Wat ben ik blij dat ik weer zin, tijd en rust heb om te lezen! Een paar weken lag een stapel boeken me aan te staren, en allemaal riepen ze: ‘Lees mij!’ Ik besloot te beginnen in een boek dat goed past bij de achtbaan waar ik de afgelopen tijd doorheen ben geroetsjt. Met een club van 7 bloggers houden we een blogtour, waarbij we allemaal vanuit een andere invalshoek naar het boek kijken. Ik ben de lucky one die jullie ook nog mag verblijden met een gesigneerd exemplaar van het boek, dus lees gauw verder!

Eind 2016 las ik het eerste boek van Glennon. Deze vrouw is een voorbeeld voor me, ze toont haar kwetsbaarheid vol overgave en beschrijft de weg die ze heeft afgelegd (en nog dagelijks aflegt) om te komen waar ze nu is. In het eerste boek draaide het vooral om het moederschap en hoe haar geloof in God haar heeft geholpen om overeind te blijven. Haar tweede boek, Carry on heb lief – originele titel: Love Warrior– vertelt het verhaal van haar huwelijk.

Dat een huwelijk niet altijd over rozen gaat is geen schokkend nieuws, eerder algemeen bekend. Het huwelijk van Glennon en haar man Craig komt wel heel ernstig onder druk te staan, wanneer Craig op een dag bekent dat hij meerdere affaires heeft gehad. Wat volgt is het relaas van Glennon, die je een kijkje geeft in het diepste van haar ziel. Ik kan eigenlijk niet echt samenvatten of verwoorden hoe dat is. Je moet het zelf lezen om te kunnen voelen wat ik bedoel. Klinkt zweverig, maar dat is het niet. Glennons situatie is mij gelukkig vreemd, maar het rauwe verdriet en de rouw om iets dat niet langer meer hetzelfde zal zijn is op dit moment maar al te herkenbaar. Daarom kon ik me goed identificeren met haar verhaal. Met de manier waarop ze leerde te kijken naar de situatie. De manier waarop ze leerde omgaan met de demonen uit haar verleden.

Door de fijne en open schrijfstijl vlieg je zo door dit boek heen. Het mooie vind ik, dat ik er verschillende tips uit heb gehaald, zonder dat ze specifiek als tip worden meegegeven. Ik kan nooit zo goed tegen teksten als: ‘Je moet echt…’ of ‘…is het beste voor jou!’ Nee, laat mij maar iemands (levens)verhaal lezen en daaruit díe dingen te pikken die voor mij waardevol zijn. Ik zal even een voorbeeld geven uit dit boek. Glennon beschrijft een aantal typen ‘luisteraars’. We kennen ze allemaal wel en ik herkende in een aantal ook bepaalde (irritante) trekjes in mijzelf, maar zeker ook in anderen. Ik zal er een aantal kort noemen, in het boek lees je Glennons uitgebreide visie op deze types…;)

Zo is daar de Wegschuiver, die niet om kan gaan met de puinhoop in andermans leven en dus zo snel mogelijk naar een happy end in het verhaal wil. En de Vergelijker, die altijd een vergelijking trekt met zichzelf, de buurvrouw of de tante van de bakker van de buurvrouw. Wat dacht je van de Monteur? Jij hebt een probleem en de monteur heeft de oplossing. Simpel als dat. Dit type hanteert de eerder genoemde zin: ‘Je moet echt…’ De Verslaggever is het type tabloidjournalist, dat maar al te graag alle smeuïge details aanhoort, om ze zo snel mogelijk door te vertellen, uiteraard onder een laagje bezorgdheid. Nog zo’n mooie: het Slachtoffer. Degene die zich benadeeld voelt, omdat ze niet dichtbij je kunnen of mogen komen in tijden van verdriet. Het draait dan dus vooral om hemzelf en niet om degenen die met het verdriet te kampen hebben.

Ik vind Glennon echt onwijs stoer, omdat zij haar kwetsbaarheid zo omarmt en deelt met de wereld. In Amerika heeft ze niet voor niets gigantisch veel volgers, want haar problemen zijn niet uniek. Ze roepen veel herkenning op en dat is wat we allemaal fijn vinden: weten dat we niet de enige zijn die zich weleens donker, intens verdrietig, eenzaam of doodongelukkig voelt.

Ik mag één gesigneerd exemplaar mét een setje ansichtkaarten weggeven aan één van jullie! Laat me hieronder in de comments weten waarom juist jij dit boek moet winnen! Uit alle antwoorden kies ik op vrijdag 5 mei 2017 een winnaar!

Je kunt het boek ook bestellen via Bol.com:

Ik geef het stokje in deze blogtour graag door aan Alyssa van het positieve en inspirerende blog Positiveme.nl.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Volgens mij heb ik al in geen twee jaar tijd meer een boek uitgelezen. Maar van je review krijg ik zin om weer te gaan lezen. Daarom doe ik mee ?

  2. Waarom ik moet winnen…
    ….omdat onze dorpsbiebje al jouw leuke reviewboekjes niet heeft.
    ….omdat ik geen leesvoer meer heb. Hellup haal mij weer van Netflix af!! Zorg er voor dat ik in mijn favo stoel weg kan dromen bij een boek!!

  3. Ik doe graag mee.. lijkt me een heel leuk boek. Heb nog iets nodig voor op vakantie ☺️☺️

  4. Ik doe graag mee! Het is me afgelopen maanden niet gelukt om te lezen, niet eens een zwangerschapstijdschrift haha, maar nu het wat beter gaat en ik over 2 maanden na Italie op vakantie ga, lijkt het me heerlijk om in alle rust in het zonnetje dit boek te lezen! Hoop dat ik er net als jij ook tips uit kan halen!

  5. Klinkt erg interessant. En net zoals jij houd ik ook niet van boeken (of mensen) die zeggen dit of dat moet je doen om..

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.