Hola! Wij zijn weer terug in het land! Na een heerlijke vakantie in Alcúdia op Mallorca werden we verwelkomd door grauwe Hollandse luchten. Terwijl de regen zachtjes tegen het raam tikt, neem ik jullie nog even mee naar zonnige sferen in een mega-vakantieverslag!

We vertrokken vanaf vliegveld Eindhoven. Een uurtje rijden vanaf huis, echt prima te doen! Etienne legde mij en de kroonprins vast toen we naar het vliegtuig liepen. Uiteraard mocht mijn nieuwe lievelingsbroek ook mee op vakantie!

Vliegveld bregblogt.nl

De vlucht ging echt heel erg goed! Twee uurtjes is precies lang genoeg. Laurens vermaakte zich met zijn knuffel, keek veel naar buiten en kletste nog een hele tijd met de achterbuurvrouw. 😉

Laurens vliegtuig transavia bregblogt.nl

Ik had een rugzakje voor hem gekocht, waarin zijn speelgoed zat. Dit werkte echt prima, zo kon hij steeds iets uitkiezen om zich mee te vermaken. Hij vond het vliegen alleen een beetje spannend tijdens de hobbelige landing. Super trots op deze kleine held!

kleuren vliegtuig bregblogt.nl

We hadden een pakketreis geboekt en werden dus vanaf het vliegveld naar het hotel gebracht. Na een busrit van een uurtje kwamen we ietwat verkreukeld aan in ons hotel. Zoals het deze familie betaamt werd de lift regelmatig misbruikt voor familieselfies….

familie in de lift bregblogt.nl

We verbleven in een appartement, in een hotel. Snap je ‘t nog? Tijdens onze eerste gezinsvakantie ontdekten we dat een aparte slaapkamer reuze handig is, dus hier kozen we nu weer voor. Zo hadden we altijd een plekje waar Laurens kon slapen als wij nog wakker waren. Het appartement was licht, netjes en had een ruim balkon. Ik heb geen foto van de badkamer, die was ook lekker ruim met een enorme regendouche erin.

appartement Viva Sunrise bregblogt.nl

Slaapkamer Viva Sunrise bregblogt.nl

Uitzicht Viva Sunrise bregblogt.nl

We ruimden gauw de koffers uit en vertrokken naar het zwembad. Laurens was al weken vol lof over het zwembad en de groene kikker die daarin stond om op te spelen. Aantal keren dat hij daadwerkelijk op deze kikker heeft gespeeld: 0.

De eerste dagen vond hij het zwembad veel te spannend en vermaakte zich liever aan de rand ervan of in de speeltuin. Heel af en toe kon ik hem even lokken met appelsap vangen voor een knuffel!

knuffelen zwembad viva sunrise bregblogt.nl

De reis was stiekem best vermoeiend, dus besloten we om de eerste avond dichtbij huis te eten. We ploften neer in een steakhouse om de hoek, waar een springkussen stond voor de kinderen. Kroonprins gelukkig en wij konden effe rustig een wijntje drinken. Ik bestelde een kipspies en kreeg vervolgens deze creatie voor mijn neus. Had ik een goed excuus om niet te hoeven praten met mijn tafelheer… (we vinden elkaar nog steeds lief hoor!)

Romantisch diner Mallorca bregblogt.nl

Het favoriete plekje van Laurens was het balkon. Daar kon hij de buurt goed in de gaten houden en lekker spelen.

Uitzicht balkon Viva Sunrise Bregblogt.nl

Op woensdagmiddag besloten we om even naar het strand te wandelen. Het lag op nog geen tien minuten loopafstand. Het waaide best hard, maar dat weerhield de kleinste man er niet van om lekker rond te rennen…

strand mallorca Alcudia bregblogt.nl

…en z’n moeder een fijne scrub te geven. Echt superlekker hoor….:(

peuter zand mallorca bregblogt.nl

Terwijl ik hier zo lag werd ik ineens hartstikke beroerd en niet veel later haastten we ons terug naar het hotel. Mijn buik was om één of andere reden compleet van slag en ik zag mezelf al met buikgriep in bed belanden. Gelukkig viel het mee en kon ik ‘s avonds alweer normaal eten. Voor de zekerheid liet ik de alcohol maar even een dagje staan…

Op donderdag besloten we om naar het oude stadje Alcúdia te wandelen. Het was rond de 25 graden, al voelde het een tikkeltje warmer. De schaduwrijke straatjes waren dus wel een uitkomst om doorheen te wandelen. We hadden Laurens ervan overtuigd dat een dutje echt een goed idee was, dus hij sliep terwijl hij rondgereden werd door hobbelige straatjes.

Ik stond een selfie van ons tweetjes te maken, toen een lieve dame vroeg of ze een foto van ons kon maken. Tegen een mooi staatsieportret zeggen wij uiteraard nooit nee!

Tegen lunchtijd ploften we neer op een terras en bestelden een bordje tapas.

Slapende peuter bregblogt.nl

Laurens lag nog steeds te slapen en werd net op tijd wakker om nog een paar hapjes mee te pikken.

Na de lunch wandelden we over de stadsmuur. Ik vond mezelf hier best stoer, want we liepen zo’n 5 meter boven de grond, enkel gescheiden door een stalen reling.

In één van de mooie straatjes maakten we een reeks familieportretten. Nog best een uitdaging met een wiebelende peuter, maar uiteindelijk leverde het ons wel een aantal mooie kiekjes op.Wat een fijne dag was dit!

‘s Avonds besloten we om lekker op ons balkon te eten. We maakten een salade, trokken een flesje bubbels open en genoten van het uitzicht.

diner Viva Sunrise Alcudia Mallorca bregblogt.nl (2)

Later die avond genoten we van de halve finale van het Songfestival. Er was alleen een kleine uitdaging. Laurens sliep op de slaapbank in de woonkamer. De TV hing…in de woonkamer. We besloten om niet te moeilijk te doen en uiteindelijk viel meneer zelf rond 22.00 in slaap, terwijl wij nog TV keken. Iedereen blij. Voordeel was ook nog dat hij de volgende dag uitsliep tot 9.30 en dat hield hij de hele week daarna vol!

In de dagen die volgden vonden we een fijn ritme. Uitslapen, ontbijten, zwemkleding aantrekken en neerploffen op een ligbed. Aangezien de kroonprins weinig interesse had in het kinderbadje én er een loeiende generator binnen gehoorafstand stond, verkasten we naar het grote zwembad. Een goede zet zo bleek later, want binnen een paar dagen overwon Laurens zijn zwemangst en veranderde in een heuse waterrat!

Vakantie Mallorca Alcudia bregblogt.nl

Hier hield hij me nog een beetje angstvallig vast, een half uur later kon ik hem al op één hand laten rusten terwijl hij zelf rond ‘zwom’.

De heren moesten hun zwemavonturen ook regelmatig evalueren tijdens een goed gesprek van man tot man. Ik barstte op die momenten uit elkaar van liefde kan ik je vertellen!

Van zwemmen krijg je dorst en dus hielden ze af en toe even pauze om op te drogen en bij te tanken…

Er moesten ook nog kaarten verstuurd worden naar het thuisfront. Traditiegetrouw gingen die pas de laatste dag op de bus, dus ze zullen over vier weken wel eens in Nederland aankomen denk ik…

Ik presteerde het om deze vakantie drie boeken te lezen. Etienne en ik wisselden elkaar een beetje af in het spelen met Laurens en op andere momenten vermaakte hij zichzelf ook goed. Zo konden we allemaal lekker een beetje ontspannen, wat geen overbodige luxe was na de afgelopen weken.

In de avonduren stond de vakantie vooral in het teken van eten. Mijn collega’s noemen me niet voor niks een vreetzak en ik heb mijn uiterste best gedaan om deze titel waar te maken onder de Mallorcaanse zon! Terwijl ik zo door de foto’s heen ga, ontdek ik dat ik amper foto’s van het eten heb gemaakt. Paella en tapas voerden de boventoon deze vakantie en uiteraard werden deze vergezeld door een lekker wijntje…of twee…

Laurens oefende op zijn fotografieskills en legde mij ook nog best aardig vast op de gevoelige plaat:

PROOST! Echt zo leuk om te zien hoe Laurens geniet van uit eten gaan. Hij bleef lief zitten, at goed en vertrok aan het einde van het diner onder de tafel om te spelen met zijn duplo.

Een lekkere, plakkerige chocoladezoen!

De meest restaurants hadden een kindermenu en bij één restaurant kreeg meneer een kleurplaat en krijtjes. Perfect entertainment tijdens het wachten.

Tijdens een bezoekje aan de haven van Alcúdia belandden we bij Bodega Santuce. Een heel fijn restaurant met geweldig personeel. Ze ontvingen ons onwijs hartelijk en legden ons en Laurens in de watten met serieus goede tapas. We zijn hier op de laatste avond nog een keer naartoe gegaan, omdat het zo’n succes was. Laurens was vooral gecharmeerd van één van de obers, die hij Amigo noemde. Hij mocht mee achter de bar om de rekening te pakken en tijdens ons laatste bezoekje kwam Amigo ook nog met hem spelen. Dit zijn dingen die een bezoekje aan een restaurant extra leuk maken.

spelen Bodega Santuce Alcudia Mallorca bregblogt.nl

Ik was na de eerste twee dagen zo lekker ontspannen en de geluksmomentjes vlogen me om de oren. Het was zo gezellig samen met mijn mannen en ik genoot van de gemoedelijke sfeer op dit fijne eiland. Het was ons eerste bezoek aan Mallorca en we zijn zeker van plan om vaker terug te gaan. Dan willen we wel een autootje huren om het eiland verder te ontdekken, want van wat we nu hebben gezien worden we onwijs blij.

We hebben zoveel gelachen deze vakantie. Zo heb ik Etienne blijkbaar besmet met het bloggersvirus, waarbij je van alles foto’s maakt. Hij was ontzettend onder de indruk van dit ruime herentoilet dat hij zichzelf er even op de foto zette…

Om de hoek bij ons hotel lag een van de vele Engelse pubs. We hadden hier al vaker onderstaand bord zien staan en konden de verleiding niet weerstaan. Meneer Powell bleek een enthousiaste muzikant die de ene na de andere klassieker op ons afvuurde. Van ‘Que sera’ tot ‘Living doll’: het kwam allemaal voorbij. Omringd door Britse bejaarden en wellicht een tikkeltje beneveld hadden wij de tijd van ons leven. Laurens bestelde een glas melk en ging eens even goed met de heupjes los. Wat een mooie afsluiter van de vakantie…

En toen zat de vakantie er echt op. Veel te vroeg pakten we onze spullen om aan de reis naar huis te beginnen. We hebben ontzettend genoten van het warme weer, de mooie omgeving en het zalige eten. Dat de peuter af en toe zijn allerbeste peuterskills op ons losliet was onder de Spaanse zon toch een stuk minder erg. Ik heb het voor elkaar gekregen om goed te ontspannen, al verloor ik mezelf af en toe wel in het grijze oerwoud van piekerbomen. De zonnestralen en geluksmomenten hadden gelukkig de overhand en ik zou ervoor tekenen om dit recept in 2017 nog een aantal keer te mogen herhalen…

Breg en Etienne Alcudia Mallorca bregblogt.nl

Als je het einde hebt gehaald ben je een held, het was nogal een verslag hè? Ben jij weleens op Mallorca geweest? Of wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Ik ben benieuwd!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

14 Reacties

 1. Mooi verslag oftewel mooie vakantie Bregje, wat fijn dat je ook even hebt kunnen ontspannen. Mallorca is inderdaad een super mooi eiland, heb er zelf 8 maanden gewerkt en kan je vertellen dat je de mooiste plekjes nog niet gezien hebt, dus zeker een reden om volgend jaar terug te gaan ?! Mocht je tips nodig hebben, je weet me te vinden…

 2. Oh ik zie dat jullie heerlijk genoten hebben! Prachtige foto’s! Ja, mijn vriend heeft op mallorca gewoond dus ik was daar ook regelmatig op bezoek?.

 3. Einde gehaald hoor…. fijn dat jullie genoten hebben! Foto’s zien er ook mooi uit. Nog 8 weken de juf uithangen dan paar dagen wachten en mogen wij ruim 2 weken genieten in Zuid Frankrijk.
  In Mallorca nooit geweest

 4. Wat ziet dat er heerlijk uit en fijn dat jullie lekker zijn bijgekomen. Ik moest echt heel hard lachen om de foto van de kipspies.

 5. Heerlijke foto’s! Krijg er zelf zin van om op vakantie te gaan! Fijn dat jullie lekker hebben kunnen bijtanken 🙂

 6. Wat een heerlijke feel good foto’s!! Smeltmomentje bij pappa en zoon op de rand van het zwembad ?

 7. Ahhhh heerlijk zeg, lekker genoten. Ziet er goed uit allemaal…
  Mallorca staat toch ook nog wel op het lijstje om heen te gaan. Lekker dichtbij niet zo ver vliegen. Hoewel Ibiza en Curacao toch echt onze favoriet is…

 8. Wat een heerlijke vakantie. Ik ben er nog nooit geweest, maar is zeker een bestemming om te onthouden

 9. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Dat ziet eruit als een heerlijke vakantie! Goed medicijn altijd, even er tussenuit. Nu weer met frisse moed er tegenaan!! PS: wat is Laurens al een groot ventje! <3

 10. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

 11. Pingback: Uit eten met je kind: feest of fiasco? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.