Stel, je bent dol op lasagne. En je bent dol op je Airfryer. Wat doe je dan? Juistem: combineren die twee! Ik bedacht een recept voor een zeer geslaagde lasagne met ham en spinazie, die je in een handomdraai uit de Airfryer tovert!
Sinds ik de recepten zonder pakjes en zakjes van Geertje op Lifesabout.nl heb ontdekt, maak ik mijn pastasaus altijd zelf. Supermakkelijk en zo ontzettend lekker! De tomatensaus voor deze lasagne is gebaseerd op de pastasaus van Geertje.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pak gezeefde tomaten
- 3 à 4 lasagnebladen
- 1 tomaat
- 4 deelblokjes spinazie (diepvries)
- Italiaanse kruiden naar keuze
- 1 teen knoflook (fijngesneden) of wat knoflookpoeder
- 3 à 4 plakken schouder- of achterham
- melk
- geraspte kaas
- ovenschaal voor in de Airfryer
Bereiding
Doe de gezeefde tomaten in een maatbeker. Voeg naar smaak de kruiden en de knoflook toe. Ik heb ervoor gekozen om tijm, basilicum, oregano en salie toe te voegen. Je kunt ook kiezen voor gemengde kruiden uit een potje. Omdat je de saus koud maakt, kun je makkelijk proeven of de saus naar wens is. Ik voegde van alle vier de kruiden een flinke theelepel toe. Voor extra pit kun je ook nog wat chilipeper of cayennepeper toevoegen. Als je verse knoflook hebt gebruikt kun je ervoor kiezen om even de staafmixer door de saus te halen.
Voeg vervolgens een scheut melk toe. Dit zorgt ervoor dat de saus net iets romiger wordt tijdens het bereiden in de Airfryer. Roer het geheel goed door elkaar.
Ontdooi ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje. Wanneer er veel vocht vrijkomt, kun je dit even afgieten of de spinazie laten uitlekken in een zeef. Snijd de tomaat in plakjes. Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
Vet een kleine ovenschaal in. Nu is het tijd om te gaan stapelen! Bedek de bodem met een laag saus. leg hier een plak ham op. Vervolgens leg je een lasagneblad op de ham. (Het kan zijn dat je het een beetje moet afbreken om het passend te maken.) Smeer een laag spinazie uit over het lasagneblad en bedek dit vervolgens weer met saus. Dit stapelen herhaal je naar wens, tot de schaal vol is en eindig met een laag saus. Leg de plakjes tomaat op de bovenste laag saus en strooi er naar smaak wat geraspte kaas overheen.
Plaats de ovenschaal in de Airfryer en bak de lasagne naar smaak in 15 tot 20 minuten gaar. De tijd hangt af van hoe bruin en krokant je de kaas bovenop wilt hebben. 😉
Serveer met een lekkere frisse salade en knapperig foccacia.
EET SMAKELIJK!
Disclaimer: Ik heb de lasagne gemaakt in de glazen ovenschaal en in de beige Ikea ovenschaal uit dit overzicht. Van de glazen schaal hebben 2 kinderen en 1 volwassene gegeten. De Ikeaschaal is iets kleiner en dus goed voor 2 kleine volwassenporties. Afhankelijk van je eetlust en het aantal personen kun je het recept ook verdubbelen en meerdere porties na elkaar bereiden.
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
8 Reacties
Wij moeten echt een grotere airfryer want t enige wat wij maken is friet en snacks ?
Oeh wij willen ook graag een airfryer, ik zie zoveel leuke en lekkere recepten overal ervoor, dit is er een van!
Wat apart dat je dit kunt maken met de airfryer zeg! Ik associeer die alleen maar met patat eigenlijk.
Pingback: 8 dingen die je in de airfryer kunt bereiden waaraan je niet meteen denkt
Pingback: Gevulde courgette uit de Airfryer - Breg Blogt
Pingback: Shoarma-kapsalon uit de Airfryer met zelfgemaakte knoflooksaus - Breg Blogt
Pingback: Handige bakvormen voor de Airfryer - Breg Blogt
Pingback: Omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer - Breg Blogt