Vroeger, toen je nog geen internet had, struinden mijn ouders samen met ons urenlang door camping-gidsen, op zoek naar de perfecte camping. Tegenwoordig pak je de laptop, google je wat linksom en rechtsom en vind je met een beetje mazzel binnen een uurtje een camping die aansluit op je wensen. Wij zochten een plek op een fijne afstand om even bij te tanken, waar toch genoeg te doen was voor onze peuter. Na wat googlen vonden wij Camping Au Bois Joli in de Franse Bourgogne en het was een perfect match!

uitzicht Camping Au Bois Joli achterkant bregblogt.nl

Camping Au Bois Joli: een groene oase van rust

Wanneer je houdt van rust, een groene omgeving en tegelijkertijd voldoende vertier om je heen, is Camping Au Bois Joli een ideale camping. Met 80 plaatsen is het geen grote camping, door de ruime opzet voelt het wel groot. Naast de kampeerplaatsen zijn er 11 verschillende verhuuraccomodaties beschikbaar, waaronder een bijzondere safaritent en mooie stacaravans.

stacaravan Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

De groene Bourgogne

De camping ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in een bos op een heuvel in het dorpje Andryes, 40 kilometer ten zuiden van de stad Auxerre, gelegen in de bekende, groene streek de Bourgogne in Frankrijk. Vlakbij stroomt de rivier de Yonne en in de omgeving is ontzettend veel te doen. In het bos hangt een rustige sfeer, die doorstroomt naar de camping. Tussen de kwetterende vogels en de vrolijke kinderstemmen door hoor je niets. Afgezien van de nabije kerkkolk trouwens, die niet eens maar twee maal per heel en half uur laat horen hoe laat het is. Heel handig, voor als je de 1e keer mist! 😉

Uitzicht Camping Au Bois Joli bregblogt.nlGastvrijheid hoog in het vaandel

De camping wordt gerund door het Nederlandse echtpaar Rob en Henriëtte de Vries en hun team. Vanaf het eerste contact voel je je welkom, gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Bij aankomst ontvang je een map waarin uitgebreide informatie staat over de camping, de faciliteiten en activiteiten in de omgeving. Wij hebben het hele boek doorgeplozen, maar waren uiteindelijk te lui om echt iets te ondernemen, dus vertoefden vooral op de camping, wat ook helemaal prima was!

Camping Au Bois Joli plattegrond bregblogt.nl

Camping Au Bois Joli wordt omschreven als ‘een rustige, groene familiecamping’, waarbij het groene een dubbele betekenis heeft. Naast de vele bomen en struiken duidt het groene aspect namelijk ook op de milieuvriendelijke instelling van de campingeigenaren. Zo wordt afval gescheiden en zijn er thermostaatkranen en automatische lichtschakelaars in de sanitairruimtes.

Meer lezen: fotoverslag van onze vakantie in de Franse Bourgogne

Faciliteiten

Op Camping Au Bois Joli vind je in de receptieruimte een kleine winkel, een vakantiebibliotheek en verschillende folders voor activiteiten in de omgeving. Je kunt er makkelijk broodjes bestellen voor je ontbijt. Hiervoor hangt een lijst bij de receptie. De volgende ochtend kun je dan jouw bestelde brood ophalen bij de receptie. Wat ik heel fijn vond: je kon kiezen uit verschillende soorten brood, stokbrood (ook bruin!) en viennoiserie: croissants, chocoladebroodjes en rozijnenbroodjes.

receptie Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

Tegenover de receptie ligt een zwembad, omringd door ligbedden. Naast de entree van de camping ligt een ruime speelweide met een groot speeltoestel. Op de speelweide staan een aantal picknicktafels en comfortabele ligstoelen, zodat je als ouder ook fijn kunt zitten terwijl je kroost speelt. Voor de receptie is een klein terras, waar je tijdens het hoogseizoen aan het einde van de middag kunt genieten van cocktails en crêpes of even je mail of Hyves kunt checken op de wifi.

terras Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

Sanitair

Er zijn drie sanitairgebouwen op de camping, waarvan één hele bijzondere. Er is namelijk een speciale kinderruimte ingericht. Hier vind je 2 kindertoiletten, 2 wasruimtes, een verwarmde baby badruimte en 2 douches die je samen met je kind kunt gebruiken. Voor onze peuter was dit sanitair echt een feestje, hij kon zelf naar de wc, zelf bij de kraan zijn handen wassen en douchen ging ook een stuk makkelijker op deze manier. Voor de allerkleinsten zijn er vol op opstapjes, zodat ook zij hun eigen handjes kunnen wassen.

sanitair Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

kinderwasruimte Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

kindertoilet Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

kindersanitair Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

kinderdouche Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

De douches zijn warm en je hoeft niet steeds opnieuw een knop in te drukken. Tijdens het spitsuur (afwastijd, ‘s ochtends vroeg) kan de waterdruk soms wat minder zijn. Op de toiletten is standaard voldoende wc papier aanwezig, dus je hoeft ook niet met je wc rolletje onder de arm over de camping te wandelen!

toiletgebouw Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

Het sanitair wordt iedere middag schoongemaakt. Gedurende de dag zag het er netjes uit, alleen op de regenachtige dagen was het logischerwijs wat modderig op de vloeren, dankzij de bosrijke omgeving in combinatie met de regen. Storend was dit echter niet.

La Taverne

Bij La Taverne kun je terecht voor verse pizza, frietjes, warme gerechten en snacks. Je kunt ervoor kiezen om gerechten af te halen of om een tafeltje te reserveren onder de sfeervolle tenten. Wij hebben twee keer frietjes gehaald, op traditionele wijze met een pannetje over de camping, en ze smaakten heerlijk!

La Taverne Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

Volop schaduw

Een nadeel van kamperen kan zijn dat je ‘s ochtends je tent of caravan uit drijft door de warme zon. Hier hoef je je bij Camping Au Bois Joli niet zo gauw zorgen over te maken. Tijdens je reservering kun je vragen om een zonnige of schaduwrijke plaats. Wij kozen voor schaduwrijk en hadden gedurende de dag wel wat zon, maar door de schaduw was het vooral lekker koel. Onder de bomen heb je een fijne, beschutte plek, als je wat meer zon wilt kun je naar de speelweide vooraan het terrein of je kiest voor een zonnige plaats die niet helemaal onder de bomen ligt.

Voor de kinderen

Voor kinderen is het een fijne plek, omdat ze volop ruimte hebben om te spelen en rond te rennen. Het speeltoestel in de speelweide is groot en verder op het terrein vind je nog een kleine speeltuin met zandbak. Gedurende het hoogseizoen is er ook animatie aanwezig. De animatieactiviteiten zijn bijvoorbeeld knutselen, sport en minidisco. Allemaal heel gemoedelijk en totaal niet opdringerig, zoals je weleens meemaakt met animatieteams.

speelweide Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

speeltoestel Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

Het zwembad is geschikt voor grote en kleine kinderen. Er is een peuterbadje met verschillende soorten speelgoed en in het diepe bad kunnen de oudere kinderen zich uitleven. Rondom het zwembad liggen rubberen loopmatten om uitglijden te voorkomen. Het zwembad is netjes en schoon. Voor de ouders zijn er voldoende ligbedden en stoelen aan de rand van het zwembad.

peuterbad Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

zwembad Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

Voor de oudere kinderen, denk aan tieners, is er wat minder te beleven op de camping. Hierbij speelt ook mee dat er tussen 22.00 en 8.00 absolute stilte geldt op het terrein. Van onze buren, die pubers bij zich hadden, begreep ik dat de tieners zich prima vermaakten op een veldje net buiten de camping, waar ze spelletjes speelden.

Uitzicht Camping Au Bois Joli bregblogt.nl

 

kindvriendelijke camping in de Bourgogne Frankrijk bregblogt.nl au bois Joli

Vriendelijkheid overal

Robert en Henriëtte en hun team zijn ontzettend aardig. Je wordt hartelijk ontvangen en voor vragen is er altijd iemand in de buurt. Het team is ook ontzettend leuk naar de kleintjes toe, wat het vakantiegevoel alleen maar verhoogt. Wij hebben ons van begin tot eind hartstikke welkom gevoeld op deze gezellige familiecamping, waar we tegelijkertijd voldoende rust vonden om ons eigen ding te doen.

Camping Au Bois Joli
2 Route de Villeprenoy
89480 Andryes Frankrijk
Tel. : 0033 3 86 81 70 48

https://www.campingauboisjoli.com/nl/

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

 1. Ziet er echt fantastisch uit. Alleen ik scrolde echt even terug of je dit niet al in 2007 had geschreven, even Hyves checken 😉

  • haha, ik denk: waar heeft ze het over??! Maar de roodharige hunk had hier en daar wat aanpassingen in de tekst gedaan…die is nog altijd groot fan van Hyves 😉

   • Bonjour Bregje.
    Wat een uitgebreide en mooie beschrijving geef je van onze camping. Nou ja, onze. Sinds november 2022 is de camping niet meer van ons maar van Pascale en Philippe. Die pakken het enthousiast op en hebben al nieuwe dingen geïntroduceerd. Het is nog mooier geworden.

 2. Pingback: Oh Happy Day #33: Minivakantie in Frankrijk - Breg Blogt

 3. Pingback: 12 betaalbare en leuke campings in Frankrijk - Frankrijk Dromen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.