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel. Nu ben ik niet vies van een glaasje of wat, maar omdat er nog 2 uur in de auto op de planning stonden, hield ik het braaf bij een glaasje alcoholvrije bubbels. Da’s weer eens wat anders hè! Je kunt het bewijs zien in de weekvlog van Nicole!

blogger by nature bloggers bregblogt.nl

Wat vond ik ervan?

Ik heb een ontzettend leuke dag gehad! Samen met blogvriendinnen Monique en Nicole die ik regelmatig zie, maar ook met Merel, Kimberley, Cassandra en Joyce was het erg gezellig. De dames van de organisatie hebben een mooi evenement neergezet, waarbij overal aan was gedacht. Een tijdje na het event ontvingen we nog een enquête om feedback op achter te laten, zodat ze de volgende editie rekening kunnen houden met de tips en tops. Ik ben zeker van plan om de volgende keer weer te gaan, al is het alleen al voor de gezelligheid!

Ga jij weleens naar evenementen die te maken hebben met je hobby?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Was leuk je te zien! Had er zoveel zin in. En over die aankomst van jou in de auto kunnen we nog debatteren ?

  2. Oh wat lief! Superleuk verslag en we hopen natuurlijk dat je er een volgende keer weer bij bent. Gaaf om al die verslagen (geeft niet hoe snel dat is) te lezen na afloop. Wij als organisatie waren ook erg tevreden over hoe het gelopen is!

  3. Ah, leuk verslag Breg! Heerlijk om een maandje na dato zo’n heerlijk blog te lezen over deze geweldige dag. We zijn al weer druk bezig met het plannen van editie nummer 2. En we gaan natuurlijk voor nóg beter 😉

  4. Pingback: Blogger by Nature 2018 - Breg Blogt

  5. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.