twee jaar rouw verdriet verliespapa en Laurens

Dag grote rots

Grote rotsen horen groot te blijven
Om de kleine rotsen te beschermen
Om op te leunen als je moe bent
Om aan te meren als je even niet meer verder kunt

(Deze tekst schreef ik speciaal voor mijn afscheidsrede voor papa)

Deze week hebben wij afscheid genomen van onze lieve papa. De situatie waar je dan in belandt is zo onwerkelijk. Het verdriet is groot. Het is bijzonder om te zien hoeveel kracht er in een mens kan zitten. Kracht om met een groot verlies om te gaan, kracht om alles dat op je afkomt in goede banen te leiden. Kracht om samen het verdriet een plek te geven.

Ik ben trots op ons gezin, op mijn eigen gezin en ook op mezelf. Een van mijn grootste valkuilen is dat ik bij zware tegenslag volledig van mijn stuk word gebracht, nou ja, dat ik eigenlijk gewoon omkiep. In deze periode heb ik de kracht gevonden om overeind te blijven. En nee, dan bedoel ik niet dat ik mijn verdriet wegstop, maar ik beweeg gewoon mee met de golven. Geloof me, mijn traanbuizen worden dagelijks goed doorgespoeld. Verzetten heeft geen zin, want het is een onomkeerbaar feit, waar ik totaal niets aan kan veranderen. Meebewegen geeft mij rust en ruimte om met mijn verdriet om te gaan.

Ik sta er ook niet alleen voor. Naast ons geweldig sterke gezin heb ik natuurlijk mijn roodbarige hunk en lieve Laurens, die elke dag weer wat luchtigheid brengt. Daarnaast ben ik onwijs gesterkt door wat ik noem mijn gouden vangnet. Er staan zo ontzettend veel lieve mensen voor mij, voor ons klaar, waardoor ik deze storm ook kan doorstaan. Heel bijzonder vind ik dat.

Mijn blog blijft voorlopig ergens onderaan mijn prioriteitenlijstje staan. Het voelt gewoon niet fijn om nu over allerlei zaken te schrijven. En persoonlijke artikelen over dit onderwerp wil en kan ik niet delen, het is gewoon te privé. Ik volg gewoon mijn gevoel en wanneer ik er weer aan toe ben pak ik de draad weer op. Een stap tegelijk en zonder haast…

liefs Breg

 

Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

51 thoughts on “Dag grote rots

 1. Lieve Bregje, woorden schieten tekort. Ik wens jullie heel veel sterkte, liefde en kracht voor de dagen die nog komen gaan.

 2. Lieve Bregje, gecondoleerd met dit verlies. Wat kan je jouw gevoel toch prachtig onder woorden brengen. Daar heb je nu geen drol aan, maar ik ben iedere keer zo onder de indruk. Heel erg veel sterkte en een heel dikke knuffel xx

 3. Wat vreselijk Bregje, het verlies van een ouder is zo vreselijk onwerkelijk. Heel veel sterkte met dit grote verlies. X

 4. Heel veel sterkte lieverd. Neem de tijd en denk aan jezelf en je fijne gezin. Fijn dat je zoveel kracht uit hun haalt! Gecondoleerd! Knuffel!

 5. Oh wat erg voor je! Gecondoleerd met het overlijden van je vader, wat moet dat moeilijk zijn hem te moeten verliezen. Logisch dat je nu even een stapje terug doet met bloggen. Heel veel sterkte hoor!♡

 6. Gecondoleerd en echt heel erg veel sterkte toegewenst. Uit het oog maar niet uit het hart! De hemel heeft er weer een mooie engel bij!

 7. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Veel sterkte en wat knap van je dat je een manier hebt gevonden om overeind te blijven. Leun maar op je gouden vangnet, wat ongelofelijk fijn dat ze er zijn. Veel sterkte ook voor je familie ❤

 8. Wat vreselijk voor jou en je naasten! Ik wens jullie ongelooflijk veel sterkte de komende tijd en geef je een hele dikke virtuele knuffel!

 9. Jeetje wat een verdrietig nieuws Breg! Gecondoleerd en heel veel sterkte, Liefs Xx Lisette

 10. Gecondoleerd en heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Lekker de tijd voor jezelf en je gezin nemen…

 11. Ohh wat een verdrietig nieuws! Gecondoleerd! Blijf op die golven, doe wat goed voelt en blijf dicht bij jezelf! Heel veel sterkte voor jou en jouw familie!! ❤

 12. O wat verschrikkelijk Breg, ik zie net op Instagram je foto en hoopte zo dat ik de tekst verkeerd begreep…
  Een hele dikke knuffel en enorm veel sterkte. Gecondoleerd! Liefs 😘

 13. Oh meis .. wat een vreselijk nieuws. Ik schrik ervan. Ik wens je heel heel veel kracht toe… en extra veel knuffels nu van je lieve mannen. Gecondoleerd lieve Bregje , sterkte xxx

 14. Gecondoleerd met het verlies van je vader Breg. Ik maakte me al zorgen omdat het wat stil was op je blog.

  Sterkte gewenst de komenden tijd. Voor jou en je gezin.

 15. Heel veel sterkte! En respect hoor, je moet die persoonlijke dingen ook niet delen als het niet goed voelt.

  We zijn er wel weer om te komen lezen als je weer wil en kan vertellen!

  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.