Insmeren met zonnebrandcrème is niet mijn favoriete bezigheid. Om over mijn twee mannen maar te zwijgen. Toch doen we het elke keer wel weer trouw, omdat verbranden en andere gevolgen van onbeschermd zonnen toch echt honderdmiljoen keer erger zijn dan die paar minuten insmeren. Wij namen op vakantie een tube zonnebrandcrème van Drs. Leenarts mee en vandaag deel ik onze ervaringen. Als kers op de taart mag ik ook een setje weggeven aan één van jullie!

Prettig smeerbaar

Zoals gezegd, mijn mannen zijn niet zo dol op smeren. Zelf doe ik het wel met enige regelmaat, maar ook ik sta niet te trappelen van enthousiasme als de tubes uit de kast komen. Nu zijn we alle drie ook nog eens gezegend met een blanke huid en is insmeren echt wel pure noodzaak. Ik moet er niet aan denken dat één van ons drietjes zich akelig verbrandt, of erger nog: huidkanker oploopt vanwege het niet insmeren. Het helpt zeker als je een product hebt dat fijn in gebruik is. De zonnebrandcrème van Drs. Leenarts is precies goed. Niet te dik en zeker niet te vloeibaar. Je hebt niet veel nodig om goed te kunnen smeren, wij deden tijdens een vakantie van 10 dagen met één tube zonnebrandcrème van 150 ml. De crème smeert niet alleen fijn, hij trekt ook gauw in. Ik heb in de hele vakantie geen enkele keer een irritant tranend ‘zonnebrandoog’ gehad, iets dat me bij andere crèmes wel vaker overkomt, wanneer er wat in (de buurt van) mijn oog belandt. Pluspunten voor Dokter Leenarts dus!

Drs Leenarts bregblogt.nl

Veilig in de zon

De zonnebrandcrème van Drs. Leenarts is beschikbaar in factor 30. Het is de eerste zonbescherming in Nederland erkend door het Huidfonds met het Huid Allergie Keurmerk. Dit is nog een fijn pluspunt, gezien de gevoelige huid van onze peuter.

‘Ik heb bewust gekozen voor factor 30, zoals geadviseerd wordt door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie. Geen enkele zonnebrandcrème beschermt 100 procent’, legt Marjolein Leenarts uit. ‘Factor 30 beschermt 97% en factor 50 voor 98%.’ Omdat het verschil tussen factor 30 en 50 zo klein is, adviseren Nederlandse dermatologen factor 30. Met een hogere factor denken mensen dat hen niets meer kan overkomen: ze zijn geneigd langer in de zon te blijven liggen of zich minder vaak in te smeren.’

Ik wist dus echt niet dat er maar zo’n klein verschil zat tussen factor 3o en factor 50, jullie wel? Onze poezelige, witte huidjes hebben de Spaanse zon prima getrotseerd dankzij deze zonnebrandcrème. Sterker nog: we zijn allemaal een beetje bruin geworden!

Win een pakket van Drs. Leenarts!

Hoe leuk is het dat ik een pakket van Drs. Leenarts Suncare t.w.v. ruim €20,- mag weggeven? In dit pakket vind je een grote tube van 150ml en een kleine tube van 30ml, die handig is voor in je handtas!

Wat moet je doen om kans te maken?

 • Laat een reactie achter onder dit blogbericht. Let op, vul een geldig e-mailadres in, want je krijgt bericht per mail als je gewonnen hebt!
 • Tag onder het Facebookbericht van deze actie twee vrienden die deze zonnebrandcrème goed kunnen gebruiken
 • Voor extra winkans: volg Breg Blogt ook op Instagram en Twitter!
 • Delen van het bericht is zeer welkom, maar uiteraard niet verplicht!

De winactie loopt van 31 mei 2017 t/m 7 juni 2017 om 23.59 uur. Ik loot op 8 juni een winnaar die vervolgens per e-mail bericht van me krijgt.

Wat is jouw favoriete zonnebrandcrème?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

14 Reacties

 1. Nou kom maar op!!! Ik heb meestal zonnbrandcreme die toch echt te dik is….wil graag een goed smeerbare!

 2. Nou Breg, je weet het wel weer te verkopen! I’m in! Ik doe met m’n privéaccount mee op Facebook. En ik volg je overal dus hè heb er zin in. De andere spullen van dr Leenarts zijn erg prettig dus dit zal ook wel erg goed zijn.

 3. Helma Keijzer Antwoord

  Ik vind de zoektocht naar een goede, veilige, smeerbare zonnebrandcreme erg lastig. Ieder jaar probeer ik van alles. Maar het is vaak te dik of blijft er zo’n waas achter. Spuit flacons zijn handig maar ook is de nevel dan weer niet goed. Dr leenarts heeft ook met haar verzachtende crème wonderen verricht bij de waterpokken hier in huis. Dus heb ik grote hoop dat de zonnebrandcreme ook een eind zal brengen aan mijn zoektocht. En er dit jaar geen halfvolle flacons met een grote boog in de prullenbak belanden. Ik doe graag mee

 4. Ik loot graag mee! Ondanks mijn donkere ogen en haar, heb ik een lichte huid en heb ik huidkanker gehad. Sindsdien ben ik als de dood om de zon in te gaan zonder goede bescherming. Uiteraard wil ik ook graag mijn kindjes ervoor behoeden!
  Gelukkig weten de kinderen niet beter en komen ze altijd vrijwillig als ik roep: smeren! ?

 5. Wat een fijne winactie! Ik doe graag mee… mijn zoon van vier heeft al jarenlang erge eczeem en dan is een goede zonnbrandcreme vinden niet eenvoudig?

 6. Ik wist dat ook niet dat het verschil tussen 30 en 50 maar zo klein was.
  Ik wil hem graag proberen, dus ik doe mee!

 7. Very Nice! Ik ben héél benieuwd naar dit merk. Ik waag een gokje. 🙂

 8. Ik loot ook heel graag mee! Met een kindje die vaak allergisch reageert is dit wel een super fijn merk

 9. Ik smeer ook altijd in met factor 30 want ik ben zo’n ontzettende witterik. Ik had wel eens 50 overwogen dus goed om te weten dat het verschil met 30 maar zo minimaal is.

 10. Ik doe graag mee! Onze dochter heeft veel last van eczeem, hopelijk reageert ze op deze zonnebrand beter! Ga hard duimen!:) Ik volg je al op instagram.

 11. Linda Smeets Antwoord

  Ik doe graag mee wat ik ben ontzettend benieuwd naar dit product daar wij allen binnen ons gezin een super (over)gevoelige huid hebben.
  Volgen doe ik via Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.