Nee, ik ga niet stoppen met bloggen, de roodharige hunk en ik blijven gewoon een setje en ik heb ook niet ineens bedacht dat ik toch wel weer zwanger wil worden. Wél heb ik een knoop doorgehakt waar ik al maanden naar keek, hem af en toe strakker trok of gewoon negeerde. Het is een knoop die een flinke persoonlijke verandering met zich mee zal brengen…

Hopeloos en besluiteloos

Menig vrouw zal zichzelf herkennen in de situatie die ik je nu ga schetsen. Je wordt wakker, gaat douchen en dan beland je voor je kledingkast. In mijn geval ongeveer 2,5 meter vol jurken, broeken, rokken, tops en shirts. Ik kijk ernaar, pak wat dingen vast, frot ze weer terug en zucht wanhopig tegen Etienne: ‘Ik weet niet wat ik aan moet!’ Nu heb ik de afgelopen maanden al hulp gehad bij mijn kledingdilemma’s, dankzij de selfiestrippenkaart van mijn vriendin Yolande Avé. Ik app’te haar een foto met een kledingstuk, zij voorzag me van advies en ik kon er weer tegenaan. Ik ging ook gerichter shoppen en kwam amper met miskopen thuis. Toch was dit niet echt een oplossing, maar weer een pleister die ik steeds weer plakte als er een scheurtje ontstond. Een scheurtje in mijn -excuseer de zweverigheid- zoektocht naar mezelf.

Klaar met struisvogelen

Ik liep al lang rond met de wens om een kledingkastcheck te laten doen door Yolande. Bij zo’n check komt ze een hele dag naar je toe, om samen door je kast heen te gaan. Er gaat een uitgebreide intake aan vooraf en samen kijk je dan kritisch naar je kast en zoek je uit wat wel en niet bij je past. Vervolgens laat Yolande je zien welke combinaties je kunt maken met je kledingstukken en de foto’s hiervan krijg je dan later toegestuurd. Op die manier creëer je je eigen lookbook. Mijn vriendin Margot ging me al voor en zij schreef er een tof blog over. Goed, ik had deze wens dus al heel lang. Maar het kost ook wel wat, dus ik ging niet over één nacht ijs. Ik besprak het regelmatig met Etienne en legde het dan toch weer naast me neer. Tot deze week. Ik had een aantal speciale gelegenheden en het kostte me moeite om een fijne outfit samen te stellen. Een outfit waarin ik me geweldig voel. En dus besloot ik om niet langer te struisvogelen: tijd voor actie!

Het gaat echt gebeuren!

Ik stuurde Yolande een mailtje met de titel: ‘Het is tijd…’ Haar reactie was geweldig enthousiast! En ZE HEEFT OVER DRIE WEKEN AL TIJD! Das echt mega snel, ik dacht dat het nog wel een paar maanden zou duren en ik nog lekker even kon doorgaan met struisvogelen. 😉

Ik vind het heel bijzonder om dit samen te doen, omdat we elkaar drie jaar geleden via Twitter hebben leren kennen en er inmiddels een fijne vriendschap is ontstaan. Daarom voel ik me er heel goed bij om dit traject met Yolande in te gaan. Want het is wel even wat meer dan wat kleding uit je kast plukken en setjes maken. Dit gaat over het vinden van mijn eigen stijl, zodat ik elke dag kan beginnen als de beste versie van mijzelf. Tegelijkertijd vind ik het echt enorm spannend, omdat ik me kwetsbaar ga en mag opstellen. Een beetje mixed emotions, maar bovenal weet ik dat ik er heel erg goed aan doe dat ik deze knoop heb doorgehakt. Ik heb niet voor niks lange tijd gewerkt om van binnen de boel te renoveren, dus het is niet meer dan logisch om ook de buitenkant eens aan te pakken. Ik zal uiteraard uitgebreid verslag doen van de dag met Yolande en het uiteindelijke resultaat!

Vind jij het makkelijk om elke dag een fijne outfit samen te stellen waarin je je goed voelt?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

16 Reacties

 1. Momenteel ben ik ruim 38 weken zwanger en pas geloof ik nog vijf kledingstukken. Dus ja, de keuze is vrij simpel momenteel haha 😉

 2. Hi Breg, goed dat je de knoop doorgehakt hebt. Ik snap wel een beetje wat je bedoelt. Naar werk trek ik gewoon snel een jeans met een lekkere comfy trui (winter) of shirtje (zomer) aan, maar dan voel ik me meestal te casual. Maar omdat ik het altijd koud heb in de winter, heb ik weinig keus. Althans dat denk ik, haha. Maar goed, ik zou er vaker wel wat netter uit willen zien dus. Laatst had ik een feestje en moest ik halsoverkop een nieuwe jurk bestellen, anders had ik niks. Ik ben benieuwd naar je eindresultaat! Liefs

 3. Wat super gaaf!! Ik zou iemand mee moeten hebben om te shoppen en een onbeperkt budget haha want mijn kledingkast bestaat uit drie vakken en thats it. Zou zonde zijn om daar iemand naar te laten kijken haha.. Heb overigens ook nog strips over van de selfiestrippenkaart maar ben er momenteel niet zoveel mee bezig. Straks als ik bevallen ben en mijn streefdoel heb bereikt dan ga ik eens op date met Yolande. En tot die tijd, flink sparen haha!

  • Kan me voorstellen dat je er nu je zwanger bent minder mee bezig bent! Wel fijn dat je voor straks nog je wel die strippenkaart hebt ❤

 4. Wat heerlijk! Ik wil na de zwangerschap ook even kritisch naar mijn kast kijken en aardig wat kleding weg doen. En uiteraard nieuwe terug kopen haha.

 5. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Hihi wat heb jij er een spannend intro van gemaakt zeg!
  Zal wel uitstervend ras zijn maar heb 4 broeken in 4 verschillende kleuren (blauw, rood, roze en groen), een paar basic shirtjes en 2 vesten (grijs en beige). Wat schoon is, trek ik aan. Zo simpel! 🙂 maar ja, ik hoef ook nooit naar kantoor of onder de mensen te komen, dat scheelt wel veel 😉

 6. Probleem heb ik niet echt: dochterlief heeft alle leuke kledingstukken uit mijn kast gehaald en die draagt zij, mama doet het met de rest 😉 ben wel heel benieuwd naar je verslag en foto’s natuurlijk…

 7. Oh wat fijn Bregje! Ik merk dat ik sinds de bevalling grote moeite heb met het maken van leuke setjes, terwijl dat nou juist was waar ik zo naar uitkeek toen ik nog zwanger was. Misschien dat ik Yolande op een zeker moment ook maar moet gaan inschakelen 😉 Ben erg benieuwd naar het resultaat over drie weken!

 8. Wat goed dat je dit gaat doen! Voor mij zou zo’n hulp echt overbodig zijn, ik moet soms gewoon wat meer kleding kopen.. En er is gek genoeg ook nog steeds kleding waar ik gewoon afscheid van moet nemen, zodat er weer leukere kleding de kast in kan. 🙂

 9. Wat goed!! Ik ben zelf best goed met het uitkiezen van m’n dagelijkse kleding. Maar het lijkt me wel fijn om mijn kast ook een keertje te laten bekijken. Gewoon voor nieuwe ideeen waar je zelf niet op zou komen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.