Terug van weggeweest: Oh Happy Day! En dit keer meteen een hele bijzondere, waarin ik verslag doe van alle festiviteiten rondom Laurens zijn derde verjaardag! Hij had feest op het kinderdagverblijf, thuis met Etienne en mij en tot slot nog een fijn feest met vrienden en familie!

Dinsdag begon het feest al op het kinderdagverblijf. Laurens mocht trakteren en dat was toch wel het hoogtepunt van de dag voor hem! Etienne had goed zijn best gedaan op de traktaties, wat resulteerde in dit kleurrijke boeketje!

Traktatie! #LieveLautje3jaar #jarig #traktatie #peuter #kinderopvang #feest #birthday #toddler #hema #feest #pinteresr

Een bericht gedeeld door Breg Blogt (@bregblogt) op

Woensdag schreef ik een blogje terwijl beide huisgenoten nog op één oor lagen. Niet vele later ontwaakten de schone slapers en liep ik naar boven met een dienblad vol lekkers en uiteraard hét cadeau! Etienne en ik liepen Laurens zijn kamer binnen terwijl we ‘Lang zal hij leven!’ zongen. Dat stralende koppie was echt onbetaalbaar! ‘Joepie! Ik ben jarig hè mama?’ We kropen met zijn drietjes in het grote bed, waar allereerst vol overgave een croissant soldaat werd gemaakt door een zekere driejarige. Note to self: volgende keer beneden ontbijten. Of hem aan de kant van zijn vader laten eten. 😉 En toen….was het tijd voor het cadeau. Laurens pakte het heel voorzichtig uit en bij het zien van de blauwe doos met witte letters riep hij: ‘OOOOOHHHHH PLEEMEBIEL!’ Yes, missie geslaagd: dit cadeau was een schot in de roos. Zoals verwacht wilde de jarige de rest van de dag spelen met zijn nieuwe boerderij. Ik dook nog even snel de stad in voor wat laatste verjaardagsaankopen, waarna ik me bij mijn mannen aansloot voor wat speelplezier.

Playmobil country boerderij Laurens bregblogt.nl

‘s Avonds kwam Laurens zijn peettante Vivian gezellig bbq’en met haar gezin. Vanwege hun drukke cateringwerkzaamheden konden ze zaterdag niet op het feestje komen, dus hadden we een minifeestje samen.Met taart als toetje uiteraard!

taart verjaardag bregblogt.nl

De kids vermaakten zich prima. Op zijn verjaardag is Laurens zelfs ten huwelijk gevraagd door zijn vriendin Puk. Zijn antwoord? Een volmondig JA! Zie hier de eerste beelden van het gelukkige koppel…

bbq verjaardag Laurens bregblogt.nl

Op donderdag kwam mijn lieve mama ons gezelschap houden en ze had een missie. Ik had me laten ontvallen dat we binnenkort de schuur toch echt eens moesten opruimen, waarop zij antwoordde: ‘Dan doen jullie dat donderdag maar, dan pas ik wel op Laurens.’ Shit, daar hadden we effe niet op gerekend. Maar, aangezien ik nog altijd meestal braaf naar mama luister, gingen we aan de slag. Na een hele dag sjouwen en slepen hadden we een ruime, opgeruimde schuur waar je ook nog in kan lopen zonder je overal aan te stoten. Onderstaand zie je de berg met zooi die eruit kwam en klaar was voor de stort. Het resultaat van vijf jaar ‘Leg maar even in de schuur, dan brengen we dat later wel een keer naar de stort..’ Het was hard werken, maar we zijn enorm blij met het resultaat!

tuin opruimen schuur bregblogt.nl

Op vrijdag deden mama, Laurens en ik gezellig boodschappen en nu we toch bezig waren met opruimen en mooimaken plunderden we ook nog even het tuincentrum. Het resultaat? Een mooie, opgeruimde tuin met nieuwe plantjes. Daar kan ik oprecht heel erg blij van worden en zo geschiedde!

Zaterdag was de dag van Laurens zijn grote feest! We hadden helaas wat afmeldingen gekregen, maar dat mocht de pret niet drukken. Met de aanwezige vrienden en familie genoten we van het feestvarken, lekkere drankjes en hapjes.

Tuin versierd Laurens bregblogt.nl(1)

Laurens mocht op de website van Hema uitkiezen welke taart hij wilde. Gezien zijn enorme fascinatie voor Brandweerman Sam was het geen verrassing dat hij koos voor een echte brandweertaart! Naast deze taart bestelde ik nog twee dozen tompoucen met Laurens zijn foto erop. Dat het een groot succes was bleek toen ‘Kijk! Ik eet mezelf op!’ heel enthousiast uit de mond van de jarige rolde.

brandweertaart HEMA bregblogt.nl

Tompouce Hema bregblogt.nl

Voor het derde jaar op rij was de jarige job het middelpunt van zijn feestje, toen we de taart naar buiten brachten. Hij kwam hiervoor met moeite even uit het zwembad en zit daarom ietwat verlept aan zijn feesttafeltje.

taart peuter jarig kaarsjes uitblazen bregblogt.nl

Na de taart doken bijna alle kindjes het water in en kon Etienne aan de slag in zijn rol als Grillmaster! Die hij uiteraard zeer fortuinlijk vervulde, we hebben genoten!

Etienne bbq bregblogt.nl

Zelfgemaakte couscous- en gegrilde groentensalade!

salades barbecue bbq bregblogt.nl

En zelfgemaakte satéetjes!

barbecue verjaardag bregblogt.nl

Laurens is echt gigantisch verwend door iedereen. We hebben nu een Playmobil (of, zoals meneer het tegen één van zijn tantes zei: ‘playmodebiel’) collectie om trots op te zijn. Binnenkort maken we van de oude babykamer een fijne speelkamer, waar hij naar hartelust kan werken aan zijn boerenbedrijf!

cadeaus playmobil drie jaar bregblogt.nl

Zondag was de agenda leeg en dat was maar goed ook. We waren alledrie erg moe en deden niet veel meer dan knuffelen, spelen en eten. Laurens sliep maar liefst 3,5 uur tussen de middag, dat zegt genoeg toch?knuffelen papa bregblogt.nl

Lekker knuffelen!knuffelen hangmat bregblogt.nl

Ik vermaakte me prima in de hangmat en toen Laurens in bed lag deed ik zelf ook nog een tukkie. Zachtjes heen en weer gewiegd worden door de wind is geen straf!

hangmat bregblogt.nl

We sloten de dag af met een leftover-dinner en doken vroeg ons bed in. Het is een onvergetelijke feestweek geweest!

leftover dinner bregblogt.nl

Wat heb jij afgelopen weekend gedaan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Wat een top weekend. Over je schuur moest ik wel erg lachen. Toch wel lekker als die opgeruimd is? volgens mij hebben jullie alle drie onwijs genoten van het feest en de zondag erna.

  2. Oh wat heerlijk zeg,’. Jullie hadden ook perfect weer om lekker in de tuin te hangen. Maar euh: Laurens is verloofd?! Hoe moet ik dat nieuws aan mijn 3-jarige brengen? 😉

  3. Nog gefeliciteerd en wat ziet het er allemaal leuk en gezellig uit. Zo te zien en te lezen hebben jullie allemaal flink genoten, niet alleen de jarige

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.