Na lang dromen en sparen was eindelijk zo ver: stijlcoach Yolande Avé reisde een dagje af naar Maastricht om mijn garderobe onder handen te nemen door middel van een heuse kledingkast-check. Het was een intensieve en bijzondere dag, waar ik je graag alles over vertel!

Intake en moodboard

Vóór de daadwerkelijke kledingkast-check plaatsvindt, doet Yolande altijd een schriftelijke intake. Je krijgt een vragenlijst toegestuurd en het verzoek om een Pinterestbord aan te maken. De vragenlijst bestond uit vragen over mijzelf, mijn stijl en de (gewenste) inhoud van mijn kast. Op Pinterest kon ik me fijn uitleven met mooie plaatjes. Over dit moodboard schreef ik recent al een blogpost, die kun je hier teruglezen.

Op de grote dag, toen we gezellig hadden bijgekletst met een kopje thee, was het tijd om de lijst en het moodboard te bespreken. Yolande wilde nog wat meer weten over mijn redenen om deze stap te nemen. Ik vertelde haar dat ik me regelmatig heel onzeker voel in mijn kleding, waardoor ik dat gevoel ook uitstraal. Dat is, zeker in zakelijke situaties, niet altijd handig. Ik wil graag elke ochtend een outfit kunnen samenstellen die past bij mijn gevoel, mijn plannen en mijn doel van die dag. Hier sloeg ik voor mezelf nogal eens de plank mis en dat was één van de redenen om de knoop door te hakken en Yolande in te schakelen.

Aan de slag!

Na de intake was het tijd om naar boven te gaan. Ik had mijn kast expres al een tijdje niet meer opgeruimd, voor een extra dramatisch effect. En aangezien toch weer letterlijk alles uit de kast zou komen, had opruimen ook weinig nut. Yolande begon heel simpel bij het begin en pakte ieder vest, shirt, broek en trui uit de kast. Ze checkte daarbij mijn primaire reactie, om te zien of ik er blij van werd of niet. De stapel ‘Nee’ groeide in rap tempo tot een kleine Mount Everest. Aan één kastdeur hing een rijtje ‘twijfelgevallen’. Aan de andere kastdeur hingen de stukken ‘Ik weet niet wat ik ermee moet, maar ze zijn zo gaaf’ en de ‘YES’ stukken mochten meteen terug in de kast. In rap tempo vlogen we door mijn hele garderobe heen. Wat bleek? Ik had dus best veel in mijn kast hangen waar mijn hartje niet sneller van ging kloppen. Maar: er hing ook ontzettend veel waar ik meteen van begon te stralen!

Combineren kun je leren

Yolande is echt een ster in het combineren van kledingstukken, met 20 jaar ervaring in verschillende modezaken is dat natuurlijk ook niet zo gek. Op haar Facebookpagina deelt ze regelmatig handige tips en sinds kort is er zelfs een hele serie e-books verkrijgbaar via haar website. Na de lunch gaf ze me een korte presentatie, waarbij ze me liet zien hoe je kunt combineren met prints,  kleur, materiaal, pasvorm en/of stijl. Alle ins en outs hiervan lees je in het e-book ‘De kunst van het combineren’.

Ik vertelde Yolande dat ik vaak net voor ik opsta bedenk wat ik die dag aan wil doen. Hier greep Yolande meteen in. De kunst van het samenstellen van die perfecte outfit, zit hem namelijk in het zien. Je pakt een kledingstuk en houdt dat naast je andere stukken. Zo zie je combinaties die in je hoofd nooit tevoorschijn waren gekomen. Op mijn Facebookpagina deelde ik al een mooi voorbeeld hiervan. Uit mijzelf had ik deze twee prints nooit durven combineren, maar wat blijkt: het is echt een mooie combinatie!

Er kan meer dan je denkt…

Nu mijn kast was ontdaan van alle ‘ballast’ was het tijd om te gaan kijken naar de combinaties die in mijn hernieuwde garderobe zaten. Je merkt dat Yolande al jaren bezig is met mode en styling, ze gaat snel en efficiënt te werk. Daarnaast heeft ze ook goed in de gaten wat bij mij past en neemt dat als uitgangspunt voor de combinaties die ze maakt. Een ander mooi voorbeeld van combinaties die ik zelf nooit had verzonnen is de reeks met mijn roze broek. Ik kocht vorig jaar een prachtige coated skinny bij Mango. Een lichtroze exemplaar, dus mijn saaie voorgeprogrammeerde modebrein combineerde de broek altijd met zachte pasteltinten en zomerse topjes. In de winter verdween de broek naar een hoekje achterin de kast. Want ‘Lichtroze kan toch niet in de winter?’ Boy, was I wrong! Yolande legde de broek op de grond en begon er verschillende tops bij te leggen. Hop, nog een jasje dat er goed bij paste en wat bleek? Bijna al mijn schoenen (en dat zijn er wel een paar 😉 ) matchen ook prima met de roze broek. Voor ik er erg in had lagen er een enkele tientallen outfits voor mijn neus. Met één broek. Ik zei: ‘Dit had ik nooit kunnen bedenken!’ Waarop Yolande droog antwoordde: ‘Nee, want bedenken werkt niet, je moet het zien!’

Roze broek 2 bregblogt.nl

Roze broek 3 bregblogt.nl

Roze broek 1 bregblogt.nl

Zo combineerden we er nog een eind op los en de eerder genoemde reeks ‘Ik weet niet wat ik ermee moet, maar ze zijn zo gaaf’ kwam ook uitgebreid aan bod. Zo heb ik een mooie zwarte jumpsuit, mouwloos met een watervalhals. De pijpen zijn van boven wat wijder, zoals een harembroek. Ik droeg de jumpsuit zelden, omdat ik in mijn hoofd had (daar heb je dat bedenken weer) dat de pijpen te wijd waren voor mijn spillepootjes. Ik trok hem weer aan en Yolande haalde er wat vestjes en jasjes bij, om te laten zien dat de jumpsuit een hartstikke mooi basisstuk was. En dat hij prima te combineren was. En die wijde pijpen? Dat zat allemaal tussen mijn oren, want eenmaal voor de spiegel zag ik dat het me prachtig stond. De combinatie waar ik écht tot over mijn oren verliefd op werd, was die met mijn rode jasje en de zwarte tule rok die ik voor kerst bestelde. Het jasje hing me al een lange tijd aan te staren vanuit de kast. De rok deed hetzelfde. Van beide wist ik dat ze mee heel gelukkig maakten, maar hoe ik ze nou moest dragen, dat ik dat geluk ook uitstraalde… En toen gebeurde dit en kwam alles goed:

Als nieuw

Aan het eind van de middag was het tijd om op te ruimen. Ik knipperde drie keer met mijn ogen en alles hing weer netjes in de kast, de shirts en broeken hadden een mooi plekje gevonden en mijn kast was weer overzichtelijk. ‘s Avonds heb ik ook direct mijn ondergoed- en sokkenlades opgeruimd. Want dat was ook een zootje ongeregeld. Uiteindelijk verlieten 6 zakken vol kleding, ondergoed, sokken en accessoires het huis. Wat er uiteindelijk overbleef was dit:

Eindresultaat kledingkast-check Yolande Ave 2 - bregblogt.nl

Eindresultaat kledingkast-check Yolande Ave - bregblogt.nl

Ik voelde me precies hetzelfde als wanneer ik een middag goed geshopt heb: blij met mijn nieuwe garderobe. Ik heb combinaties ontdekt waar mijn ogen van gaan twinkelen. Oude geliefde kledingstukken voelen weer als nieuw en ik ga sindsdien elke dag zelfverzekerd de deur uit. Dit cadeau aan mijzelf is zoveel meer dan alleen het reorganiseren van mijn kast. Het heeft me geleerd dat er veel meer mogelijk is dan ik in de eerste instantie denk. Dat ik er elke dag zelfverzekerd, stralend en op mijn allerbest uit kan zien. Dat ik elke dag de beste versie van mijzelf kan zijn.

Wil je weten wat Yolande voor jou kan betekenen? Neem dan contact met haar op via www.yolandeave.nl!

Zou jij het aandurven? Je complete garderobe laten aanpakken door een stijlcoach?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

24 Reacties

 1. Wat ontzettend leuk zeg! Ik zie combi’s waar ik zelf ook nooit op was gekomen. Kortom: ik ga ook maar sparen…;)

 2. Wow, wat een leuk verslag. Lijkt me wel iets: iemand die er verstand van heeft en kan helpen. Alhoewel: ik heb een tienerdochter en zij heeft er ook een hele goede kijk op (blijkt maar weer uit het feit dat veel kledingstukken uit mijn kast in haar kast verdwijnen en ze de leukste combi’s weet te maken).

 3. Afgezien van bovenstaande was het ook nog eens gewoon lekker gezellig met yolande in huis. Beste van de dag daarentegen was de gelukzalige blik in breg dr ogen aan het end van de dag (afgezien van het feit dat ik een nog lekkerder stuk aan m’n zijde heb natuurlijk)

 4. Wow, ik ben zo jaloers! En wat leuk dat je er echt voor bent gaan sparen, ik dacht altijd dat dit alleen weggelegd was voor ‘rijke’ mensen 😉 Maar ik zou hier ook zo gelukkig van worden! Ga de komende tijd even flink kleding sparen (want ik heb ongeveer de helft van wat jij over hebt in mijn kast hangen en twee paar schoenen). Of wacht, misschien moet ik éérst gaan sparen en haar dan inhuren als personal shopper. Want dat doet ze ook, zag ik 🙂

  • Ja dat dacht ik ook. Gelukkig was het nu te doen door inderdaad te sparen. Het is echt de moeite waard. Personal shoppen is inderdaad ook een goeie, dan voorkom je miskopen! 🙂

 5. Heerlijk om te lezen meis! Wat fijn dat je zoveel nieuwe inzichten hebt gekregen dankzij Yolande. Ik ga binnenkort zelf maar eens aan de slag met mijn garderobe, want dat is hoognodig!

 6. Echt mega jaloers! Dit wil ik ook 🙂 na mijn zwangerschap ga ik opnieuw shoppen, want ik heb laatst zoveel weggedaan. Sommige dingen waren al 6/7 jaar oud en toen studeerde ik nog. Een totaal andere fase en dan past het niet meer zo bij je. Ik ga er eens over nadenken, want dit lijkt mij zo gaaf!

  • Hihi, ja het is echt een gave ervaring en ik ben zo blij dat ik het heb gedaan! Heb gewoon een hele nieuwe garderobe en geen behoefte meer om te shoppen, dus ik bespaar er uiteindelijk ook nog mee! 😉

 7. Echt super handig en fijn zeg! Het is dat je bij mij niet meer van een garderobe kan spreken met slechts twee bakken kleding haha. Maar mocht ik ooit rijk zijn dan wil ik haar wel eens inhuren voor een dagje shoppen.. Ga je dan gezellig mee ?

 8. Wat ontzettend leuk om dit eens te doen. Ik ben altijd van de basic en durf weinig “geks” te combineren.
  Op dit moment is mijn kast vrij leeg en moet er echt gewinkeld worden.

  Dus nu krijgen we wekelijks een leuke outfit van je te zien op IG of je blog 😉

  • Haha, ja ik ga wel vaker outfits delen. Op IG staan er al een paar ter inspiratie. Het grappige is dat het in je hoofd vaak ‘gek’voelt, maar als je dan twee dingen naast elkaar houdt valt het reuze mee en staat het heel mooi. Dus hoppakee, combineren jij! 🙂

 9. Huiselijk genoegen Antwoord

  Wat een leuke combinaties. En wat veel verschillende combinaties met 1 broek. Echt heel leuk. Ga je een paar combinaties ‘aan’ laten zien?

  • Jazeker! Ik probeer de komende tijd wat outfits mooi op de foto te zetten, zodat ik jullie wat meer kan laten zien. To be continued! 🙂

 10. Pingback: Breg draagt #7: Maruti's en een fantastische zwarte broek - Breg Blogt

 11. Pingback: Outfit: Bloemenprint en streepjes van Lola Liza en Only

 12. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

 13. Pingback: Mijn kleding-wishlist voor het najaar* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.