Jongen, je hebt de boel wel even flink op stelten gezet hier in Nederland hoor. Waarschijnlijk weet je nog nét waar dit kleine landje ligt (Bij Amsterdam, you know) en heb je geen idee wat er allemaal loos is. Er zijn door de aankondiging van jouw komst naar Pinkpop twee kampen ontstaan. Het ene kamp is boos en teleurgesteld, het andere verkeert in een constante staat van hysterie en euforie. Ik hang er een beetje tussenin en daar wil ik je graag wat meer over vertellen…

Kijk, Pinkpop is voor mij en vele anderen een heel speciaal festival. Er hangt een unieke sfeer en er zijn al vele mooie herinneringen gemaakt. Zo heb ik er zelf zes jaar geleden mijn grote liefde aan de haak geslagen. Dat gebeurde onder het genot van de (snoeiharde) gitaarklanken van Foo Fighters en Kings of Leon. En die snoeiharde gitaarklanken zijn nou juist voor mij en vele anderen wat dit festival zo leuk maakt. Nieuwe en bekende bands bewonderen en de muziek voelen in elke vezel van je lijf. Samen met gelijkgestemden de longen uit je lijf brullen. Drie dagen lang in een roze bubbel leven, dat is Pinkpop.

En nu kom jij. Wat zeg je? ‘What do you mean?’ Ik zal me even nader verklaren. Kijk, je zult vast een aardige knul zijn. Dat hoop ik wel tenminste. En ik gooi je ‘Top Tracks’ weleens aan op Spotify als ik alleen thuis ben. Maar ik zit persoonlijk niet op jouw optreden te wachten. Hierin komen we in het eerder genoemde kamp ‘teleurgesteld’, want ik had me stiekem best wel verheugd op een weekend Pinkpop. Weet je wat het is, lieve Justin? Je moeder belooft je een malse, perfect gebakken biefstuk en je dan krijg je een droge kippenborst. Da’s een beetje krom toch? Met de belofte dat Pearl Jam zou komen ben jij toch voor mij die kippenborst. Ik vraag me nu af of ik niet te lomp tegen je ben. Is it too late now to say sorry?’ Geld betalen voor een optreden van jou voelt zo nutteloos. Ik vraag me namelijk af of je nog plezier in je werk hebt. De geluiden na je optredens in Arnhem vorig jaar waren weinig positief, lees de brief van blogvriendin Marieska maar eens.. Lieve Justin, wil je me beloven dat je voor al die hysterische en euforische meisjes heel erg je best gaat doen? Dat je zult genieten van je optreden?

Ik schreef al dat er nog een ander kamp was, waar ik ook een beetje in zit. Ik ben ergens ook wel blij dat je komt. De eerder aangekondigde namen en de teleurstelling dat Pearl Jam en de Foo Fighters tóch niet acte de présence komen geven, zorgden al voor flinke twijfel. Wel of niet gaan? Dankzij jou is de knoop nu doorgehakt. Scheelt weer een hoop euro’s en een gammel lijf. Geen stress om kaarten te krijgen en geen overvol festivalterrein met gillende meisjes. Mijn zoon zou zeggen ‘My mama don’t like you, and she likes everyone‘ maar dat is wel een beetje overdreven. Ik vind niet iedereen leuk hoor.

I know, ik doe nu wel allemaal heel stoer enzo, maar stiekem vind ik het best jammer hoor, dat we niet naar Pinkpop gaan. Dus ga ik gewoon lekker op tv kijken, zodat ik een beetje kan genieten van de sfeer. Vergeet je niet om dan even te zwaaien als je met je privé-jet over mijn achtertuintje zoeft?

Dag lieve Justin, het ga je goed!

Uitgelichte afbeelding van Justin Bieber via Shutterstock.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

 1. ??? Ik werk met die-hard Pinkpop-hangers en die waren helemaal uit balans door het nieuws dat Bieber de hoofdact was. Ik vind het ook merkwaardig…zou Pinkpop zijn beste tijd gehad hebben?

 2. Sorry maar wat een onzin! Alsof dát ene optreden je hele weekend zou vergallen. Ik snap heel goed dat ze deze keus maken. Je kunt niet for ever blijven teren op oude rockers. Ze maken nu een mix en dat is naast slim toch ook gewoon waar een festival voor staat? Diversiteit?

  Vind deze hele ophef zo’n gezeik van mensen die zich gewoon een ouwe lul voelen omdat een grote artiest komt optreden die velen malen jonger is dan zijzelf. Zonde en echt nergens voor nodig.

  • Korreltje zout vergeten te nemen voor het lezen, Suus?
   Ik deel mijn mening in een persoonlijk stuk en vertel dat dit, samen met de eerder bekendgemaakte namen voor mij de reden is om niet naar Pinkpop te gaan…om het dan meteen gezeik en onzin te noemen…

 3. Hihi, grappig geschreven. Ik ben nog nooit op Pinkpop geweest maar kan me voorstellen dat er een grote groep is die niet echt in jubelstemming is. Dan is €200 inderdaad veel geld! Ik vind Justin leuk voor op de radio of in een club, maar niet op Pinkpop

 4. Hahahaha, ik ga stuk!! Heerlijk geschreven weer! Wij zijn hier ook fervent festival-ganger en vooral de husband was flink van slag van dit nieuws. Dit jaar gaan we misschien als vrijwilliger en we hebben sowieso al kaarten voor Graspop, maar da’s wel heeeel heavy metal dit jaar 😀

 5. De bands trekken mij dit jaar ook totaal niet. En om nu voor 3 bands die ik wel wil zien een weekend naar Pinkpop te gaan, dat zie ik deze keer niet zo zitten. Ik ben toch meer van de moshpits en de muziek die we vroeger met gelijkgestemden op Pinkpop zaten te luisteren

 6. @Suus, lezen is ook een kunst…..
  @Bregje; jaartje Pinkpop overslaan doet geen pijn ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.