Hoi, ik ben Bregje en ik ben onhandig.


Deze onhandigheid beperkt zich niet alleen tot het struikelen, in de knoop zitten met kabels of tegen een deurpost aanlopen in een kamer vol mensen. Nee, zoals je van me gewend bent, doe ik dingen graag vol overgave. Ik ben Overkoepelend Onhandig.

Ik ben degene die in een rondje grappen maken ook een duit in ‘t zakje doet. En dan blijkt ‘t zakje net weggepakt te zijn, waardoor die grap met veel kabaal in de stilte klettert en iedereen haar gek aankijkt.

Ik ben degene die enthousiast naar een bekende zwaait. En dat diegene dan niet terug zwaait en ze heel ongemakkelijk maar een hand door haar haar haalt en mompelt ‘Oh hij ziet me niet.’

Ik ben degene die op een feestje heel enthousiast iemand op zijn schouder tikt. En dat diegene zich dan omdraait en het een volslagen onbekende blijkt te zijn.

Ik ben degene die een enthousiast app’je verstuurt in een groepsapp met een grappige foto of filmpje. En dat niemand dan reageert.

Ik ben degene die in een lawaaiige ruimte gezellig meekletst en die dan net op vol volume iets sufs zegt als de muziek uitvalt.

Ik ben degene die ontzettend gevoelig is en daardoor nog veel onhandiger wordt in het gezelschap van mensen waarbij ze zich niet op haar gemak voelt.

Ik ben degene die nét een (paar) drankje(s) teveel drinkt en daardoor iets te vrij wordt in haar woordenstroom. Om zich daar dan vervolgens nog een half jaar rot over te voelen en buikpijn van te hebben.

Ik ben degene die weet dat ze onhandig is, maar die zichzelf daar volgens mij nog het hardste voor straft.

Ik ben onhandig en misschien moet ik daar niet zo over miepen, maar gewoon vinden dat het heel charmant is.

Wat denk jij als iemand onhandig is of doet? 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

 1. Ik zeg altijd maar zo: “Ik ben onhandig, wat is jouw Superpower?”

  Want zonder ons zou de wereld zo SAAAAAI zijn! (en zou de economie instorten, omdat we nooit meer nieuw servies, vaatdoeken en kleding nodig hadden) 😉

  • Overigens vind ik het wel confronterend om in een huis te wonen met twee mensen die juist de andere kant zijn opgeslagen. Anna is twee dagen depressief als ze iets laat vallen, omdat ‘ze dat nooit doet’ 😉

 2. Hahaha wat een herkenbare blog. En het maakt je inderdaad charmant. Mensen weten dat het bij je hoort. Het maakt jou tot wie je bent.

  Ik sloeg van de week op de condoleance van mijn schoonvader een metalen prullenbakje om, die met veel gekletter op de stenen vloer viel, net toen het doodstil was.
  Mijn beste vriendin kwam aanlopen en wist meteen dat ik het was 😉

 3. Haha. Mijn vriend ergert zich geregeld aan mijn onhandigheid. Hij kan zich niet voorstellen hoe het toch mogelijk is… Dan bekijk ik het maar positief: ik blijf hem verrassen haha.

 4. Huiselijk genoegen Antwoord

  Uh… meestal ben ik het die onhandig doet (of zoon… of wij beiden… kennelijk neem je dat soort dingen over).

  Tja… wat denk ik dan. Soms baal ik erg – zoals die ene keer dat ik luidkeels verkondigde dat iemand echt een ontzettend grote sukkel was – die dus vlak achter me bleek te lopen… ‘Oeps!’. Maar eigenlijk heb ik me er maar bij neergelegd.
  Ik ben niet perfect. Niemand is perfect. Mijn imperfectie zit in een bepaalde knulligheid. Dat maakt mij meer mensch.

  Het voordeel: mensen hebben bij mij niet snel het idee dat ze iets verkeerd doen als het bij hen een keertje mis gaat ;-).

  Dusss vooral door blijven klungelen. De wereld heeft mensen zoals ons nodig.

 5. Kijk. Dit bespaart mij weer een artikel. Het is een charme Bregje. Mijn man lacht (en ergert) zich kapot om zijn twee vrouwen thuis, maar nog het meest om mij. En ik lach dan maar mee want het geeft wel wat kleur aan het dagelijks leven. ?

 6. Pingback: Het is tijd voor een nieuwe badkamer! - Breg Blogt

 7. Pingback: De waardevolle inzichten van 2019 - Breg Blogt

 8. Pingback: Column: klaproosje - Breg Blogt

 9. Pingback: Anders is oké! - Breg Blogt

 10. Pingback: Momenten waarop ik me onzeker voel - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.