Het is een gewone doordeweekse avond, we zitten aan tafel wat te keuvelen en ineens neemt het gesprek een verrassende wending. Kerst komt vroeg dit jaar…

Een veelbelovende dinsdag…

De dinsdag was behoorlijk enerverend. Zo begon de peuter de dag met het veroveren van de gouden medaille op het WK projectielbraken. Uiteraard exact op het moment dat we in de laatste fase van ons ochtendritueel waren en bijna de deur uit moesten. Ons veilige vangnet was even lek, dus verdeelden Etienne en ik de dag. Hij bleef de ochtend thuis, ik de middag. Lang leve flexibele werkgevers! Maar goed, de dag begon dus veelbelovend. Gelukkig knapte de kabouter enigszins op en leverde hij zijn gouden medaille weer in. Eigenlijk ruilde hij hem in voor een 1e plek in het WK Peuterpuberen. Minstens zo gezellig en het begint ook met een P.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen…

De Roodharige Hunk kwam thuis rond etenstijd, we flansten een lekker maaltje in elkaar en gingen zeer voorbeeldig aan tafel zitten. We keuvelden wat over mijn nieuwe telefoon (jeuj!), hoe de dag was geweest en de plannen voor deze week. Tijdens de wisseling van de wacht die middag, had ik Etienne zijn mail afgesloten en ik maakte een opmerking over iets wat ik had gezien. Hij keek me een beetje betrapt aan en zei dat ik niet verder moest neuzen in zijn mail. Ik zei heel droog: ‘Oh, ben je al aan het shoppen voor Kerst?’ ‘Uhm? Ja! Aangezien jij in de afgelopen maand al zeker zes verschillende dingen hebt genoemd die je graag wilt hebben, ben ik maar vast begonnen met shoppen. Sterker nog, ik heb alles al in huis.’ De romanticus. Het grappige is, dat ik me niet meer kon herinneren wat ik dan allemaal had geroepen in de afgelopen maand. Ik praat nogal veel en graag en beschik tegelijkertijd over het talent om teveel geklets niet te registreren. Dus ik wil nog weleens vergeten wat ik allemaal roep door de dag heen. We gingen weer over tot de orde van de dag en ik vertelde over mijn nieuwe Samsung Galaxy S7 en hoe ik het voor elkaar had gekregen om alle instructies van de screenprotector op te volgen en tóch een zwart stofje onder het plastic te krijgen.

‘Wat is er nou?’

Al associërend in mijn hoofd bedacht ik me ineens dat ik zo’n nieuwe fitbanddinges had besteld. Ik heb eerder de MiBand1 gehad en had nu de opvolger met de verrassende naam MiBand2 besteld. Die heeft net iets meer mogelijkheden en ik vind het fijn om door de dag een beetje bij te houden hoeveel ik beweeg en dan een stok achter de deur te hebben om meer te bewegen. Ik vertelde enthousiast dat ik er deze week eentje in mijn Chinese winkelmandje had gegooid en vol smart wachten tot het pakketje zou arriveren. Etienne keek me aan met lachende ogen. Ik, ietwat onbenullig, snapte niet waarom hij zo keek. ‘Wat is er nou? Hoezo kijk je zo?’ (stilte) ‘Oh, heb jij er al eentje voor me gekocht?’ Hij begon hardop te lachen en liep naar de keuken. Laurens kreeg de opdracht om me even af te leiden, zodat ik niet kon zien waar het verstopt lag, en even later had ik een wit doosje in mijn handen. Die ouwe romanticus had dus precies hetzelfde bandje voor me gekocht. Aangezien ik er maar één tegelijk kan dragen krijgt hij mooi het andere exemplaar. Kunnen we remanties samen stappen gaan tellen, terwijl ik nog meer verlanglijstjes naar zijn hoofd slinger…

Etienne hier…

Ja, hoi, ik breek even in:

Ik doe het niet vaak, maar bij dit blog moet ik, Etienne a.k.a. roodharige Hans, even inbreken. Een flinke poos geleden had ik het over mijn voornemen om in 2017 lekker vroeg in het jaar kado’s in te slaan. Keihandig, want stressloos aan kerst beginnen is heerlijk. Wat blijkt?! Te vroeg is ook niet handig, want dan gaat mejuffrouw zelf al dingen kopen. Komt bij dat ik door de retourperiode heen zit en dus geen geld meer terug krijg. Laat ik in 2018 dan toch maar pas in oktober gaan shoppen.

En nu? Ik leg mijn oor maar weer te luister en ga in de tussentijd maar iets met Lau bedenken. Iets dat ze niet zelf kan kopen! Iets waar we ons ziel en zaligheid in kunnen leggen! Iets waar de liefde vanaf spat!

Lau? Asbakkie kleien? Strikkie erom?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Oh heerlijk dit. Ik heb hardop gelachen. Fijn, zo’n gestructureerde hunk. Ik ben benieuwd wat je voor Kerst gaat krijgen want Etienne, de verwachtingen zijn hoog gespannen.

  2. Haha geweldig! Wat lief dat Etienne zo goed luistert 🙂 Ik heb ook een activity tracker, zo leuk om bij te houden hoeveel je beweegt door de dag heen!

  3. Pingback: Het wildste weekend in jaren - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.