Met trillende handjes en verhoogde bloeddruk zat ik vanochtend achter de laptop. Nee ik lieg. Ik zat achter twee laptops, twee tablets en twee telefoons. En dat allemaal voor jou…

Want, lieve Eddie, ik moest en zou kaarten bemachtigen voor jouw concert. Sinds ik je in 2012 live zag, kon ik alleen maar dromen van een herhaling. Wij gaan, zoals jullie dat op z’n Amerikaans zo mooi zeggen, way back. Toen ik een jaar of twaalf was, een jaar of tien geleden, was ik idolaat van mijn oudste broer. Wat hij tof vond, was voor mij vanzelfsprekend ook tof. En hij is groot fan van Pearl Jam, vanaf het prille begin. Dus knipte ik foto’s van Pearl Jam uit de Hitkrant en plakte die in mijn agenda. Ik was op slag hartstikke verliefd op jou. Op je stem vooral. Ik omcirkelde namelijk de verkeerde op het Hitkrantplaatje, want eigenlijk wist ik niet echt hoe je eruit zag. Ik kreeg het album Ten op een cassettebandje en dat bandje draaide ik letterlijk grijs. Ik draaide het net zolang tot er geen geluid meer vanaf kwam. Ik zong uit mijn kippenborstje alle nummers hartstikke fonetisch mee en ik vond het prachtig.

Ik geniet van al je muziek, jouw stem is zo prachtig. Bijna niet meer woorden te beschrijven. Als ik just breathe hoor sta ik even stil en neem het nummer in me op. Sowieso is dat wel een hele wijze raad van je hoor, lieve Eddie. Gewoon rustig blijven ademen, dan komt alles goed. Ik had daar vanochtend trouwens wel even moeite mee.

Ik schreef laatst nog in mijn brief aan Justin, dat ik er zo naar had uitgekeken om jullie op Pinkpop te zien. Meneer Smeets beloofde dat steeds, maar het bleef enkel bij loze beloftes. Ik was heel bang dat mijn langgekoesterde wens om jou nog eens live te zien, in rook opging.

En toen, deze week, zag ik het mooiste bericht van 2017 op Facebook. Trompetgeschal klonk, voorwerk knalde: jij kondigde een Europese tour aan. Ik appte direct naar mijn verkering, de Roodharige Hunk.

Ik weet het, beetje hysterisch wel hè? Maar man, oh man, wat was ik blij met dit nieuws. Toen ik de prijzen voor de tickets zag, moest ik even slikken. Toch weerhield me dat er niet van om ervoor te gaan. Want, lieve Eddie, je wordt ook een dagje ouder, dus de kansen dat ik je nog vaak live mag zien worden steeds wat kleiner. Bovendien leef ik nu, dus plukte ik deze awesome dag meteen!

Daar zat ik dus, met al die laptops en tablets. Een vriendin was zo lief geweest om me te helpen. Ik had al gezegd dat ik een tikkeltje hysterisch zou kunnen worden. Om 10.00 uur wist ik van gekkigheid niet meer waar ik moest klikken. Mijn vriendin zat naast me rustig op de iPad te tikken en zei:’Kies even waar je wilt zitten, dan kun je betalen.’ Met trillende handjes rondde ik mijn bestelling af, kuste ik mijn creditcard en belde de Roodharige Hunk: ‘Het is gelukt. Mijn droom komt uit.’ Ik ga nu de dagen aftellen tot eind mei. En dan zal ik die avond elke seconde, elke noot en elk woord dat uit jouw mond rolt in me opzuigen, ik zal ervan genieten met elke vezel van mijn lijf, dat beloof ik. ♥

Dankjewel lieve Eddie, je hebt deze dag een gouden randje gegeven.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Wauw! Wat gaaf! Dat maakt het niet naar Pinkpop gaan meer dan goed denk ik zomaar eens!! Alvast heel veel plezier gewenst!

  2. Ik ken dat gevoel eigenlijk niet zo (fan zijn van iemand, ik vind veel artiesten tof, maar echt fan nooit geweest) maar vind het altijd speciaal als mensen dat zo voelen! Ik kan me overigens de spanning van kaartjes bestellen wel voorstellen, dat had ik bij de vrienden van Amstel en bij Marco Borsato. Toch kut als je dan te laat blijkt te zijn. Je hebt een hele mooie post geschreven en ik ben blij voor je dat het gelukt is! Heb je mooie plekken kunnen bemachtigen? Tegen die tijd komt het vast en zeker wel weer langs haha. Geniet van de voorpret lieverd!

  3. Supertof dat het gelukt is!! Lekker naar uitkijken alvast ?en natuurlijk een megaspandoek maken, hihi.

  4. Ah, ik ben echt snoeihard jaloers!!! Daar had ik ook heel graag naartoe willen gaan. Alvast heel veel plezier daar!

  5. Pingback: 111 x ultiem geluk - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.