In juni vertelde ik jullie over de plannen die ik had voor een nieuw sieraad, ter nagedachtenis aan mijn lieve papa. Inmiddels prijken aan mijn linkermiddelvinger twee prachtige ringen. Allebei met hun eigen verhaal en toch aan elkaar verbonden. Maaike van MmePomm heeft weer een kunstwerk afgeleverd en ik show jullie met alle liefde en trots het resultaat!

samensmeltende herinneringen bregblogt.nl

Het idee voor een nieuw sieraad ontstond door de ring op bovenstaande foto. Ik heb deze geërfd van mijn oma, mama’s moeder, die in 2013 overleed. Toen ik nadacht over wat ik graag zou willen hebben als herinnering aan papa, viel mijn blik op deze ring. Ik wilde hier graag een nieuw sieraad van laten maken, waarin de geschiedenis van oma en papa samen zou komen.

Tijdens het bespreken van mijn wensen en het schetsen, passen en proberen, viel alles op zijn plek. Mijn oorspronkelijke idee van 1 ring met de briljant van oma en de as van papa verwerkt in glas veegde ik van tafel. Het werd vervangen dor een ontwerp voor 2 ringen. Op de ene ring kwam de briljant van oma, op de andere ring kwam de as van papa verwerkt in donkerblauw glas.

Maaike heeft met heel veel liefde en passie gewerkt aan mijn sieraden. Ze zijn uniek en zoveel mooier dan ik had kunnen bedenken! Toen ik de sieraden kwam halen, vroeg Maaike of ik eerst wilde zien hoe ze gemaakt waren en daarna het eindresultaat of andersom. Tot mijn eigen verbazing wilde ik eerst het proces zien en kon ik nog net een beetje geduld opbrengen om te wachten op het eindresultaat. In een serie foto’s liet Maaike me zien wat ze had gedaan om tot de mooie ringen te komen. Een indrukwekkend proces om te zien. Na een hoop smelten, buigen en vijlen ontstonden langzaam twee mooie ringen. Ze passen perfect bij elkaar en vormen een mooi geheel. Tegelijkertijd vertellen ze een eigen verhaal.

Meer lezen: armband van MmePomm

De ‘ring van oma’ is gemaakt uit het witgoud van haar oude ring. Voor de zetting is nieuw zilver gebruikt. De ‘ring van papa’ is gemaakt van nieuw zilver en de onderkant van de zetting is gemaakt van het witgoud uit oma’s ring. Heel bijzonder dat ze op deze manier met elkaar verbonden zijn. In het echte leven konden ze het prima met elkaar vinden, dus ik vind het een mooie gedachte dat ze op deze manier met elkaar verbonden zijn.

Ik ben zo ontzettend blij (understatement!!) met deze mooie sieraden. Het is fijn om ze te dragen en om twee mensen waar ik ontzettend veel van houd zo symbolisch bij me te dragen. Het blauw van het glas heeft al heel veel verschillende tinten blauw laten zien, bij elke lichtinval is de steen weer anders. Ik draag mijn ringen met veel liefde en trots en ben dankbaar dat ik Maaike heb gevonden om dit voor mij te realiseren. ♥

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

  1. Wauw. Wat ontzettend bijzonder om zo je papa altijd bij je te kunnen dragen. ❤️Ik kende Maaike niet maar ik ga ook even op haar site kijken.

  2. Prachtig! Mijn moeder is 2 jaar geleden overleden en ik denk nog steeds na over wat te doen met het beetje as dat ik van haar heb. Dit vind ik erg mooi!

  3. Oh lieve Bregje, wat een Prachtige ringen… En voor jou met waarde die onbetaalbaar is! Dat je jouw lieve papa en oma op deze manier nog lang bij je mag dragen…. Xx

  4. Echt ontzettend mooi en waardevol! Knap dat Maaike dat zo goed kan hoor, en ze is nog zo lief ook! Veel draagplezier lieve Breg ❤

  5. Wat prachtig zijn de ringen geworden lieverd. Ook de gedachte erachter en de manier waarop ze één geheel vormen is zo mooi…

  6. Pingback: Zes maanden - Breg Blogt

  7. Pingback: Inspiratie voor een herinneringssieraad* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.