Poef! Het is 1 februari! Dat betekent dat ik alweer een maand aan het werk ben, dus leek het me leuk om te vertellen hoe het bevalt om weer aan de slag te zijn als enige vrouw tussen de mannen!

Ik werk op een klein kantoor, waar naast mij nog drie mannen werken. Het moge algemeen bekend zijn dat mannen een stuk relaxter zijn dan vrouwen. Ze zeggen gewoon wat ze willen, vinden en denken. Dit heeft in de afgelopen weken al voor de nodige lachbuien van mijn kant gezorgd. Want mannenpraat betekent vaak schunnige praat. Het liefst tijdens de lunch.Super als je net je tanden in een heerlijk broodje zet.

De mannen zorgen hartstikke goed voor me. Er is volop lekkere thee en in de kast staat een megadoos koekjes. Elke werkdag gaan we ergens een lekker broodje halen voor de lunch. Een paar weken geleden vroeg 1 van hen of ik van kebab hield. Mijn ogen werden groot, ik begon te watertanden en te stralen. ‘Echt? Eet jij dat?’ was de reactie van één van de heren. Inmiddels zijn ze wel gewend aan de hoeveelheid eten die ik op een dag naar binnen schuif. Ik kan je vertellen dat het meer is dan wat zij eten… 😉 

Naast gezellig is het werk zelf ook hartstikke leuk! Ik begin mezelf steeds verder onder te dompelen in de organisatie en daaruit rollen weer mooie werkzaamheden. Naast HR-taken mag ik me ook bezighouden met communicatie, hoe tof is dat? Mijn twee favoriete vakgebieden samen in 1 functie, ik had me niks beters kunnen wensen.

De eerste weken waren wel even pittig. Ik had een hoofd dat stampvol informatie zat, wilde veel te veel en legde de lat enorm hoog. Al gauw had ik door dat het heel normaal is dat je in een nieuwe baan niet na 1 dag al van alles kunt. En dat het met 2 dagen per week nou eenmaal wat langer duurt voor je ingewerkt bent. Inmiddels is dat allemaal geland en heb ik mijn plekje helemaal gevonden. Thuis draait alles lekker en ook al mis ik mijn ‘blogdagen’ nog weleens, ik zou dit er niet meer voor op willen geven! 

Het voelt goed om zo welkom te zijn in een organisatie en ik ben ontzettend blij dat deze baan precies op het goede moment op mijn pad kwam.

Iedere dinsdag en donderdag stap ik fluitend op mijn fietsje en aan het einde van de dag fiets ik net zo fluitend weer naar huis. 2017 is goed begonnen! 

Heb jij een leuke baan? Ik ben benieuwd naar het werk van mijn lezers, dus vertel je me wat je voor werk doet? 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Lijkt me heerlijk tussen de kerels! Fijn dat het goed gaat! Zelf werk ik in de journalistiek.

 2. Wat fijn dat het zo lekker loopt! Echt super, je schrijft er ook heel erg enthousiast over!

  Ik werk nu bij een callcenter, niet echt een droombaan, maar het betaald de rekeningen en dat is voor nu prima.

 3. Wat fijn dat het zo lekker loopt! Echt super, je schrijft er ook heel erg enthousiast over!

  Ik werk nu bij een callcenter, niet echt een droombaan, maar het betaald de rekeningen en dat is voor nu prima.

 4. Echt super om te lezen meis dat het je zo bevalt. Al wist ik dat natuurlijk wel. Wat je zegt met mannen werken is zooo leuk. Had vroeger bijna alleen mannelijke vrienden. Om dezelfde reden haha. Dat is wel iets wat ik mis trouwens, collega’s!

 5. Ga je ook op vrijdagmiddag langs om bier te drinken! Dat vond ik het grootste voordeel van werken met mannen. Ik werk al jaren niet meer in de tuin maar ga nog regelmatig langs op vrijdagmiddag 😉

 6. Wat fijn dat het goed bevalt en je fluitend naar je werk gaat.
  Gezellig tussen de mannen.
  Ik werk in het speciaal onderwijs, 3 dagen en ik vind het ontzettend leuk. Veel vrouwen… 4 mannen….

 7. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt meis. Het is je gegund! Ik hoop na mijn afstuderen ook weer een leuke parttime baan te vinden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.