Soooo heee, dit was echt het allerwildste weekend dat ik in jaren heb beleefd! Ik danste op stoelen en moest op maandag bijkomen met een middagdutje….

Laten we eerst even terug in de tijd gaan, een jaartje of 10. Als ‘twenty-something-single-lady’ waren mijn weekends geweldig, maar ook een aanslag op lever en portemonnee. Ik werkte vaak op zondagavond en was daardoor dan op vrijdag en zaterdag vrij. Deze 48 uur vulde ik dan met shoppingsessies, borrels, nog meer borrels en af en toe nog een hapje eten tussendoor. Ik plande met gemak 3 afspraken op een dag. Hoe ik het volhield? Geen idee. Hoe ik het financierde? Ook geen idee. Oké, ik woonde op een klein huurappartementje en had nog geen grotemensenverplichtingen zoals een hypotheek. Ook werd mijn geld niet geabsorbeerd door baby dry luiertjes. Wat ik wel weet is dat het een prachtig mooie tijd was. Ik belandde regelmatig op of achter een bar, danste me een slag in de rondte en beleefde de nodige (amoureuze) avonturen. Geleidelijk aan gleed ik een burgerlijk bestaan in en uiteraard beleefde ik af en toe nog een nachtelijke uitspatting. Maar echt wild werd het nooit meer. Tot afgelopen weekend. Voor ik er erg in had escaleerde dat dus compleet uit de hand.

Na een week vol peuterpuberdrama was ik op zaterdagochtend te vergelijken met een marathonloper in de woestijn. Als verwende ouders zijn wij niet zo gewend aan gebroken nachten en andere onrust, dus ik moest nodig de batterij opladen. Ik bedacht me wat daar de allerbeste oplossing voor kon zijn en karma bracht deze oplossing al gauw op mijn pad. In de Kruidvat nota bene, voor het astronomische bedrag van €1,50. Ik zie dat je nu een beetje zit te fronsen, want bij Kruidvat verkopen ze toch geen alcohol? Ze zijn dan wel steeds verrassend, altijd voordelig, maar ze verkopen inderdaad geen alcohol. Ik vond mijn heil in een andere, totaal onverwachte hoek.

Twee weken na de start van mijn digitale dieet slopen er wat cheat days in mijn dagelijkse routine. Ik werd daar onrustig van en besloot ze meteen de kop in te drukken en zocht afleiding. Die ik dus vond bij de lokale drogisterij. Ik haalde gauw de weekboodschappen, trok wat comfortabels uit de kast en ging aan de slag. Al gauw vloog mijn beha uit, want die zat in de weg. Ook moest er passende muziek klinken, want ik wilde wel lekker met mijn heupjes kunnen draaien als ik bezig was. Etienne gaf me tussendoor een nekmassage, want het was toch behoorlijk inspannend. Wat ik dan in hemelsnaam deed tijdens dit wildste weekend in tijden?

 

Zal ik het zeggen?

 

Ja?

 

Hou je vast…

 

Hier komt het hè…

 

Ik loste een puzzel op. Geen Zweeds raadsel of sudoku, maar zo’n ouderwetse van karton. Van 1000 stukjes. Het kostte me drie dagen, een stijve nek en een paar schele ogen, maar I did it. En weet je wat? Ik vond het FANTASTISCH!

puzzelen bregblogt.nl

legpuzzel bregblogt.nl

Hier waren we al drie uur bezig…hoe mindful wil je het hebben….

puzzel weekend bregblogt.nl

Ik zei toch dat ik op een stoel stond te dansen? Supervette actiefoto toch? #metjepiekhaar

puzzel klaar bregblogt.nl

KLAAR!

Mocht je ooit het idee hebben gehad van ‘Nou, die Breg is altijd van die super vet coole dingen aan het doen en die heeft echt een glamourous leven!’ Bij deze heb je de bevestiging. Yo-friggin-Lo mensen! Ik stond op een stoel te dansen terwijl ik mijn grijze massa pijnigde over het plaatsen van een stukje tomaat, biet en gieter. Ik lachte, vloekte en zong. Etienne en ik hadden de grootste lol en de leukste gesprekken. In plaats van naast elkaar op de bank met telefoon dan wel Netflix, deden we wat samen waar we lol in hadden. Vriendin Rachelle haakte nog aan en terwijl we ons bogen over de kleine @$%$%^$ stukjes, hadden we alle rust en tijd om bij te kletsen. Het was perfect, zo ontzettend gezellig en bovenal: onwijs relaxed.

Ik tilde de wilde uitspattingen naar een hoger niveau toen ik op zondagavond plaatsvervangend trots het eelt van mijn handen klapte toen lieve vrienden een geweldige muziekshow neerzetten op het Wereld Muziek Concours. Na afloop was er gelukkig wel bier, wijn en foute Duitse schlagers, zodat de boel weer enigszins in balans kwam. Je snapt nu ook waar het middagdutje voor nodig was…

Vertel eens, wat is jouw niet-zo-wilde-guilty pleasure?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Hahaha, geweldig! Weet je dat ik stiekem ook enorm van puzzelen houd? Zo balancerend op een stoel is het ook nog eens een echte work-out. You go girl!

  2. Ik zou na een uur de tafel omver hebben gegooid van frustratie dus ik doe ter plekke een buiging voor jullie. Goed idee! Ik ga ook een hobby voor de man en mij verzinnen. (Zal hij blij mee zijn. ?)

  3. Haha geweldig! Wat een leuk artikel heb je geschreven. Leuk, puzzelen!
    Ik vind dat je een super mooie blog hebt. Liefs Florentine

  4. Pingback: Potje Inspiratie #3: De mooiste dag, thee en mijn lieve oma'tje - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.