Vorige week gaf ik je een kijkje in mijn weg naar een mindfullere versie van mezelf. Ik vloog met gierende banden de relaxmodus in. Deze week vertrok ik een stuk relaxter naar de training, alleen liep vervolgens alles in de soep…

Meer rust

Tijdens de training bespraken we hoe de eerste week was gegaan. Ik vertelde dat ik mooie inzichten had gekregen die ik ook in de praktijk bracht. Ik merk dat ik bewuster ben van wat ik doe. Een voorbeeld: ik sta ‘s ochtends bewust op. Niks zweverigs ofzo, maar gewoon even met aandacht wakker worden en aan de dag beginnen. Of ik fiets een andere route naar kantoor, om de automatische piloot even uit te schakelen. En zo zijn er nog meer situaties waarin ik echt al verschil merk. Ik ben wat rustiger geworden en maak me minder gauw druk. Heel erg fijn.

Ik vertelde trots dat ik de ballen goed in de lucht hield. Er stond dit weekend een verjaardagsfeestje voor Etienne op de agenda en ik maakte me hier niet druk om. Normaal gesproken zou ik hier al dagen mee in de weer zijn. Na de training zou ik even boodschappen gaan doen en dan konden we daarna thuis alles rustig voorbereiden. Dit weekend zou ik gaan uitblinken in mindful zijn, daar was ik heilig van overtuigd.

Onverwachte wending

Na twee uur vol fijne gesprekken en meditaties stapte ik relaxed in de auto. Ik pakte mijn telefoon om mijn berichtjes te checken. Ik zag dat mijn broer had gebeld en las verontrustende berichten over mijn vader, die voor onderzoek naar het ziekenhuis moest. Zijn gezondheid gaat de laatste tijd achteruit en daardoor komen we als gezin steeds weer opnieuw voor onaangename verrassingen te staan. Zo ook op deze zaterdag, die een begin had moeten zijn van een feestelijk weekend. Uren van spanning, onzekerheid en heftige emoties volgden. We besloten om het feestje op zondag te annuleren. Een huis vol mensen was wel het laatste waar wij behoefte aan hadden op dat moment.

Aan het einde van de middag keerde mijn papa gelukkig weer huiswaarts en daarmee daalde mijn bloeddruk weer tot een enigszins normaal niveau. Ik dacht aan al mijn goede voornemens voor dit weekend en realiseerde me dat je zo mindful kunt zijn als een schildpad, maar als er iets is dat je recht in je hart raakt, vliegen al de goede voornemens zo de deur uit.

Toch genieten

Na een goede nacht slapen werd ik op zondag wakker met een zonnetje. We besloten om er met zijn drietjes even uit te gaan. Ik liet mijn telefoon thuis en genoot van het prachtige Limburgse landschap. Ik genoot van mijn peuter die voor het eerst in zijn leven een schaap zoende. Van een stuk vlaai in het zonnetje. Van mijn beste vriendinnetje dat haar hele to do list aan de kant schoof voor een dikke knuffel, prosecco en fijne gesprekken. Van een fijn telefoongesprek met mijn vader. Van het feit dat het leven, ondanks de verdrietige momenten, ook nog steeds heel mooi is.

En zo vlogen alle ballen uit de lucht zomaar in de soep. Dit zal de komende tijd nog wel vaker gaan gebeuren en ik ben blij dat ik een extra steun in de rug heb dankzij de fijne training die ik volg. Zo heb ik deze week geleerd dat er niks mis is met soep met ballen…

Ik volg de gedurende zes weken elke zaterdag een training ‘In de flow van mindfulness’ bij Belle Vie coaching in Eijsden. Door wekelijkse blogs houd ik je op de hoogte van de voortgang en na afloop van de training zal ik uitgebreid verslag uitbrengen. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust! ❤
Meer lezen? In het artikel 
Watjes vertel ik wat de aanleiding was voor het volgen van deze training…

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Jeetje schrikken zeg, maar wel fijn dat je vader weer thuis is. Hopelijk blijft de gezondheid van je vader stabiel nu. Knuffel voor jou.

  2. Ontzettend schrikken! Ondanks deze tegenslag, hoop ik dat je uit de cursus haalt wat je nodig hebt om in de flow terug te komen. Vind het knap, want herken je omschrijving over stress voor een feestje. Ben ook zo’n stresskip!

  3. Wat vervelend van je vader. Niemand is mindfull in zo’n situatie denk ik. Ik ook niet (en normaal ben ik de rust zelve). Fijn dat je het hebt weten om te keren. Vervelende dingen zorgen er juist voor dat je alles extra waardeert. En ik hoop dat het goed gaat met de gezondheid van je vader!

  4. Heel herkenbaar. Ik kan ook ontzettend mindful zijn als mijn leven op rolletjes loopt. Maar het is een stuk moeilijker als er nare of verdrietige dingen gebeuren.

  5. Oh wat naar zeg, heel veel sterkte! Ik hoop dat alles goed gaat aangezien je al even niets geplaatst hebt..

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.