Een Oh Happy Day met shoppen, wijn, heel fijn gezelschap en een avontuurlijke reis naar huis: dat kan er alleen maar eentje van mij zijn! 😉

Let’s meet half-way

Wonen in Maastricht is echt heerlijk, geweldig en voelt heel vaak een beetje als vakantie. Het nadeel is dat je vaak wel effe moet reizen als je bijvoorbeeld naar de Randstad wilt. Met ouders en familie in de Randstad weet ik niet beter en heb ik heel wat kilometers op het spoor doorgebracht. Toen ik met vriendinnetje Monique wilde afspreken voor een gezellig etentje, besloten we om halverwege af te spreken, zodat we allebei maar een half uurtje met de trein hoefden. Ideaal! We gingen naar Roermond, de stad die ik afgelopen december ontdekte en waar ik sindsdien graag kom. Na een fijne werkdag stapte ik op de trein, klaar voor een heerlijk avondje!

Shoppen maar!

Het was niet helemaal gepland, maar als je dan toch in de gezellige binnenstad van Roermond bent, kun je net zo goed even een rondje maken langs wat winkels. En zo vond ik een paar mooie witte sneakers in de sale bij Tamaris. Echte leren met een stevig voetbed (ik klink als een oma nu hè?) en wat een verademing vergeleken bij de goedkopere kunststof exemplaren die ik dit voorjaar kocht. We neusden rond in de geweldige nieuwe collectie van Costes en ik wist me in te houden. Wel zijn er een aantal items op mijn wishlist voor dit najaar beland, maar dan moet ik eerst weer mijn huidige garderobe goed en kritisch onder handen nemen. Ik merk sinds de kledingkast-check met Yolande dat ik echt veel bewuster ben in mijn keuzes en niet meer impulsief koop. Scheelt een hoop euries en ik ben blij met alles wat in mijn kast hangt. Win-win dus! Monique trakteerde zichzelf op een mooi jurkje én werd herkend als YouTuber door één van de winkeldames. Zo leuk!

Ik plaatste bij vertrek een foto op Instagram Stories…

trein Maastricht bregblogt.nl

…om een tijdje later pas deze foto te plaatsen. 😉 Dit zijn, behalve de foto’s van het eten ook de enige foto’s die we hebben gemaakt. Te druk met kletsen!

blogdate moonoloog.nl bregblogt.nl

 

Wijn en kletsen maar

We streken neer aan de voet van de Munsterkerk, waar een DJ er in de kiosk voor zorgden dat we amper stil konden blijven zitten. Met een wijntje in de hand konden we gezellig bijkletsen over werk, blog en natuurlijk de kids. Het is zo leuk dat we elkaar online hebben leren kennen en het zo goed klikt. Ik blijf de online vriendschappen die ik heb ontzettend bijzonder vinden en geniet er elke dag van.

salade carpaccio Brasserie Ver'koch bregblogt.nl

Salade scampi brasserie ver'koch Roermond bregblogt.nl

We genoten van het lekkere eten en de wijn en de tijd vloog voorbij. Voor we er erg in hadden kwam de bediening vragen of we nog een laatste ronde wilden. Oeps! Tijd om terug te keren naar het station dus, want uitslapen zou er niet bij zijn de volgende dag.

Wereldreis

Waar ik op de heenweg in 30 minuten van Maastricht naar Roermond reisde, was de terugreis wat avontuurlijker. De intercity kwam niet, dus ik pakte de stoptrein. Toen deze door het Limburgse land tufte, realiseerde ik me dat ik nog ingecheckt was bij de gele treingigant, in plaats van bij de regionale blauwe. Oeps again. Ik voelde me echt een enorme rebel (yolo en alles) en hoopte tegelijkertijd dat er geen conducteur kwam om met me te discussiëren. Naast me stapten een oma, moeder en twee dochters in, die in het Arabisch de grootste lol hadden over links en rechts en wat nou de juiste kant was. Ik baalde een beetje over de langere treinreis en de bus die ik daardoor miste, maar deze dames gaven me even een kwartiertje plezier met hun slappe lach en dus lachte ik gezellig mee.

Na 25 minuten wachten op een donker station plofte ik eindelijk in de bus neer. Yo home, to Bel-Air! Nou ja, bij wijze van spreken dan. Tegen middernacht rolde ik tevreden mijn bedje in en verdween al gauw naar dromenland. Wat een fijne dag was dit!

Fijn weekend! Ga je iets leuks doen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wat heb je dat super leuk beschreven meis! Wel balen van je lange terugreis maar hopelijk was het dat toch meer dan waard 😉 Doen we snel nog eens!

  2. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.