Grote rotsen horen groot te blijven
Om de kleine rotsen te beschermen
Om op te leunen als je moe bent
Om aan te meren als je even niet meer verder kunt

(Deze tekst schreef ik speciaal voor mijn afscheidsrede voor papa)

Deze week hebben wij afscheid genomen van onze lieve papa. De situatie waar je dan in belandt is zo onwerkelijk. Het verdriet is groot. Het is bijzonder om te zien hoeveel kracht er in een mens kan zitten. Kracht om met een groot verlies om te gaan, kracht om alles dat op je afkomt in goede banen te leiden. Kracht om samen het verdriet een plek te geven.

Ik ben trots op ons gezin, op mijn eigen gezin en ook op mezelf. Een van mijn grootste valkuilen is dat ik bij zware tegenslag volledig van mijn stuk word gebracht, nou ja, dat ik eigenlijk gewoon omkiep. In deze periode heb ik de kracht gevonden om overeind te blijven. En nee, dan bedoel ik niet dat ik mijn verdriet wegstop, maar ik beweeg gewoon mee met de golven. Geloof me, mijn traanbuizen worden dagelijks goed doorgespoeld. Verzetten heeft geen zin, want het is een onomkeerbaar feit, waar ik totaal niets aan kan veranderen. Meebewegen geeft mij rust en ruimte om met mijn verdriet om te gaan.

Ik sta er ook niet alleen voor. Naast ons geweldig sterke gezin heb ik natuurlijk mijn roodbarige hunk en lieve Laurens, die elke dag weer wat luchtigheid brengt. Daarnaast ben ik onwijs gesterkt door wat ik noem mijn gouden vangnet. Er staan zo ontzettend veel lieve mensen voor mij, voor ons klaar, waardoor ik deze storm ook kan doorstaan. Heel bijzonder vind ik dat.

Mijn blog blijft voorlopig ergens onderaan mijn prioriteitenlijstje staan. Het voelt gewoon niet fijn om nu over allerlei zaken te schrijven. En persoonlijke artikelen over dit onderwerp wil en kan ik niet delen, het is gewoon te privé. Ik volg gewoon mijn gevoel en wanneer ik er weer aan toe ben pak ik de draad weer op. Een stap tegelijk en zonder haast…

liefs Breg

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

60 Reacties

 1. Gecondoleerd met het verlies van je vader. Ik wens je veel kracht toe en doe het rustig aan, neem de tijd. Sterkte!

 2. Lieve Bregje, woorden schieten tekort. Ik wens jullie heel veel sterkte, liefde en kracht voor de dagen die nog komen gaan.

 3. Heel veel sterkte lieverd. Een ouder verliezen is een verschrikkelijk iets. Hou je taai en dikke kus!

 4. Lieve lieve Breg, wat heb je dit mooi geschreven. Heel veel sterkte en je weet dat we er voor je zijn ❤️ X

 5. Lieve Bregje, gecondoleerd met dit verlies. Wat kan je jouw gevoel toch prachtig onder woorden brengen. Daar heb je nu geen drol aan, maar ik ben iedere keer zo onder de indruk. Heel erg veel sterkte en een heel dikke knuffel xx

 6. Heel veel sterkte lieverd. Neem de tijd en denk aan jezelf en je fijne gezin. Fijn dat je zoveel kracht uit hun haalt! Gecondoleerd! Knuffel!

 7. Lieve Bregje, gecondoleerd met het verlies van je vader! Wat is het ineens allemaal snel gegaan. Hele, hele dikke knuffel!

 8. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Veel sterkte en wat knap van je dat je een manier hebt gevonden om overeind te blijven. Leun maar op je gouden vangnet, wat ongelofelijk fijn dat ze er zijn. Veel sterkte ook voor je familie ❤

 9. Wat vreselijk voor jou en je naasten! Ik wens jullie ongelooflijk veel sterkte de komende tijd en geef je een hele dikke virtuele knuffel!

 10. Wat vreselijk Bregje, het verlies van een ouder is zo vreselijk onwerkelijk. Heel veel sterkte met dit grote verlies. X

 11. Oh Bregje, wat naar!
  Gecondoleerd! En heel veel sterkte!
  Zo’n groot gemis!

 12. Oh wat erg voor je! Gecondoleerd met het overlijden van je vader, wat moet dat moeilijk zijn hem te moeten verliezen. Logisch dat je nu even een stapje terug doet met bloggen. Heel veel sterkte hoor!♡

 13. Gecondoleerd en echt heel erg veel sterkte toegewenst. Uit het oog maar niet uit het hart! De hemel heeft er weer een mooie engel bij!

 14. Lisette Tijssen Antwoord

  Jeetje wat een verdrietig nieuws Breg! Gecondoleerd en heel veel sterkte, Liefs Xx Lisette

 15. Lieve Bregje, gecondoleerd! Heel veel sterkte en kracht toegewenst in deze zware en emotionele tijd! X Marieke

 16. Gecondoleerd en heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Lekker de tijd voor jezelf en je gezin nemen…

 17. Ohh wat een verdrietig nieuws! Gecondoleerd! Blijf op die golven, doe wat goed voelt en blijf dicht bij jezelf! Heel veel sterkte voor jou en jouw familie!! ❤

 18. O wat verschrikkelijk Breg, ik zie net op Instagram je foto en hoopte zo dat ik de tekst verkeerd begreep…
  Een hele dikke knuffel en enorm veel sterkte. Gecondoleerd! Liefs ?

 19. Oh meis .. wat een vreselijk nieuws. Ik schrik ervan. Ik wens je heel heel veel kracht toe… en extra veel knuffels nu van je lieve mannen. Gecondoleerd lieve Bregje , sterkte xxx

 20. Gecondoleerd met het verlies van je vader Breg. Ik maakte me al zorgen omdat het wat stil was op je blog.

  Sterkte gewenst de komenden tijd. Voor jou en je gezin.

 21. Heel veel sterkte! En respect hoor, je moet die persoonlijke dingen ook niet delen als het niet goed voelt.

  We zijn er wel weer om te komen lezen als je weer wil en kan vertellen!

  Liefs

 22. Pingback: Lees mee 23: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings

 23. Pingback: Kanker is een ziekte, geen krachtterm. - Breg Blogt

 24. Pingback: Echte post is cool! Dit gaf en ontving ik tijdens EPIC 5.0! - Breg Blogt

 25. Pingback: Dit heb ik allemaal aan mijn blog te danken! - Breg Blogt

 26. Pingback: Als je familie ver weg woont... - Breg Blogt

 27. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

 28. Pingback: Je bent overal - Breg Blogt

 29. Pingback: Tijd voor een nieuw avontuur!! - Breg Blogt

 30. Pingback: Trouwen #4: Wie geeft mij weg? - Breg Blogt

 31. Pingback: GRIJZE HAREN! - Breg Blogt

 32. Pingback: Column: Gemis - Breg Blogt

 33. Pingback: LICHT UIT! (Regel je verlichting met één druk op de knop!)* - Breg Blogt

 34. Pingback: Onze plannen voor Kerstmis 2018 - Breg Blogt

 35. Pingback: Twee jaar - Breg Blogt

 36. Pingback: Column: Hoe Jacques de boel op zijn kop zette - Breg Blogt

 37. Pingback: Hoe organiseer je een uitvaart? (Mijn persoonlijke verhaal)* - Breg Blogt

 38. Pingback: Potje inspiratie #2 - Breg Blogt

 39. Pingback: Carry on heb lief...en win! - Breg Blogt

 40. Pingback: Mijn ervaring met een healing - Breg Blogt

 41. Pingback: Column: Wordt de rouw ooit minder? - Breg Blogt

 42. Pingback: Mariska kreeg met 34 weken zwangerschap lymfeklierkanker en schreef daar een boek over - Breg Blogt

 43. Pingback: 10 jaar samen! - Breg Blogt

 44. Pingback: Vijf jaar... - Breg Blogt

 45. Pingback: Wat kan je doen als iemand in je omgeving rouwt? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.