Terwijl de dagen sneller voorbij vliegen dan ooit tevoren, sta ik even bewust stil. Januari is al alweer achter de rug en heel geleidelijk komen we in een ritme met werk, gezin en vrije tijd. Toch blijft er een gevoel van onrust hangen en gelukkig kwam de hulp hiervoor precies op het juiste moment…

Fluffy, zacht en vol

In mijn hoofd is het druk: er spoken allerlei ideeën voor mijn blog rond, aangevuld met boodschappen- en to do lijstjes. Uiteraard schrijf ik dit alles niet meteen op, want ik ben behoorlijk eigenwijs. Maar nu voelt mijn hoofd langzaamaan als een berg vol watjes. Fluffy, zacht en vol. Vooral heel vol. Het scheelt voor mijn blog al enorm dat ik het ‘ik moet elke dag iets posten’ idee heb losgelaten. Daardoor zit ik na een drukke werkdag niet nog om 22.00 als een malle te typen, zodat er de volgende ochtend iets online komt. Ik blog een beetje tussen de bedrijven door, zoals op dit moment terwijl Laurens even een rondje Zappelin doet. Werkt op zich prima, alleen zorgt het gebrek aan structuur wel voor wat onrust in de wattenmassa.

Redding op het juiste moment

Goed, een hoofd met watjes dus. Lekker hoor, dat fluffy gevoel, maar ook niet zo handig. Want er is maar weinig plaats voor andere dingen in die volle, wattige chaos. Ik sprak er laatst met Etienne over en onze conclusie was dat het gewoon nog even tijd nodig heeft. Na een lange tijd vrijheid, blijheid, is het gewoon ook even wennen om mijn tijd anders in te delen. Ik heb mijn pilates-lessen weer opgepakt en dat geeft alweer wat rust. Toch bleef het knagen. En toen…kwam de redding precies op het juiste moment. Ik ben namelijk door Belle Vie coaching uitgenodigd voor een cursus ‘In de flow van mindfulness’! Echt helemaal te gek!

Zo meteen komt coach Anique langs voor een intake en over een paar weken start de cursus. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer even aan de slag te gaan met bewustwording, meditatie en ontspanning. Naast mijn werk en ons gezin zijn het helaas ook weer spannende tijden rondom de gezondheid van mijn vader en ik merk dat ik daar heel onrustig van word. Een extra steun in de rug om hiermee om te gaan is dus heel erg welkom. In het verleden heb ik al fijne ervaringen met mindfulness gehad en een beetje opfrissen kan geen kwaad, toch? Ik zal jullie over een tijdje alles vertellen over deze cursus en hoe ik het heb ervaren. Hopelijk maken de watjes dan weer plaats voor rust, energie en bakken vol inspiratie!

Hoe ervaar jij het, is mijn verhaal herkenbaar? Werken, gezin, hobby’s, sociaal leven? Kun jij soms ook wel wat mindfulness gebruiken?

Uitgelichte afbeelding watjes komt van Shutterstock
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Op dit moment zit ik nog in de Ziektewet, maar ik kan me voorstellen dat het straks weer heel druk wordt als ik aan het werk ga. Inspirerende blog!

  2. Momenteel zit ik vol in de reintegratie, lange tijd te veel gedragen, te veel verplichtingen, etc. Als alles weer stabiel is, wil ik zeker mindfullness goed oppakken om het stabiel te houden. Nu zou dat alleen maar weer als een extra moetje voelen.
    Wel probeer ik via een app van tijd tot tijd te mediteren, maar dat werkt de ene keer ook beter dan de andere keer.

  3. Oooh dat zou ook echt iets voor mij zijn! Kan het ook wel gebruiken want ondanks dat er in mijn werkuren nu wel iets veranderd en ik dus iets meer tijd heb voor mezelf, mijn gezin, etc is het nog steeds chaos.
    Benieuwd hoe je het vindt!

  4. Pingback: 6 praktische tips voor een mindful versie van jezelf! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.