Een boek met de titel ‘Blonder wordt het niet’, dat is toch voor mij geschreven zou je denken hè? Ik ontving een exemplaar van deze heerlijke, hilarische roman én ik mag twee exemplaren verloten onder mijn lezers. Perfect voor de vakantie!

Maja heeft van alles aan haar hoofd: ze runt een ecokapsalon met veeleisende klanten en heeft een vriend die komt en gaat wanneer hij wil. Dan is er nog haar kritische tante en haar Russische assistente. En haar puberende zoon Willi die alles doet wat Maja verboden heeft. Haar remedie om het vol te houden? Wassen, knippen, föhnen!

In het begin moest ik even wennen aan het boek, omdat ik op de eerste pagina’s kennis maakte met een boel personages. Gelukkig duurde dit maar eventjes en werd ik al gauw meegezogen in het verhaal. De schrijfstijl van Ellen Berg is heel vlot, vol humor en gekke uitdrukkingen. Zo had ik nog nooit van ‘gootsteenmatroos’ gehoord als scheldwoord, het zorgde wel voor een momentje van hardop lachen tijdens het lezen.

De ontwikkelingen in het leven van Maja zijn af en toe zo absurd en tegelijkertijd zo levendig beschreven dat je het helemaal voor je ziet. Ik geniet er altijd van als ik merk dat ik sympathie voel voor de personages, want dit betekent dat de auteur ze erg goed neerzet, zodat ze voelen als echte mensen.

Dit boek is een heerlijke roman voor de zomervakantie. Lekker met een koud drankje in een comfortabele stoel en lezen maar! Ik heb het boek in 3 dagen tijd uitgelezen!

Winactie

Wil jij kans maken op één van de 2 exemplaren van ‘Blonder wordt het niet’ van Ellen Berg? Zo doe je mee:

 • Reageer op mijn Facebookpagina onder het bericht van deze winactie, waarin je aangeeft dat je meedoet.

Delen van het bericht en het taggen van je vrienden is niet verplicht maar wel superlief en leuk en welkom en alles, karmapunten weetjewel.

De winactie loopt tot en met woensdag 26 juli 2017 om 23.59 uur. Op donderdag 27 juli maak ik de winnaars bekend op mijn Facebookpagina.

Heb je geen Facebook? Laat dan hieronder een reactie achter en vul een geldig e-mailadres in, zodat ik contact met je op kan nemen als je wint.

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com:

Wat is voor jou een ideaal zomerboek?

 

Dit artikel bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen. 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. Miekske Dingens Antwoord

  Ligt er geheel aan 🙂 Momenteel bezig in Ragdoll (de Engelse editie), maar wissel graag af met iets luchtigs 🙂

 2. Ik heb Breg blogt net ontdekt bij het zoeken naar een recept en zie nu dat er veel meer te vinden is op allerlei gebieden.
  Daar ga ik graag eens in grasduinen!
  Graag doe ik ook mee aan de winactie, want als ik zit te lachen als ik iets lees wil mijn man gelijk weten waarom, want hij wil graag meelachen! Dit boek lijkt me daarvoor heel geschikt ?

 3. Lijkt me een leuk boek. Ik doe mee op fb heet ik Sherry Masters. Ik lees zoveel dingen niet echt specifiek een genre.

 4. Pingback: Boekenlijst voor het lezen van 1 boek per week #inspiratie - bregblogt.nl

 5. Pingback: Ik wil ook zo'n man - Ellen Berg - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.