Tijd voor een nieuw leesoverzicht. Ik heb de smaak goed te pakken, want as we typ ben ik bezig in boek nummer 9. Nou ja, ik ga er na het bloggen weer verder in lezen, je snapt me wel. 😉 Het lezen geeft me zoveel rust en ik grijp dan ook elk moment aan om met mijn neus in een boek te duiken. Vandaag deel ik de boeken die ik tot nu toe in 2017 heb gelezen, wie weet zit er nog leuke inspiratie voor je tussen!

Heftig – David Nicholls

Brian Jackson, een naïeve en intelligente puber, gaat studeren. Hij doet zijn uiterste best om te wennen aan zijn nieuwe leven aan de universiteit. Terwijl hij in allerlei ongemakkelijke situaties belandt, komt hij de mooie en rijke Alice tegen. Samen met Alice en nog twee studiegenoten kwalificeert Brian zich voor de populaire quiz University Challenge. Aan de vooravond van de quiz verandert alles voor Brian…

Ik vond dit wel een vermakelijk boek, maar moet eerlijk bekennen dat ik er soms moeilijk doorheen kwam. de personages zijn wel goed beschreven, je voelt de onhandigheid en de daarbij komende plaatsvervangende schaamte van Brian goed aan. Een prima vakantieboek.

Een schitterend ongeluk – Inge Ipenburg

Vier vrienden komen samen op het strand. Ze lachen, eten en drinken. Het geluk straalt er vanaf. Een auto-ongeluk diezelfde avond gooit hun levens compleet overhoop. En waar is de vijfde vriend van deze hechte groep gebleven? Hoe zit het met de onderlinge verhoudingen en wat spookt één van hen uit in Londen?

Een geweldig boek, waarin het verhaal steeds verteld wordt door de ogen van een ander personage. Inge Ipenburg (Martine Hafkamp uit GTST! 😉 ) weet de spanning goed op te bouwen en houdt je geboeid tot de spectaculaire plot.

Je bent geweldig – Jill Mansell

Hallie is smoorverliefd, er is alleen één probleem: ze is ernstig ziek én de man in kwestie is haar arts. In Londen loopt Tasha ondertussen haar grote liefde tegen het lijf, terwijl ze in een vuilnisbak staat te wroeten. Flo valt ondertussen als een blok voor Zander, alleen krijgt ze daar zijn vreselijk irritante en verwende zusje bij. Op het eerste gezicht hebben de levens van deze drie vrouwen niks met elkaar te maken. Het verhaal begint als Hallie in een taxi zit, omdat ze een longtranspantatie gaat krijgen. Van wie zijn de longen?

Ik ben groot fan van Jill Mansell. Ze weet elke keer weer een originele verhaallijn op te zetten en ik kan de boeken maar moeilijk wegleggen, het zijn echte tandenpoetsboeken! Dit boek was grappig, ontroerend en heerlijk romantisch!


De smaak te pakken – Jill Mansell

Ellie is intens verdrietig na het overlijden van haar man Jamie. Zo goed en zo kwaad als dat gaat, pakt ze haar leven weer op. Dankzij haar schoonvader hoeft ze niet langer in haar vochtige appartement te wonen. Wanneer ze een nieuwe baan vindt, vlakbij huis, blijkt haar baas een enorm lekker ding te zijn. Ellie is vastberaden om hem niet te laten merken dat ze van hem gecharmeerd is, maar of dat nou zo’n goed idee is?

Wederom een fijne roman van Jill Mansell. Humor, romantiek en verrassende wendingen zijn ruim vertegenwoordigd!

Dan komt alles goed

Dan komt alles goed€ 10,00


Dan komt alles goed – Cathy Kelly

In het Ierse badplaatsje Avalon woont Danae in haar eentje bovenaan de heuvel. Ze heeft geen behoefte aan gezelschap, omdat ze zichzelf straft voor iets dat in haar verleden is gebeurd. Ondertussen ziet Tess haar huwelijk op de klippen lopen, terwijl ze met moeite haar antiekzaak open kan houden. Tess’ zus Suki zit aan de andere kant van de Atlantische oceaan in de puinhopen van haar ooit zo glamoureuze leventje. Als de rijke Cashel Reilly terugkeert naar Avalon en Danae’s nichtje Mara haar intrede doet in het dorp, verandert er een heleboel…

Ik kan echt wegdromen bij de romans die zich afspelen in Groot-Brittannië en Ierland. Cathy Kelly kan zo levendig vertellen, dat het lijkt alsof je bij de personages aan de keukentafel zit. Dit boek is ontroerend, bijzonder en leest heerlijk weg.

Zo, dat zijn ze weer voor deze maand. Zitten er boeken tussen die jij ook hebt gelezen? Of zijn er exemplaren die je nu graag wilt lezen? Klets gezellig mee in de comments!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.