Loedermoeders: net als borstvoeding, vaccineren en co-sleepen zorgen ze voor de nodige discussies. Ik kan er wel om lachen en vind het ontzettend tof dat ik dankzij het loedermoederinitiatief (mooi Scrabblewoord!) zoveel fijne vrouwen heb leren kennen. Vanavond wordt in Center Parcs de Eemhof in Zeewolde de Loedermoeder van het Jaar bekend gemaakt…

Het zal een dolle boel worden, daar in de Eemhof, want er zijn ongeveer 30 loedermoeders uitgenodigd. Moeders zoals je ze overal ziet: gewone moeders, die ook maar hun best doen om er iets van te maken. Die soms zo gek worden van 100.000x op een dag ‘Ma-ma!’ horen en zich effe opsluiten op de wc met een rol koekjes. Of die ‘s avonds de deur achter zich dichttrekken om eens lekker aan de boemel te gaan met hun vriendinnen. Normale moeders, ploetermoeders, loedermoeders: geef het beestje een naam zoals je wilt, maar neem het vooral met een korreltje zout.

Loedermoeder

Ik vind het ontzettend gaaf om te zien wat bedenkers Melissa, Pauline en Sharon in het afgelopen jaar hebben neergezet met het loedermoederinitiatief. Ze hebben een taboe doorbroken, een taboe om niet toe te (durven) geven dat je er als moeder af en toe een potje van maakt. Dit deden ze vooral met heel veel humor en een dikke vette knipoog  Veel moeders doen ook maar wat met dat hele opvoeden. Ze laten zo zien dat er geen perfect plaatje bestaat. Ik ben op sommige dagen blij dat mijn peuter gegeten heeft en schoon is, over de staat van het huis op zulke dagen kan ik beter zwijgen. Over mijn eigen gesteldheid ook eigenlijk. Maar het is heus niet elke dag ‘Joehoe, ik rommel maar wat aan en mijn kabouter mag tot 22.00 opblijven.’ Er zijn echt genoeg dagen dat hij gewoon naar de opvang gaat, groenten eet en om 19.00 in bed ligt. 😉

Wil je nou meer lezen over het Loedermoederinitiatief, check dan even het interview dat Sharon deze week gaf in de Telegraaf! Ook is het event vanmiddag te zien bij RTL Live en vanavond bij het RTL nieuws van half 8. Ik ga nog effe gauw naar de kapper ?

Ik kijk enorm uit naar een gezellige avond met veel collega-bloggers, waarvan ik de meesten nog niet eerder heb gezien! Ik verwacht geen Bad Moms achtige taferelen, maar vooral veel gekakel onder het genot van een wijntje. Als ik eraan denk zal ik zeker foto’s maken voor een nieuwe Oh Happy Day!

Wat is jouw Loedermoedermomentje?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Ik houd zelf niet zo van de term. Je bent toch gewoon een normale moeder als je die dingen doet? Maar goed houd dan ook niet zo van hokjes haha daarom heb ik er niet aan “meegedaan”. Wel vind ik het idee erachter prima en natuurlijk enorm leuk dat je op die manier je collega’s leert kennen tijdens dit soort gezellige avondjes!! Jammer dat ik er nooit voor in aanmerking kom omdat ik de term niet gebruik haha.. want volgens mij pas ik er perfect bij ?

  2. Leuk dat je mij een fijne vrouw vindt. Ik zie jou meer als 1 van mijn grootste concurrenten ?. Tot vanavond!!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.