Vandaag is een bijzondere dag. Ik ga niet alleen de regen trotseren op de snelweg (HELLUP!), ik ga naar een bijzondere afspraak met mijn lieve mama en de kroonprins. Een afspraak die draait om het samensmelten van herinneringen…

Liefde voor het Brabantse Hart

Tilburg is een plaats met veel herinneringen. Ik groeide op in het dorp Loon op Zand, op een steenworp afstand van Kruikenstad. Op mijn 15e had mijn vader het idee opgevat om naar een nieuwbouwwijk in Tilburg te verhuizen en zo geschiedde. Ik heb ontzettend veel fijne herinneringen aan het hart van het Brabantse land. Van mijn eerste baantje tot avonden op stap, van mooie vriendschappen tot een bijzonder etentje vorig jaar.

Brabantse herinneringen

Toen ik een klein meisje was, gingen we weleens uit eten bij Le Bistro. Het was een klein, donker pijpenlaatje waar ze -zoals de naam al verraadt – kookten uit de Franse keuken. Wij kregen een kleurplaat met potloodjes en ik kan me de smaak van de gegrilde kippenborst nog zo voor de geest halen. In oktober 2016 zaten we opnieuw aan tafel in datzelfde restaurant. Het interieur en de kaart waren met de tijd meegegaan, het gezelschap aan tafel was hetzelfde: papa, mama, mijn broers en ik. We genoten van het heerlijke eten en elkaar. Na afloop van het etentje wandelde papa met me mee naar het station. Arm in arm, allebei een hoedje op en herinneringen ophalen aan de plaatsen die we passeerden. Het was een kort wandelingetje, maar wat genoot ik ervan.

Iedere keer als ik Tilburg passeer met de auto of de trein, gaat er een luikje open in mijn gedachten. Een luikje waaruit veel herinneringen naar buiten tuimelen. Allemaal willen ze even de revue passeren en een glimlach op mijn gezicht toveren. Vandaag ga ik terug naar Tilburg, met een hele speciale missie…

Samensmeltende herinneringen

Zoals de trouwe volgers wel weten, ben ik groot fan van het sieradenmerk MmePomm. Ik heb zelf menig armband van Maaike in mijn eigen bezit en ook een aantal van mijn dierbare vriendinnetjes zijn versierd met een heus ‘Pommetje’. Maaike maakt ook herinnerings-sieraden en dat is precies de reden waarom ik haar vandaag ga bezoeken. Ik heb een paar jaar geleden een ring geërfd van mijn oma, de moeder van mijn moeder. Deze ring gaat nu de basis vormen voor een nieuw sieraad, waarin Maaike ook de as van mijn lieve papa gaat verwerken. Ik heb een heel vaag idee in mijn hoofd voor het ontwerp, dus ik ben reuze benieuwd wat er uiteindelijk uit gaat komen. Ik vind het een mooie gedachte dat de herinneringen aan oma en papa straks samensmelten in een nieuw sieraad dat ik altijd bij me draag.

Heb jij speciale sieraden die mooie herinneringen met zich meebrengen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Wat mooi dat je een sieraad gaat dragen met daarin de as van je vader! Dat lijkt me ontzettend speciaal. Een paar uur voordat mijn moeder stierf was ze nog bezig met de sieraden verdelen onder de dochters en schoondochters. Ik erfde een paar prachtstukken en het voelt elke keer als ik ze draag zo bijzonder! Ik heb trouwens even op de site van MmePomm gekeken, wat een mooie sieraden maakt zij zeg! <3

  2. Wauw wat bijzonder! Ik vind sieraden met een betekenis altijd al heel erg mooi! Een hele mooie dag gewenst.

  3. Helaas niet echt sieraden met herinneringen. Je zult wel een heel mooi en speciaal sieraad dragen.

  4. Mooi zo’n bijzonder sieraad. Dan heb jij misschien wel gewoond in de wijk waar ik nu woon: Reeshof? Ik wist helemaal niet dat jij een Tilburgse was. Fijne dag vandaag!

  5. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

    Dat is bijzonder! Ik heb mijn moeders sieraden thuis, waaronder een gouden ketting die ze altijd droeg. Maar hij ligt al 6 jaar in de kluis. Durf het niet te dragen. Zou het mezelf nooit vergeven als ik het zou verliezen.

  6. Pingback: Herinneringen in zilver, goud en glas van Mme Pomm - Breg Blogt

  7. Pingback: Oh Happy Day 34: Weekend naar de Efteling met de familie - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.