Afgelopen zomer riep mijn buurvrouw me, vanaf de andere kant van de schutting. ‘Ik heb iets leuks voor je!’ Nieuwsgierig pakte ik een wit potje van haar aan. Ik vroeg: ‘Er zit toch geen dikke spin in als verrassing hè?’ Ze stelde me gerust en zei dat het iets voor mijn blog was. Ze noemde het een potje inspiratie.

In het potje zaten allemaal vragen van de Pickwick theezakjes. Ik ben een fervent theedrinker en er komen dus heel wat vragen voorbij op een dag. Soms denk ik weleens: ‘Daar moet ik eens over bloggen!’ om het dan vervolgens te vergeten. En toen was daar mijn attente buurvrouw, die me een handje hielp! Inmiddels is het alweer bijna lente en staat het potje al die tijd onaangeroerd in de keuken. Shame on me! Toen ik net een kop thee maakte viel mijn oog weer op het witte potje. Ik besloot om er ook daadwerkelijk iets mee te doen en zo werd een nieuwe rubriek geboren: Potje inspiratie! Ik graai per keer drie vragen uit het potje die ik dan in een artikel beantwoord. Een beetje freestylen dus, dat is weer eens wat anders en lijkt me best verfrissend! Nou, daar gaan we….

Als je terug in de tijd kon gaan, wat zou je dan doen?

Nou, er zijn wel een aantal dingen die ik anders zou doen. Alleen bedenk ik me dan ook meteen dat mijn leven er op dit moment heel anders uit had gezien en dat is ook weer niet de bedoeling. Maar als ik dan moet kiezen…als eerste zou ik beter mijn best hebben gedaan op zowel de middelbare school als later tijdens mijn studie. Dit had met name mijn ouders een hoop tijd, geld en stress bespaard. Ten tweede zou ik sommige vriendschappen meer aandacht hebben gegeven, omdat ze dat verdienden. Ik heb een aantal jaren in een bubbel geleefd, waarbij ik niet altijd aandacht had voor de mensen om mij heen. Inmiddels ben ik uit die bubbel gegroeid en sta ik nu totaal anders in het leven. En gelukkig zijn er een aantal mooie vriendschappen die alle pieken en dalen van de afgelopen 10 jaar glansrijk hebben doorstaan.

Ook zou ik tijdens de Nationale Spellingswedstrijd van de Tros in 1996 beter hebben nagedacht over het woord cadans. Dan had ik namelijk de finale gehaald, was ik op TV gekomen en had ik een CDi speler kunnen winnen. Supervetcool was dat toen. Ik spelde het woord als Kadance, want dat was een discotheek in Tilburg. 😉

En: ik zou tegen mijn eerste basisschool-verkering hebben gepraat, toen hij op 12-jarige leeftijd verkering met me wilde, nadat ik dat via een briefje aan hem vroeg. Ik was daar zó door van slag, dat ik niet meer tegen hem durfde te praten. Na drie dagen hield hij het voor gezien en was de verkering uit…

Wat is het meest nutteloze advies dat je ooit hebt gekregen?

Hier moest ik echt even over nadenken.  Als kersverse moeder kreeg ik vooral veel goedbedoelde en ongevraagde adviezen, maar niet per definitie nutteloze.  Ik kom uit op het advies van mijn leidinggevende in 2012. Ik had een burn-out, ook al was deze nog niet officieel gediagnosticeerd. Ik was een zielig hoopje ellende en kon amper nog normaal uit mijn bed komen, laat staan werken. Mijn manager raadde me aan om een extra week vakantie te nemen (ik had er drie gepland) en dan zou het daarna vast wel weer beter gaan. Die hele maand zag ik als een berg op tegen het moment om terug te keren naar mijn werk. Mijn manager was zo overtuigd van de werkzaamheid van zijn advies, dat hij stomverbaasd was dat ik na die maand ‘rust’ alleen maar zieker was geworden en thuis kwam te zitten. Ik heb hiervan geleerd dat ik altijd zelf mijn grenzen moet en kan aangeven. 

Van welke kleine dingen word jij gelukkig?

Dat is een leuke, heb je even? Er zijn zo ontzettend veel dingen waar ik gelukkig van word. Als ik een baaldag heb, doe ik mijn uiterste best om juist aan deze dingen te denken of om ze te doen. Instant hapiness gegarandeerd…

Ik word gelukkig van…

Een spontane kus of knuffel van Laurens, samen dutjes doen in het grote bed, een dagje op stap met mijn mannen, al is het maar naar de supermarkt. De vogeltjes die ‘s ochtends fluiten: het teken dat de lente eraan komt. De eerste warme zonnestalen van het jaar, een lief berichtje van een vriendin, met een wijntje op een terras. Een fijn telefoongesprek met mijn moeder, een perfect gelukte lasagne, de eerste bloembolletjes die hun groene sprietjes boven de koude grond uit wurmen. Een vers opgemaakt bed, een warm bad met lavendelolie, me verliezen in een mooie roman. Een liedje op de radio met warme herinneringen, een perfect kopje thee, een dikke plak cake met slagroom. Een productieve werkdag, een uurtje pilates, een uurtje in stilte op de bank hangen. Een goede haardag, een blog dat recht uit mijn hart het papier op vliegt, een date met de roodharige hunk.

Ik kan zo nog wel uren doorgaan en het is fijn om me weer even te realiseren hoeveel dingen me gelukkig maken en dat heel veel daarvan binnen handbereik zijn. ❤

Vertel eens: waar word jij gelukkig van?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Heel leuk! Ik heb ook wel wat dingen die ik anders zou willen doen. Zo heb ik ooit een interview gehad met een bekende voetballer maar die viel in het water door de slechte voorbereiding haha.

  2. Wat een leuke rubriek en wat lief van je buurvrouw! Ik word gelukkig van natuurlijk dochtertje vriend en kat! Zomaar leuke post ontvangen, in mijn bedje liggen, lekker eten en nog heel veel meer?

  3. Wat leuk om te lezen! Ik woon in Tanzania maar dankzij een voorraadje Pickwick thee mag ik mezelf ook regelmatig een diepgaande vraag stellen. Waar ik direct al gelukkig van kan worden, is opstaan met een stralende zon aan de hemel. Of de voorzichtige kusjes van mijn 1-jarige dochtertje. En apen kijken in de tuin met mijn zoontje. Na 3 jaar vind ik de tropische omgeving zo bijzonder dat ik er dagelijks intens van kan genieten!

  4. Oh van al jouw dingen zou ik ook gelukkig worden! Behalve dan de roodharige hunk, want dan zouden er twee relatiecrises van komen ;-).

    En ik word ook gelukkig van thee met een biscuit, de lentegeur, capuccino en (roof)vogels. En nog 100.000 dingen 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.