Op het moment dat ik een uitnodiging krijg, waarvoor ik ruim twee uur moet rijden, spring ik normaal gesproken niet direct een gat in de lucht. Hoe anders was dat toen ik eind 2016 werd uitgenodigd voor een bijzonder feestje in het immer pittoreske Zeewolde…

Roadtrip!

Op 19 januari 2017 werd de award uitgereikt aan de Loedermoeder van het jaar 2016. Sinds ik in juni 2016 kennismaakte met een stel andere loedermoeders, hebben we bijna dagelijks contact. Ik wist dus wel zeker dat ik dit feestje niet wilde missen. Ik regelde vrij, bedacht me net op tijd dat er ook nog opvang geregeld moest worden voor Laurens en begon met de voorpret. De vreugde werd nog groter toen bleek dat mijn vriendinnetje Janske ook was uitgenodigd! We spraken af om samen te rijden, maakt de roadtrip een stuk gezelliger én voor mij was het een stuk relaxter vanwege een restje rijangst.

En zo stapte ik op een koude, winterse donderdag in de auto. Eerste bestemming: Eindhoven. Het rijden ging echt onwijs goed en dat maakte de rit een feestje! Ik ben zo trots! Janske ontpopte zich daarnaast tot de perfecte bijrijder en had voor de catering gezorgd. Ze voerde me chocola en dropjes, dus ik had niks te klagen…

Grote blind date

Vlak voor zonsondergang arriveerden we bij Center Parcs De Eemhof. De laatste kilometers van de rit maakten de duur ervan meer dan goed. Het Eemmeer lag er prachtig bij in de vrieskou met de zakken de zon. Het park zelf was ook een plaatje, met schaatsende eendjes in de krakend frisse vrieskou.

Center Parcs de Eemhof - bregblogt.nl

Enthousiast en nieuwsgierig stapten we de bar binnen, waar al een groep dames zat. Een aantal loedermoeders kende ik al in het echt, anderen waren nieuw voor me. Het was te vergelijken met een enorme blind date. Zo grappig dat je met sommige mensen al lange tijd online contact hebt, maar je elkaar nog nooit in het echt hebt gezien.  De sfeer was direct top: er werd volop gekletst, gelachen en geproost! Er was een TV ploeg aanwezig van RTL Live, die de bekendmaking van de winnaar live zou verslaan. Ik had m’n mooiste jurk aangetrokken, m’n lippen gestift en zelfs mijn haar gekamd. Om vervolgens pal naast de cameraman te gaan staan en mijn minute of fame eigenhandig om zeep te helpen…?

Loedermoeder award - bregblogt.nl

Winnares Lisette werd bekend gemaakt, er werd geklapt en nog meer geproost. Nu het officiële gedeelte voorbij was, konden we door naar het volgende onderdeel: dineren! Aangezien ‘Never not eating’ toch wel één van mijn favoriete en veelgebruikte uitspraken is, snap je dat ik hier blij van werd! We werden hartelijk ontvangen in het grill restaurant Fuego, waar we met een flinke groep dames wel effe opvielen tussen de gezinnen die daar zaten te eten. 😉

We aten, dronken en kletsten honderduit en het was een ontzettend gezellige avond. Na afloop van het diner werden we ook nog verwend met een goedgevulde goodiebag. Om het feest compleet te maken hoefden Janske en ik niet meer terug te rijden naar het zuiden, maar mochten we van Center Parcs lekker blijven slapen!

Shoppen!

Na een stevig ontbijt samen met blogcollega’s Rory en Esmée besloten we om nog even de Primark in Almere in te duiken. Een paar euro armer en een tas vol leuks inclusief carnavalsoutfit rijker, ploften we neer bij Barista Café. In dit hele fijne zaakje vulden we onze buiken met een lekkere salade en toen moesten we toch echt afscheid nemen van deze uren van vrijheid en tijdloos bestaan…

Barista café Almere - bregblogt.nl

Lunch - bregblogt.nl

Tegen de middag stapten we weer in de auto en zoefden naar het zonnige zuiden. Met Pearl Jam keihard door de speakers en een warm winterzonnetje dat de auto verlichtte, voelde ik me even volmaakt gelukkig. Klinkt zweverig, maar op dat moment op de A2, realiseerde ik me dat het harde werk om van mijn angsten af te komen zijn vruchten heeft afgeworpen. Het geeft me een groot gevoel van vrijheid en ik ben heel blij dat ik dit soort uitstapjes weer kan maken zonder paniekaanvallen.

Tegen het eind van de middag stapte ik thuis uit de auto. Over het tuinpad kwam een klein, blond mannetje aangevlogen. Hij sprong op en neer als een stuiterbal en riep: ‘Mama! Mama! Je bent er weer! Ik bent zooooo blij mama!’. Hoe zalig ik deze 24 kinderloze uren ook vond, there’s no place like home...❤

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

19 Reacties

 1. Ik had je nog maar één keer eerder ontmoet, maar het voelde alsof we elkaar al jaaaaaren kenden.
  En wat betreft je outfit: de bril was echt dé eyecatcher. Jammer dat die niet op nationale televisie is geweest…

  • Ik vind het ook zo fijn dat jij zo gewoon bent gebleven, ondanks je sterrenstatus. Die bril krijgt zijn moment of fame nog wel, dat komt goed! 😉

 2. Het ziet er super gezellig uit! Fijn dat je niet helemaal terug hoefde te tijden. Ik heb dat ook vaak, heen gaat nog wel, maar als je dan moe bent en nog terug moet.

 3. Hier ook nog nagenietend van een geweldig gezellige avond, fijne overnachting en ‘s ochtends nog even nakletsend met Rory, Janske en jou. Mijn 8 jarige zei gelijk “ik heb je niet gemist, ik heb niet eens aan je gedacht” … en bedankt. Denk dat ik maar vaker wegga…ze missen me hier toch niet 😉

  • HAha, nou da’s ook lekker dan! Lau bleef maar zeggen: ‘Was je op een feestje mama? Ik had je gemist!’ <3 Fijn weekend!

 4. Leuk om te lezen! Heerlijk nog zo’n leuk dagje shopping er achteraan 🙂 en idd spannend om allemaal nieuwe gezichten te zien, maar nu kan ik ook van jou zeggen “ik heb haar in het echt gezien!”

 5. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Volgende keer even gedag zeggen als je vlak om de hoek bent hè 😉

 6. Pingback: Mijn jaaroverzicht van 2017 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.