Met een moeder die vaste klant is bij de tandarts aan de ene kant en een vader die echt noooooit iets aan zijn tanden heeft aan de andere kant, is het voor onze kroonprins maar de vraag hoe het met zijn gebit gesteld is. Nu hij de twee jaar al heel erg ruim gepasseerd is en zijn hele mond vol met tanden en kiezen zit, besloot ik om hem eens mee te nemen naar de tandarts…

Hij was er al een paar dagen helemaal vol van: ‘Mama, we gaan naar de tandendokter hè? Ik vind dat leuk!’ Hij is al een aantal keer met mij meegeweest toen ik onder handen werd genomen door de mondhygiëniste. Op die momenten zat hij altijd lief te spelen op de grond, kletste wat met de assistentes en vond het allemaal heel normaal. Dit keer mocht hij zelf in de grote stoel plaatsnemen en dat was toch wel even een stap te ver voor mijn held op sokken. Hij zei: ‘Ik vind het spannend mama, mag ik bij jou?’en zo namen we samen plaats in de stoel. Ik vroeg de assistente om wat foto’s te maken, want ja, je bent een blogger of je bent het niet hè? 😉 De tandarts was superlief en legde hem alles uit. Veilig bij mij op schoot deed Laurens zijn mondje open en liet al zijn tanden rustig bekijken. En…hij werd goedgekeurd!

Eerste keer tandarts - bregblogt.nl(1)

Nu had ik dat ook wel verwacht, maar aangezien tandenpoetsen nog weleens vergelijkbaar is met een potje worstelen, was ik benieuwd of we alles ook echt goed schoonhouden. Gelukkig zag alles er prima uit en kon meneer weer uit de stoel. Hij kreeg zijn eigen tandartsspiegeltje mee en was zo trots als een pauw.

Terwijl ik nog even grondig onder de bouwlamp bekeken werd, wond meneer alle assistentes wederom om zijn vingertje. Aansluitend kregen we nog een handige poetstip, die ik jullie ook niet wil onthouden. Ik ga zelf altijd op mijn hurken voor Laurens zitten om te poetsen. De tandarts raadt juist aan om achter hem te staan of in een soort treintje te gaan zitten, zodat je van boven/achter kunt poetsen. Het was dus ook nog een leerzaam momentje… 😉

Na afloop liepen we, hand in hand, naar buiten. ‘Dat was leuk hè mama, bij de tandendokter! Gaan we nu een broodje eten?’

Hoe verlopen tandartsbezoekjes bij jullie? Feestje of drama?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Jeetje goed hoor! Stoere kerel?. Ik ga vanavond ook het treintje proberen..alhoewel ik dan niet zo goed in de mond kan kijken..hmm ben benieuwd haha

  2. Handige tip van je tandarts die ken ik nog niet. Ik poets nog na bij mijn jongste van 5.. Tandartsbezoekjes bij mijn meisjes verliep vroeger niet zo soepel als bij jouw jongen .. de meiden vonden het eng, terwijl ik een hele vriendelijke tandarts heb, rond de leeftijd van 4 hebben ze eindelijk op de stoel gezeten. Nu gaat het goed hoor;)

  3. Wat lief! Hopelijk blijft hij er nog heel lang zin in hebben en heeft ‘ie geen last van vervelende dingen als gaatjes enzo. En handige tip van het tandenpoetsen met kinderen, die zal ik vast onthouden ?.

  4. Ahhh wat goed van hem zeg! Held! Ik heb zelf net ook een uur in de stoel gelegen. Pittig werkje dit keer. Ik heb ook altijd iets aan mijn tanden, dus ik leef met je mee!

  5. Stoer! Ik heb Mila pas ‘echt’ meegenomen (in die zin dat er ook naar haar gebit werd gekeken) toen ze drie was. Een paar maanden terug is haar gebit ook daadwerkelijk behandeld. Inclusief dat rode spul om te kijken of ze goed gepoetst wordt. Best heftig. Al zat ik er met zweethandjes en had Mila zoiets van: “Ok, dit is geen feestje, maar het lukt mij wel hoor”.

  6. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

    We zijn nog niet geweest! Onze tandarts doet het pas vanaf 2,5 jaar. Maar ik houd nu al mijn hart vast, als ik zie wat voor een worsteling ik moet voeren met hem om zijn tandjes te poetsen….

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.