Vrijdag 31 maart 2017, 23.00 uur:
‘Wat doen jullie dit weekend?’
‘Misschien met Laurens naar de dierentuin ofzo. Jij?’
‘Ik wil wel naar Parijs.’
*Twee paar ogen begint te stralen*
‘Dames, dan gaan jullie toch?
*Twee paar ogen kijkt Etienne raar aan*

400 kilometer uit mijn comfortzone

Dit gesprek zorgde ervoor dat mijn vriendin Rachelle en ik afgelopen zaterdag in de auto stapten en naar Parijs reden. Dat dit volledig uit mijn comfortzone was, maakte het avontuur nog een beetje spannender, maar wat ben ik blij dat we zijn gegaan! De afgelopen weken zijn pittig geweest en ik was toe aan een weekendje niks. Gewoon een beetje aanklooien met de mannen. Toen stond Rachelle op vrijdagavond laat op de stoep, omdat zij ook effe niet zo lekker in haar vel zat en voor ik het wist boekte ik een hotel voor ons in Parijs.

Zaterdagochtend zouden we om 7.00 vertrekken. Toen ik om 6.00 met veel moeite wakker werd begon ik wat tegen te sputteren. ‘Ik durf helemaal niet en ik wil niet en ik ben moe en …’ Etienne pakte me vast en stelde me gerust. Dit was alleen maar goed voor me en het was toch gewoon supertof? Ja daar had hij wel gelijk in. Maar hallo, dit was niet even een klein stapje uit mijn comfortzone, maar meteen dik 400 kilometer. Zou ik de autorit wel trekken? Zou ik niet heel verdrietig worden? Ik vond het zó spannend.

Geen 1 aprilgrap

Rond een uur of twee ‘s middags arriveerden we bij ons hotel, we waren iets later vertrokken én uiteraard kregen we nog wat file cadeau, om nog maar te zwijgen over de Périphérique…tja….ik ben blij dat we daar niet dagelijks hoeven te rijden! Uiteraard slingerden we meteen een foto op social media en een aantal mensen had wat moeite om ons te geloven. Dat was ook niet zo gek na mijn 1 aprilgrap van vorig jaar.

We hadden een eenvoudig en goedkoop hotelletje geboekt in de wijk Montparnasse, in het 14e Arrondissement. In 2002 heb ik voor mijn stage een half jaar in deze wijk gewoond, dus het werd ook een kleine trip down memory lane. We gooiden de auto in een parkeergarage, onze tassen op de kamer en gingen op pad. De 1e tussenstop: wijn en wat te eten. Het zonnetje scheen enthousiast en ik voelde mijzelf volledig ontspannen. Regelmatig begon één van ons te grinniken. ‘We zijn gewoon in Parijs!!’ en ‘Dit is echt zo f-ing AWESOME!’

PArijs terras Montparnasse bregblogt.nl

Na de late borrellunch vervolgden we onze weg door de smalle straten van het 14e Arrondissement. We namen een kijkje in het hotel waar ik destijds stage liep en ik realiseerde me dat het dit jaar 15 jaar geleden is dat ik daar als guppie binnenwandelde. Het hotel was niks veranderd, net als het straatje waar het ligt. De restaurants en bars riepen fijne herinneringen op. Na een wandeling door de Jardin de Luxembourg was het tijd om de Seine over te steken. We hebben die eerste dag dik 12 kilometer gewandeld, van Montparnasse naar Pont Neuf, van Le Marais naar Saint Germain. Om half tien ‘s avonds konden we na een lekkere steak geen stap meer verzetten en doken we ons bed in.

Gezellige buren

Het voordeel van een goedkoop hotel is de prijs. Het nadeel is de gehorigheid. Zo werden we voor het slapengaan nog getrakteerd op een heetgebakerd verliefd stelletje dat de vering van de boxspring eens even goed op de proef stelde. Met slappe lach voor ons tot gevolg. Gelukkig waren we zo moe dat we algauw in dromenland belandden.

Tip: Pairi Daiza, een prachtige dierentuin op de weg naar Parijs

Toeristje spelen

Zondag begonnen we de dag met een lekker ontbijtje in de zon. Bij hetzelfde zaakje waar ik als 21-jarige regelmatig mijn (brakke) zondag begon na een avondje stappen.

Ontbijt Odessa Montparnasse Parijs

We hadden deze dag nog 1 attractie op onze to-see-list staan: de Eiffeltoren. Ik zal je bekennen: ik heb dat ding nooit van dichtbij gezien in de tijd dat ik in Parijs woonde! Dus, als echte toeristen vertrokken we naar het stalen gevaarte. Samen met nog honderden toeristen poseerden we voor de leukste foto’s. Toen we dit punt van onze lijst konden afvinken wandelden we verder richting Seine, waarna we onze buiken rond aten aan de voet van Centre Pompidou. Zonnetje op ons gezicht, fijne gesprekken en een prachtig decor. Dit was het goede leven.

Eiffeltoren bregblogt.nl

Lekker naar huis

Na een uitgebreide lunch was het tijd om weer naar huis te gaan. Met zo’n 24 kilometer in de benen en spierpijn overal, was het mooi geweest. We maakten het avontuur nog even compleet door op de laatste druppels benzine naar het tankstation te scheuren. Als we iets doen, doen we het ook vol overgave. En met samengeknepen billetjes.

Ik kijk terug op een ontspannen, fijn en uniek weekend. Ik voel het alsof er een nieuw hoofdstuk van start is gegaan. Binnenkort schrijf ik nog een persoonlijke update over hoe het met me gaat in deze roerige tijd. Voor nu geniet ik nog even na van dit geschenk dat uit de hemel kwam vallen. ♥

Ben jij weleens spontaan op roadtrip gegaan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Heerlijk dat je zo genoten hebt. Heb je verdiend. Goede actie! Dit zijn de mooie dingen in het leven! In ben vorig jaar 12 dagen in die prachtige stad geweest en ik was nog niet uitgekeken! Heerlijk!

 2. Oh wat heerlijk om te lezen. Wij zijn spontaan wel eens in Antwerpen terecht gekomen, maar ja dat is vanaf hier 1.5u rijden. Maar wel heerlijk. Volgens mij had je fantastisch weer!

 3. Jazeker…vaker zelfs…spontane Boyband roadtrips…die zijn het beste 😉 fijn dat jullie zo genoten hebben samen! Zo verdiend!

 4. Wauw, dit klinkt als een weekend met een gouden randje. Heel stoer dat jullie dit gedaan hebben, het heeft mij stof tot nadenken gegeven.

 5. Geweldig dat je zo genoten hebt. Soms is het gewoon nodig om eens iets helemaal out of the comfortzone te doen 🙂

 6. Wat leuk zeg dat jullie dat gedaan hebben! En nee, ik ben nog nooit spontaan op een roadtrip gegaan, maar ik wil het nu wel heel graag doen. Niet naar Parijs overigens, daar durf ik echt niet te rijden 😉

 7. Haha ja ik zat echt even van “woensdag had ze t nog over die grap van vorig jaar en nu beweert ze..” maar ik vind het zo tof en zo verdient dat je echt bent gegaan. Ook enorm fijn dat het gewoon kon! Dikke knuffel

 8. Zo gaaf dat jullie gewoon zijn gegaan! Ik hou van controle en structuur, maar juist dan zijn dit soort impulsieve acties af en toe heerlijk. Enne… nu wil ik ook naar Parijs!

 9. Pingback: De zeven zussen van Lucinda Riley (& WIN!) - Breg Blogt

 10. Pingback: Surprise fotoshoot op de Brunsummerheide! - Breg Blogt

 11. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

 12. Pingback: Een weekend weg zonder mijn mannen (en met een beetje buikpijn) - Breg Blogt

 13. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.