In 2012 kochten wij ons eerste, echte grotemensenhuis. En bij zo’n aankoop horen natuurlijk ook nieuwe meubels. Tot die tijd zat ik namelijk op plastic klapstoeltjes van Ikea. Tijdens onze zoektocht naar de perfecte eethoek vielen we als een blok voor 6 bruine stoelen met witte poten. Na een aantal jaren trouwe dienst zetten we ze genadeloos aan de kant voor jonge, frisse exemplaren. Ik geef je een kijkje in ons huis!

Als je me al een tijdje kent of volgt weet je dat ik nogal vasthoudend kan zijn als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb. Meestal ontstaat zo’n idee vrij terloops, om zich dan als een heipaal in een stuk beton te verankeren en niet meer los te laten. Zo keek ik de woonkamer rond vanaf de bank en zei tegen Etienne: ‘Ik wil nieuwe eetkamerstoelen.’ Hij: ‘Uhhhm, okee. Waar komt dit ineens vandaan?’ Ik: ‘Nou, ik vind ze niet meer mooi.’ Vervolgens ging ik online op jacht en vond al gauw een paar leuke kuipstoeltjes bij Jysk. Ik scheurde een paar dagen later naar de winkel voor een pas-sessie en droop teleurgesteld af. De prijs was zeer gunstig, maar daardoor zat je niet echt comfortabel. We besloten om op een volgende vrije dag een rondje over de woonboulevard te maken.

Wil je weten hoe ik woon? Binnenkijken in mijn (t)huis

Ter oriëntatie pakten we de laptop erbij, zodat we wisten bij welke winkels we terecht konden en welke we konden overslaan. Ineens dacht ik: ‘Hé, Wehkamp is ook een goed idee!’ Ik gaf wat filters op en daarna klonk engelengezang, schoten er van alle kanten glitters door de lucht en keek ik door een roze bril. Ik vond de Perfecte Stoel. Etienne was ook al gauw verkocht en we besloten om ze dan ook maar meteen te bestellen. Aangezien je dergelijke aankopen kunt terugsturen, durfden we het wel aan. De volgende avond stond de bezorger al op de stoep met een heleboel dozen. Ik stuiterde van blijdschap en we begonnen gelijk uit te pakken. Een uurtje later stonden zes nieuwe stoelen te shinen rondom onze eettafel. Ze zijn perfect en geven een hele nieuwe uitstraling aan de woonkamer.

Ik gooide de zes ‘oudjes’ op Marktplaats en Facebook en binnen 24 uur vonden zij een nieuwe eigenaar. Hoefde ik me ook niet zo schuldig te voelen over de abrupte breuk na 5 jaar trouwe vriendschap. I love it when a plan comes together! Oké, genoeg gekletst, tijd om jullie wat before en after foto’s te laten zien!

Meer lezen: Het wildste weekend in jaren

Dit zijn de oude stoelen:

En dan nu onze nieuwe exemplaren:

 

Wat een verschil hè? Ik vind de eethoek nu veel meer uitnodigend en we zitten er ook meteen veel vaker. Ik ben zo blij met deze impulsieve actie!

Wat vind je van de nieuwe stoelen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Super leuk!wij moeten ook echt nieuwe stoelen hebben..ze zijn half afgesleten en blauw haha maar incl tafel voor een prikkie op de kio getikt toen we hier gingen
    zijn super leuke stoelen zeg… en thx voor de wehkamp tip! Daar ga ik ook eens kijken

  2. Pingback: Breg's huis en tuin - Breg Blogt

  3. Pingback: Na zeven jaar tijd voor nieuwe raambekleding?* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.