Toen ik drie weken geleden een aftelkalender maakte voor Laurens kon het niet snel genoeg 28 april zijn. Wat duurde dat laaaaaaaang! En nu is het ineens zover. Vandaag vertrekken we naar Zeeland, met nog een licht restje kater van Koningsnacht….

Normaal gesproken maak ik al weken plannen voor Koningsnacht en -dag. Dit jaar wilde ik niets plannen, vanwege mijn wisselende buien. We zouden het wel zien en legden verder niks vast. Afgelopen woensdag werkte ik in plaats van de donderdag. Laurens was logeren bij zijn opa en oma en zou pas donderdag terugkomen. Tegen lunchtijd appte ik naar Etienne: ‘Hoe later het wordt, hoe meer dorst ik krijg!’ We besloten om na het werk ergens een biertje te gaan drinken en dan wel verder te kijken. Na een speciaal biertje en een heerlijk kaasplankje bij Café Nouveau hadden we nog wel een beetje trek. Tijd voor tapas bij Café Madrid! We aten tot er niks meer bij kon en dit alles moest gehydrateerd worden met een lekker Spaans wijntje. We moeten tenslotte toch een beetje in de stemming komen voor onze vakantie, nietwaar?

Na het eten liepen we door de stad, terwijl we bedachten wat we gingen doen. In één van onze vaste kroegen (klinkt best fout en alsof we er wekelijks tien aflopen haha) waren onze vrienden net klaar met asperges eten en we besloten ze te verrassen met een bezoekje. Wat volgde waren nog meer biertjes, een verplaatsing naar een andere kroeg, heel veel foute 90’s muziek en slappe lach om totaal niet grappige dingen. Het was met recht een topavond, precies wat ik nodig had! Er zijn (tot zover ik weet) geen foto’s van deze avond. Misschien maar beter ook… 😉

De volgende ochtend was het uiteraard iets minder grappig, maar dankzij het vele water dat ik bij thuiskomst had gedronken was de tijger kater nog wel te doen. Laurens kwam thuis, compleet afgedraaid door een drukke dag. Hij ging vrij rap naar bed en wij genoten van Koningsdag op tv. Wat hebben we toch een leuk Koningshuis hè? Zo trots op de prinsesjes die zo lief en beleefd waren. En nog mooi ook! Oh, ik wil de haren van Amalia…zo mooi! Doe me de kapper er dan ook maar bij, want mijn föhn- en krulkunsten zijn niet je van het. Goed, ik dwaal af. We brachten de dag horizontaal door met katerfood en in de middag nog een rondje Netflix met de inmiddels wakkere en nog steeds oververmoeide peuter. Er was trouwens ook nog commotie…

En toen ik de Hunk eindelijk zo ver had dat hij naar de Plus ging, WAREN DE TOMPOUCEN OP! Was toch wel het dieptepunt van deze Koningsdag hoor mensen…

Vandaag ben ik weer enigszins boven water en ik ga straks een tasje of twee inpakken voor ons weekendje naar Zeeland. We krijgen prachtig weer en ik kijk er naar uit om weer op vertrouwde grond te komen. Ik ben me er tegelijkertijd van bewust dat het ook moeilijk zal zijn. Geen papa die rondsjokt door het huisje, terwijl hij ons voorziet van een wijntje, biertje en hapje. Geen grapjes en verhalen, zoals alleen hij dat kon. Maar we zijn vastberaden om nieuwe en mooie herinneringen te maken. En mama en ik gaan de Roodharige Hunk zeker te weten keihard inmaken met Scrabble, dat staat vast…

Als we terugkomen wacht nog een drukke werkweek en dan gaan we lekker naar de Spaanse zon! Ik verheug me zo op blote benen, buiten eten en lekker luieren in en rond het zwembad. Ben ook zo benieuwd hoe Laurens het dit keer gaat ervaren, de vliegreis en het vakantieleven.

Ik heb het gevoel dat het normale leven langzaam weer een beetje op gang komt. Ik heb mijn donkere dagen, die ik dan ook gewoon laat zijn voor wat ze zijn. Des te mooier zijn de zonnige dagen, die zoveel energie geven! Ik begin het bloggen ook weer langzaam op te pakken. Morgen kun je weer een outfitpost verwachten en volgende week komt er een fijne Moederdagactie online. Oké, ik heb nu echt genoeg gekletst, ik moet hoognodig naar de supermarkt om lekkers in te slaan voor ons weekendje weg, never not eating weetjewel!

Heb jij een leuke Koningsdag gehad? En ga je dit weekend iets leuks doen?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Paul nam oranje tompoezen mee vanaf het werk. Lekker hoor. Die speciaal biertjes klinken top! Onze koningsdag was niet zo spannend, maar wel erg gezellig. Lekker aftellen tot aan jullie vakantie! Geniet ervan.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.