Binnenkort stappen wij in het vliegtuig naar Mallorca. Dat ik daar lichtelijk, wat zeg ik, hysterisch enthousiast over ben moge duidelijk zijn. Ik zie het al helemaal voor me: voetjes in het zwembad, cocktail in de hand en een tevreden spelende peuter voor mijn neus. Of ben ik nu naïef?

De eerste vliegreis met (toen nog baby) Laurens was meteen 4,5 uur naar Tenerife. De heenreis ging prima, ik had me nauwkeurig ingelezen en nestelde mijzelf gewapend met een fles melk en wat entertainment in de vliegtuigstoel. Meneer speelde, dutte en gedroeg zich voorbeeldig. De vakantie zelf was heel relaxed, we deden niet zo heel veel anders dan wandelen, eten en spelen. Laurens sliep in de buggy terwijl wij genoten van romantische diners, het was echt een hele fijne vakantie.

Tenerife bregblogt.nl

Vol goede moed stapten we het vliegtuig in voor de terugreis. Dat de vlucht rond babybedtijd was, leek ons wel heel handig. De baby dacht daar echter anders over en voor ik het goed en wel in de gaten had waren wij ineens ‘dat koppel met die krijsende baby’. Mensen, wat heb ik me ellendig gevoeld toen. Zeker toen ik door het gangpad op en neer wandelde om hem te troosten en hij doodleuk over mijn schouder met andere passagiers ging sjansen. Om het weer op een krijsen te zetten als ik ging zitten. Inmiddels weet ik dat zelf rustig blijven de gouden tip is. Destijds was ik nog zo hormonaal en onzeker als de pest, dus keep calm stond niet in mijn vocabulaire…

Wat overigens een daverend succes was: eerst een filmpje van de spelende baby maken en deze vervolgens voor hem afspelen…

Laurens vliegtuig - bregblogt.nl

Goede voorbereiding is het halve werk…

Hoe anders zal het dit keer zijn! Laurens is inmiddels bijna drie, lult drie kwartier in een uur en is ontzettend nieuwsgierig. Ik denk dat hij het vliegen en alles eromheen ontzettend interessant zal vinden. We vliegen overdag, dus nachtelijke ritjes op achterlijke tijdstippen blijven ons gelukkig bespaard. Daarnaast is het maar twee uurtjes vliegen. Ik heb me al uitgeleefd in de Action om een entertainmentpakket samen te stellen. Kleurboek, leesboekje, een setje autootjes. Hiervoor was ik geïnspireerd door onderstaand filmpje dat ik tegenkwam op Facebook! Nu is dit allemaal te professioneel Pinterestperfect creamoedergedoe, dus mijn linkerhanden hebben het wat simpeler aangepakt…

Laurens heeft zelf een rugzak mogen uitkiezen, die hij al weken trots aan iedereen laat zien, terwijl hij zegt: ‘Dat is mijn rugzak voor op vekansie naar mejorka!’ Iemand heeft er zin in kan ik je vertellen!

Rummikub en biertjes

We hebben een appartement gehuurd met twee kamers. Is wel zo handig met dutjes en in de avond, zodat we niet als een stel ninja’s door de kamer hoeven te sluipen. Ik zie het al helemaal voor me: als Laurens in bed ligt trekken wij een wijntje of een biertje open en kunnen de jaarlijkse vakantiekampioenschappen Rummikub van start. En er zijn natuurlijk ook een aantal avonden weggelegd voor de hysterie van het songfestival. Dan blijven er nog wat avonden over waarop we lekker gaan eten aan het strand, waarna de kroonprins wellicht nog besluit om een tukje in de buggy te doen, zodat wij nog een romantisch cocktailtje kunnen drinken.

Of ben ik nou naïef?

Nee, ik denk het niet. Ik ken mijn kind en gelukkig heeft hij de kunst van het chillen al aardig onder de knie. Met twee ouders die er ook echte pro’s in zijn kan dat ook niet anders. Daarnaast is kan hij ontzettend goed (zelf) spelen. Op een strand gaat hij totaal uit zijn dak van blijdschap, dus als je die twee dingen bij elkaar optelt moet het wel een succes worden. Wij spelen gezellig mee en wisselen elkaar af om ook te kunnen relaxen. Ik ben er van overtuigd dat het helemaal goed gaat komen. We kijken al maanden uit naar deze vakantie en na de gekke maand maart is het nog meer welkom om lekker tien dagen te genieten met onze pootjes omhoog, een koud biertje in de hand en een dolgelukkig strandkind aan onze voeten. (Mocht het nu uitlopen op een groot fiasco, dan zal ik daar uiteraard ook verslag van uitbrengen in geuren en kleuren, zo ben ik dan ook wel weer!)

Vertel eens: hoe vind jij het reizen met je kind(eren)? Welke gouden tip is voor jou elke keer weer de sleutel tot succes? Klets gezellig mee op Facebook!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Wat een heerlijk vooruitzicht, op vakantie met z’n drietjes! Ik had voordat Fons werd geboren zo’n enorm grote waffel over hem gewoon meenemen naar verre oorden, maar nu hij er is heb ik nog geen vliegtuig in durven stappen haha. Ik kan je dus absoluut geen tips geven, helaas.

  2. Wij gaan voor het eerst vliegen met Lenne (ze zal op dat moment net 2 zijn), dus ik vind het ook wel spannend 🙂 Gelukkig is ze van zichzelf wel rustig, dus ik hoop dat dat tijdens de vlucht ook het geval zal zijn.
    Ik wens jullie een fijne vakantie!

  3. Wij hebben nog nooit gevlogen met onze dochter. Niet omdat ik niet durf maar meer omdat wij meer van de autovakanties zijn. Die gingen beide ook goed trouwens. Terwijl de ene een reis van 16 uur was… Dit jaar gaan we niet, snik, maar hopelijk volgend jaar wel met een kleuter en een dreumes. Ben benieuwd!

  4. Haha, het wordt vast een succes! Het is indd echt zo fijn als ze zelf kunnen spelen en helemaal top dat hij het chillen van twee pro’s leert 😀 Wij gaan dit jaar voor een caravan incl. baby en peuter, spannend hoorrr!

    • Komt zeker goed! Bij jullie ook, de caravan deden wij al met 8 weken, is prima te doen. Hooguit wat krap als het regent haha!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.