Brownies Airfryer Hands off my chocolate Bregblogt.nl

Goddelijke Crispy Cookie Brownies uit de Airfryer

Wat doe je als je een pakket met verrukkelijke chocolade krijgt én in je kast een Airfryer staat? Juist: bakken maar! Ik maakte goddelijke brownies met de Crispie Cookie Caramel & Seasalt chocolade van Hands Off My Chocolate

Ik ben echt dol op chocola, maar bak er veel te weinig mee. Sowieso is de reep meestal al op voor ik er goed en wel iets van kàn bakken. 😉 Deze brownies zijn ontzettend makkelijk om te maken en smaken echt hemels!

Ingrediënten

 • 100 gram Crispie Cookie Caramel & Seasalt van Hands off my chocolate
 • 65 gram ongezouten roomboter
 • 40 gram lichte basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 65 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 groot ei

(Als je i.p.v. deze chocolade kiest voor pure chocolade, kun je naar smaak nog wat gewone suiker toevoegen. Deze heb ik in dit recept weggelaten, omdat de chocola al wat zoeter is)

  Hands off my chocolate bregblogt.nl

  Bereidingswijze

  Neem een ovenschaal of bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnede. (Check hier: handige bakvormen voor de Airfryer) Bedek de bodem van de springvorm of de bakvorm met een velletje bakpapier en vet de randen in met boter.

  Breek de chocoladereep in stukjes, doe de boter en chocolade in een pan met dikke bodem en laat op laag vuur langzaam smelten. Vergeet niet om regelmatig even te roeren.

  Klop ondertussen in een kom het ei samen met de vanille- en de basterdsuiker met de mixer of garde tot een glad en luchtig mengsel. Als de chocolade en de boter zijn gesmolten tot een glad mengsel, haal je de pan van het vuur. Voeg het eimengsel toe aan de gesmolten chocolade en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe aan het chocolademengsel en roer dit tot het bakmeel is opgenomen.

  Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.

  Verwarm de Airfryer voor op 165 graden en plaats vervolgens de bakvorm in het mandje. Na ongeveer 20 tot 25 minuten is de brownie klaar als de bovenkant  crunchy is en de rest stevig, maar niet droog.

  Laat de brownie ongeveer een half uurtje afkoelen in de vorm, vervolgens kun je hem uitstorten op een rooster of de rand van de springvorm losmaken. Je kunt de brownie nog garneren met losse stukjes chocolade en wat versgeklopte slagroom.

  Meer lekkere Airfryer recepten vind je hier! 

  EET SMAKELIJK!!

  Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hands off my chocolate.

  Signature

  *Disclaimer

  About Bregje

  Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

  6 thoughts on “Goddelijke Crispy Cookie Brownies uit de Airfryer

  1. Hmm dat ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker een een keer uitproberen maar dan met de oven. Helaas geen airfryer. Ga er steeds meer aan denken om er eentje aan te schaffen.

  2. Ik heb hem net gemaakt in de bakplaat van de Airfryer XL. 1cm hoogte. Na 20 minuten op 165C kwam t eruit als een dikke biscuit 🙁

   1. Hi Dennis, dank je voor je reactie! Wellicht dan toch wat korter bakken? Ik heb zelf een springvorm gebruikt, maar weet niet of dat verschil maakt. Sowieso wordt brownie geen hoge taart, het is compact gebak. Groetjes Bregje

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.