lefbek- Anke Laterveer - bregblogt

Review: Lefbek van Anke Laterveer

Soms lees je een boek dat je compleet te grazen neemt. Je kunt het niet wegleggen en je verslindt de pagina’s. Soms is het zelfs zo, dat je het boek achter elkaar uit leest. Dit gebeurde mij onlangs met het prachtige boek Lefbek van Anke Laterveer.

Je kent Anke misschien wel van Twitter of als columniste van Kek Mama. Ik lees haar columns graag, vanwege haar geweldige schrijfstijl en haar eigen kijk op dingen. Door die columns wist ik wel dat Anke het niet altijd makkelijk heeft (gehad) en dat is een understatement. In haar roman Lefbek neemt Anke je mee in het leven van Lise.

Lefbek gaat over de sociaal onhandige Lise, die normaal wil zijn maar allesbehalve normaal is. Van haar doorgeslagen linkse ouders en haar eerste, allerbeste vriend – die niet bepaald het beste met haar voor blijkt te hebben – tot haar laatste geliefde met wie ze te veel gemeen heeft: Lise lijkt gedoemd om steeds de plank mis te slaan en tegen de randen van het normale op te botsen.

(bron: www.ankelaterveer.nl)

Vanaf de eerste pagina voelde ik het alsof ik continu naast Lise stond. Ik voelde haar verdriet, angst, onzekerheid en blijdschap. Ik huilde toen zij met haar eerste kind thuis kwam, ik vloog ademloos door de bladzijden tijdens het verhaal van haar eerste vriend. Anke zorgt met haar scherpe pen en prachtige taalgebruik dat je non-stop geboeid bent. Je leest dat het geen verzonnen verhaal is, het is duidelijk dat Anke zelf het nodige heeft meegemaakt en dit tot in elke vezel van Lise weet door te laten stromen.

Ik begon op een doordeweekse avond rond een uur of zes aan dit boek, tegen half 12 kwam Etienne maar eens kijken of ik nog wakker was en op dat moment sloeg ik het boek net dicht. Uit. Ik kan nu nog een heel verhaal schrijven, daar zou ik het echter tekort mee doen. Dit boek is er eentje om zelf te lezen, laat je erdoor grijpen.

Wat een prachtboek.

Meer boekreviews lezen?

 Signature

*Disclaimer

About Bregje

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

One thought on “Review: Lefbek van Anke Laterveer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.