De schoonheidsspecialiste is zo’n cadeautje dat ik mezelf veel te weinig gun. Zeg maar gerust zelden. De laatste keer dat ik onder handen ben genomen is toch wel een paar jaar geleden, sterker nog: ik kan het me niet eens herinneren… Wat was ik blij met het berichtje van Monique van Cosmetique Pura. Ze vroeg me of ik zin had om een behandeling in haar salon te ondergaan en al mijn dode huidcellen en mee-eters stonden te juichen van plezier!

Cosmetique Pura

Monique is een enthousiaste dame met een grote liefde voor haar vak en de producten waarmee ze werkt. We hadden elkaar al eens eerder ontmoet en de sfeer was direct vertrouwd toen ik de salon binnenstapte. Cosmetique Pura is gevestigd in het oude ziekenhuis in Maastricht, een plek waar ik eerder alleen kwam bij de kaakchirurg en voor mijn operatie. Wat heerlijk om nu eens in dit gebouw te komen voor een paar uurtjes pure ontspanning!

Verwarmde stoel

Ik mag plaatsnemen in de comfortabele stoel, die een verwarmde rugleuning heeft. Hemels! Terwijl ik me lekker installeer, neemt Monique de tijd om mijn huid van dichtbij te bekijken. Ik heb 15 jaar gerookt, tot 2011,  de nodige alcoholische versnaperingen genuttigd en ik heb niet altijd even goed voor mijn huid gezorgd, wat de nodige sporen heeft achtergelaten. Sinds een tijdje zorg ik al beter voor mijn huid en dat merk ik direct. Ik nader natuurlijk de 40 en de zwaartekracht is een kreng, alle beetjes helpen dus nu. 😉 Een goede behandeling en advies op maat kwamen dus precies op het goede moment!

Cosmetique pura Maastricht bregblogt.nl

Nieuwe wenkies

Als eerste zijn mijn wenkbrauwen aan de beurt. Of ik ze geverfd wil hebben? Ach, doe eens gek! Voor het eerst in mijn leven krijgen mijn wenkies een mooi kleurtje, een mix van bruin, grijs en rood. Ik ben reuze benieuwd naar het eindresultaat, maar moet nog even geduld hebben… Na de verf volgt het epileren. Ik zal er nooit aan wennen, maar ben altijd weer blij als het gebeurd is en mijn wenkbrauwen een mooie vorm hebben. Wist je trouwens dat het niet uitmaakt of je links of rechts begint? Het tweede oog doet altijd wat meer pijn, omdat je lichaam dan weet wat er komen gaat. Steek ik ook nog even wat op terwijl ik daar lekker lui lig te wezen.

Hydra power lift

Na de wenkbrauwen is het tijd voor de behandeling. Ik word getrakteerd op de ‘Hydra power lift’, waarbij de hydratatie van mijn huid centraal staat. We beginnen met een grondige reiniging. Die juichende mee-eters waar ik het eerder over had zijn ineens stil. Want hoe je het ook wendt of keert, onzuiverheden weghalen uit je gezicht is gewoon niet fijn. Mijn benen beginnen er spontaan van te wiebelen en mijn ogen tranen. Toch mag dit de pret niet drukken, want Monique leidt me subtiel af met een gezellig gesprek.

En…relax…

Na de reiniging volgt een peeling. Wanneer deze achter de rug is komt de hydratatie en de massage, waarbij Monique alle aandacht heeft voor mijn hoofd, gezicht en hals. Heerlijk! Ik doezel langzaam een beetje weg in een soort fijne wattentoestand. Met een masker op mijn gezicht mag ik nog een kwartiertje lekker verder relaxen.

Na afloop van de behandeling voelt mijn huid heerlijk zacht en fris aan. Ik kijk in de spiegel en zie mijn ‘nieuwe’ wenkbrauwen. Wat mooi! Verder zie ik een glimmend, wat rood koppie, maar ik weet dat dit vanzelf bijtrekt.

breg na behandeling schoonheidsspecialiste Cosmetique Pura bregblogt.nl

Clephar dermacosmetica

Als klap op de vuurpijl na al deze verwennerij word ik getrakteerd op een tas vol mooie producten. Monique heeft deze afgestemd op mijn huid.

bregblogt producten Clephar Cosmetique Pura bregblogt.nlDe producten zijn van het Belgische merk Clephar dat wordt ontwikkeld en geproduceerd in Sint Truiden, op een uurtje rijden van Maastricht. Het merk zegt het volgende over haar filosofie:

Clephar geeft je huid een frisse en heldere uitstraling als weerspiegeling van je innerlijke stralende schoonheid. Wij geloven in de kracht van wetenschap als middel om het huidverouderingsproces tegen te gaan. Door jarenlang onderzoek hebben we ontdekt hoe we huidcellen kunnen beschermen en stimuleren. Werkstoffen uit de fyto technologie, waarvan we weten dat ze de huid verbeteren en optimaliseren, worden in de hoogst mogelijke dosis aangewend. Alle andere ingrediënten worden met farmaceutische precisie gekozen en aangepast aan de meest gevoelige huidtypes. Hierdoor kunnen we de huid heel wat van haar jeugdigheid laten behouden.

Kijk, met mijn mooie set rimpels die mijn voorhoofd sieren, klinkt dit als muziek in mijn oren. Ik ga de proef op de som nemen.

Een week later…

Ik gebruik nu bijna een week 2x per dag de cleansing milk, softening fluid en het rejuvenating serum en ik zie toch echt wel dat mijn huid ervan blijft juichen. Hij straalt en is rustig, waar ik voorheen regelmatig last had van pukkel(tje)s en meer van dat soort feestgangers. Ik heb even een paar foto’s gemaakt, zonder filter, om te laten zien hoe mijn huid er nu uit ziet. Over een paar weken zal ik nog eens zo’n serie maken, om te kijken wat het verschil is.

bregblogt.nl gezichtscollage na behandeling schoonheidsspecialiste

Ik merk dat het schoonmaken van mijn gezicht nu langzaam in mijn dagelijkse routine komt. Het is easy peasy en ik zie effect, dus ik zou een stom ei zijn als ik het nu weer laat varen!

Cosmetique Pura
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht
www.cosmetique-pura.nl

Ga jij weleens naar de schoonheidsspecialiste? Wat is jouw geheim voor een stralende huid?

Ik ben voor deze behandeling uitgenodigd door Cosmetique Pura, dit artikel bevat mijn eerlijke mening en wordt niet beïnvloed door de uitnodiging.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Oh bofkont! Maar zeer verdient overigens hoor..
    Mijn schoonzusje is schoonheidsspecialiste (onder andere) maar het is volgens mij echt al lang geleden dat ik op haar stoel gelegen heb. Denk met de bruiloft. Dus dat is minstens 4 Jaar geleden

  2. Dat ziet er mooi uit. Ik doe eigenlijk niets aan mijn gezicht behalve elke avond wassen met lauw/koud water en weinig tot geen make-up gebruiken. Verder heb ik nooit gerookt en of gedronken en dat scheelt ook enorm.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.