Boeken - bregblogt.nl

‘Waar haal je de tijd vandaan, Breg?’

Deze vraag hoor ik regelmatig, wanneer ik vertel hoeveel boeken ik heb gelezen of wanneer ik een nieuwe stapel bij de bieb heb gehaald. Ik zal jullie mijn geheim verklappen…

In 2017 had ik met mijzelf een leeschallenge afgesproken van 52 boeken. Dat is 1 boek per week, best pittig, in combinatie met een gezin, een baan en een blog. Toch lukt het me goed om veel te lezen, sinds ik mijn momenten weet te pakken…

Dit zijn de momenten waarop ik een boek pak en verdwijn in een fictieve (liefst romantische) wereld…

Na het eten in een warm bad

Ik ben een groot liefhebber van badderen. Er zijn periodes, zeker wanneer het buiten koud is, waarin ik elke dag even in het warme sop duik. Ik pak er dan een boek bij en voor ik het weet ben ik een verrimpeld hoopje in koud water en heb ik makkelijk 50 tot 100 pagina’s verslonden.

Voor het slapen

Lezen voor ik ga slapen is echt zo relaxed! En: als je elke dag een half uurtje leest voor het slapen, pak je toch al gauw 3,5 uur per week mee. Hebben of niet, toch?

Tijdens een lange autorit

In de auto lezen lukt me alleen als we op de snelweg tijde . In de bebouwde kom word ik misselijk, dus dat schiet niet op. Zodra we het asfalt van de A2 op zoeven, pak ik een boek en duik ik erin. Bijkomend voordeel: ik let niet op het verkeer en heb dus amper last van mijn autoangst. Dat rijdt voor Etienne ook een stuk relaxter! 😉

Tijdens dutjes

Zolang het middagdutje nog aan de orde van de dag is hier in huis, grijp ik op dat moment mijn kans om lekker op de bank te kruipen met een boek. Ik probeer dan wel eerst effe een wasje erin te gooien of wat op te ruimen, anders zit ik niet helemaal rustig.

Tijdens het tandenpoetsen

Uhm, pardon, Breg? Ja heus, als een boek me echt te pakken heeft, zoals bijvoorbeeld deze, dan loop ik ermee door het hele huis, om niks te missen. Tot grote hilariteit van Etienne. ‘Oh ze heeft weer een fijn boek te pakken hoor!’

Nou lieve mensen, om jullie vraag te beantwoorden waar ik de tijd vandaan haal: die maak ik door mijn telefoon steeds vaker links te laten liggen en een boek te pakken. Die leesflow werkt verslavend, ik leg het ene boek weg en begin in 1 adem aan het volgende. Een beetje als sigaretten roken als je dronken bent. (Ja dat deed ik echt) Als jullie me nu willen excuseren, ik heb een date met een nieuw boek en een warm bed…

Lees jij veel? Op welke momenten lees je het liefst? 

Signature

*Disclaimer

About Bregje

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

10 thoughts on “‘Waar haal je de tijd vandaan, Breg?’

  1. Wij hebben ook geen bad, maar hebben nu een tubble gekocht! Een opblaasbaar bad, echt ideaal! En nu hebben we dus wel een bad

 1. Ik lees in vlagen. Het knelpunt bij mij is het halen van nieuwe boeken…
  Dan verzand ik weer een poosje in series (netflix in bad kijken is ook heerlijk :-)) en blogjes lezen voor het slapen gaan.

  Maar een half uurtje lezen voor het slapen gaan is eigenlijk de beste ontspanning.

 2. Zo heerlijk lezen. Even verdwijnen in inderdaad voor mij ook romantische wereld. Hier vooral fan van de chicklits. Jill Mansell, Marian Keyes. Voorspelbaar leuk😂 Dit jaar begin ik hopelijk weer met lezen 6 boeken staan er op mijn lijstje. Alleen moet ik even uitvogelen wanneer ik het ga inplannen..

 3. Fijne tips! Ik lees ook graag voor het slapen gaan, maar soms ben ik te moe om er een boek bij te pakken. Ook vind ik het voor het slapen lastiger om in een lekker leesflow te komen, omdat je niet echt de kans krijgt om in het boek te duiken. Dan is een ander rustmoment fijner om te vinden.

 4. Haha geweldig. Ik heb de challenge op 30 gezet en dat is al erg pittig voor me. Ben nu in het tweede boek bezig. Hier in New York kan ik wel steeds in de metro lezen. Autorijden doe ik altijd zelf, dus dat is geen slim idee. Mijn vriend en ik wonen nog niet samen, dus daar reis ik ook op en af heen en dan lees ik geen boek, maar dan doen we samen iets. Denk dat ik wel meer tijd krijg als we samenwonen! 🙂 Elke avond voor het slapen doe ik nu echt wel. Ik word meerdere malen wakker met mijn iPhone of reader aan mijn hoofd geplakt, Haha.

 5. Ook hier is lezen voor het slapen gaan en in de auto iets wat mij helpt. Heb mijn challenge dit jaar kleiner gemaakt maar heb alweer 2 boeken gelezen. Gaat toch sneller dan gedacht!

 6. Hoi ik herken het zo. Afgelopen jaar (2017) heb ik 114 boeken gelezen. En ben dus echt leesverslaafd. Een goed boek kost dus wel mijn nachtrust soms. Dus tandenpoetsen onder het lezen komt me heel bekend voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.