Toen we vorig jaar een nieuwe tent kochten waren we vastbesloten om heel vaak een weekendje weg te gaan. Aantal keren dat dit gebeurde in 2016: 1. Aantal keren in 2017 tot 9 juni: 0. Tijd om daar verandering in te brengen en daarom pakten we afgelopen weekend onze spullen om lekker te gaan kamperen…op 7 minuten rijden van ons huis!

Kamperen in de achtertuin

Op slechts 4 kilometer van ons huis ligt een mooie 4 1/2 sterrencamping met de exotische naam Oriëntal. We rijden daar al jaren langs en maakten dan altijd grapjes over de naam. Tot vrienden vertelden dat het echt een hele leuke camping is. Onze interesse was gewekt en zo ontstond het idee om samen een weekendje op minivakantie te gaan. Onze kids zijn van dezelfde leeftijd en zitten bij elkaar op de opvang, dus qua entertainment was het goed geregeld. Op zaterdagochtend zette ik Etienne en Laurens af op de camping, zodat zij het kamp konden opbouwen. Ik kneep er nog even tussenuit voor een les mindfulness. Toen ik een paar uur later terugkeerde stond alles al op zijn plek. We hebben zo’n supersonische tent die je kunt oppompen: geweldige uitvinding! Binnen 20 minuten staat het hele geval en hoef je er alleen nog een paar luchtbedden in te mikken en klaar is Kees!

Stralend zonnetje

Het was ook wel gek om weer op een camping te zijn. Omdat het nu voorseizoen is, waren de campingbewoners voornamelijk van het gepensioneerde soort. Dit bracht me in gedachten meteen weer terug naar de fijne tijd die ik altijd bij mijn ouders heb gehad, de afgelopen jaren in Zeeland. Op de camping hing een heerlijke rust en het geheel werd verwarmd door een stralend zonnetje. De kindjes hadden alle ruimte om te spelen, terwijl wij een beetje lui zaten te wezen. (De foto’s van de kindjes & onze vrienden plaats ik niet op internet, maar ze waren wel degelijk aanwezig dit weekend 😉 )

BBQ & biertjes

Na een middag zwemmen en spelen was het tijd om de barbecue aan te slingeren. Na het eten moest er natuurlijk een ijsje gehaald worden door de drie kleine apies. Het leven op de camping lijkt altijd een paar versnellingen lager te gaan en ik vind het heerlijk! Terwijl we ons ijsje aten kwam mijn vriendin Rachelle, die een steenworp de andere kant op woont, om zich gezellig bij ons te voegen. We installeerden ons nog even in de speeltuin voor een laatste blik op de onderstaande zon. Daarna gingen de boefjes naar bed en wij installeerden ons onder de sterrenhemel om onder het toeziend oog van de opkomende volle maan te kletsen en biertjes en wijntjes te drinken. Campinglife op zijn mooist!

Na zon komen dikke druppels

Op zondag werd er nog meer gezwommen en geluierd. Voor de lunch stonden bbq-pannenkoeken van onze bbq chef op het menu. Succes gegarandeerd en drie kids met volle buiken konden zo in bed geslingerd worden. Buitenlucht is goed voor middagdutjes hebben we ervaren.

Ik ging na een douchebeurt eeeeeven met een boekje in de tent liggen, om een uur later wakker te schrikken toen het hele gezelschap terugkeerde uit het zwembad. Het stukje ontspannen dat ik op de agenda had staan voor dit weekend kon ik dus wel afvinken. 🙂

Tussendoor reden de beide mannen nog even op en neer naar huis om een eerste lading bagage terug te brengen, waarna we de barbecue nog maar eens aanslingerden. In de loop van de avond werden we nog even getrakteerd op een stevig regenbuitje met bijbehorende windvlagen. Gelukkig zaten we lekker droog en stiekem is die regen op het tentdoek ook best wel heel gezellig.

Home sweet home

Vanochtend pakten we alle spullen weer in, laadden de auto’s vol en zoefden in 7,5 minuut weer naar huis. Een beetje moe van een nacht waarin de wind rondom de tenten danste, maar vooral voldaan en ontspannen, blik ik terug op een weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is. Vakantie in je eigen achtertuin is zo gek nog niet!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

  2. Pingback: Oh Happy Day #44: Minivakantie, chique bruiloft en een knallende afsluiting - Breg Blogt

  3. Pingback: 7 leuke campings in Zuid-Limburg! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.