Zo! Het is tijd voor een nieuw lijstje met leesinspiratie! Ik heb in 2017 een vliegende start gemaakt en ben bezig in boek 3 voor dit jaar. En ook in boek vier, want ik heb de tic om meerdere boeken tegelijk te lezen. In 2016 las ik uiteindelijk 44 boeken en jullie hebben er nog een aantal van me tegoed, dus kijk vooral of er iets tussenzit voor je!

Lang leve de liefde – Jill Mansell

Een paar jaar geleden prijkte er een hele rij felgekleurde pockets in mijn kast. Elke keer als Jill Mansell een nieuw boek uitbracht kocht ik het. Op een gegeven moment ben ik ermee gestopt, maar ze is altijd een favoriete schrijfster gebleven. Ik hou van de beeldende stijl en de heerlijke romantiek. Dit boek vertelt het verhaal van Lily, die op haar 25e verjaardag een brief van haar moeder leest. Haar moeder overleed toen Lily 8 jaar oud was en elke verjaardag krijgt Lily een brief. Dit keer komt ze meer te weten over de eerste en enige liefde van haar moeder. Dezelfde dag ontmoet Lily de beroemde, knappe acteur Eddie Tessler, waarmee ze al gauw veel tijd doorbrengt. Tot grote ergernis van haar beste vriend Dan…

Achthonderd druiven Laura Dave

Als Georgia trouwjurken aan het passen is, ontdekt ze een groot geheim van haar verloofde. Totaal overstuur stapt ze in de auto en rijdt honderden kilometers naar de wijngaard van haar ouders. Als ze daar aankomt, blijkt dat het in haar ouderlijk huis ook behoorlijk rommelt. De toekomst van de wijngaard staat op het spel en over haar eigen toekomst is Georgia ook niet helemaal zeker meer… Ik vond het een hele fijne feelgoodroman, met de nodige drama’s en romantiek!

Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella

Ik heb een haat-liefde verhouding met Rebecca Bloomwood, de hoofdpersoon uit de Shopaholic reeks van Sophie Kinsella. Ze is namelijk zo geweldig beschreven met al haar irritante trekjes, dat ik me regelmatig aan haar erger. Ze is gelukkig ook heel grappig en inventief, waardoor ik tegelijkertijd dol op haar ben. In dit boek gaat Becky met een heel gezelschap in een camper om naar Las Vegas te reizen. Haar vader is ineens verdwenen en Becky is vastberaden om hem te vinden. Uiteraard staat deze reis bol van de hilarische ontwikkelingen, misverstanden en ontkopingen. Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen!

Judas – Astrid Holleeder

Hét boek van 2016 is toch wel Judas. De zus van Nederlands beroemdste crimineel klom in de pen om haar verhaal met de wereld te delen. Ik heb ademloos zitten lezen en vergat geregeld dat het géén fictie was. Bi-zar hoe het er aan toe ging in Huize Holleeder. Niet alleen in de afgelopen jaren, maar ook vroeger toen Willem Holleeder zelf nog jong was. Ik heb regelmatig met ingehouden adem zitten lezen, zo ontzettend spannend was het. Ik vind het zo dapper dat Astrid met gevaar voor eigen leven haar verhaal heeft verteld.

De Hartsvriendin – Heleen van Rooijen

Dit boek was een tussendoortje, ik had het nog  op mijn e-reader staan. Het verhaal gaat over Yvonne, net 40, iets te dik en niet zo gelukkig. Haar beste vriendin Mona laat haar links liggen en haar huwelijk met haar man is ook niet maar het geweest is. Voor haar verjaardag sturen Yvonnes kinderen haar naar een afvalcoach. Hiermee komt Yvonne 2.0 tot leven en ze gooit het roer om. Een vermakelijk boek, met een open einde. Pas bij het einde kwam ik er achter dat het onderdeel is van een tweeluik, dus dat einde is een beetje gek als je het niet verwacht.

Bastaardsuiker – Arjen Lubach

Ik vind Arjen Lubach ontzettend grappig en was daarom erg benieuwd naar dit boek van hem. Schrijver Mattias Wildenberg heeft een writer’s block en gaat daarom op zoek naar een manuscript dat is geschreven door zijn grootvader. Tijdens deze zoektocht komt hij in contact met Elin. Door hun mailwisselingen en de zoektocht naar het manuscript duikt Mattias terug in zijn verleden. Hij komt tot een verrassende ontdekking… Een mooi boek over familie en verbroken relaties.

Lieve Mama – Esther Verhoef

Jarenlang heb ik geen thriller aangeraakt, omdat ik er ineens niet meer tegen kon. Geloof dat mijn hormonen daar wat mee te maken hadden. 😉 Inmiddels heb ik de smaak weer te pakken en dit boek van Esther Verhoef was een fijne hernieuwde kennismaking met dit genre.
Verpleegkundige Helen is getrouwd met de succesvolle horecaondernemer Werner. Hun drie kinderen zijn dertien, vijftien en zeventien. Hun leven lijkt zorgeloos tot die bewuste avond. Ralf, achttien jaar, woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Totdat hij zich laat meesleuren in een crimineel plan. Een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…

Echt, ook dit boek las ik in een paar dagen uit, het was zó spannend!

Rozengeur en zonneschijn – Jill Mansell

Ja, daar is ze weer! In Rozengeur en zonneschijn maken we kennis met Sophie, een talentvolle fotografe. Ze woont in een gezellig kustplaatsje in Engeland. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een relatie te beginnen, na haar laatste, verschrikkelijke ervaring. Ze houdt zelfs voet bij stuk als Josh Strachan, eigenaar va het sjieke Maricombe hotel, alles uit de kast haalt om haar het hof te maken. Haar weerstand brokkelt met de tijd langzaam af, geeft ze zich toch over?

Een zalige feelgood roman!

Geknipt voor jou – Chantal van Gastel

Tot slot een roman van één van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters. Hannah is een ambitieuze twintiger die er van overtuigd is dat haar baas, de beroemde modeontwerpster Anna Lee, haar talenten binnenkort ontdekt, waardoor ze kan doorbreken in de modewereld. Als Hannah in contact komt met de irritante advocaat Frank komt haar hele wereld op zijn kop te staan. Dit boek las ik afgelopen week in drie dagen uit, ik heb er zo van genoten en als je van feelgoodromans houdt, raad ik je dit zeker wel aan!

Hopelijk heb ik je weer wat leesinspiratie gegeven! Als je nog must-read tips voor mij hebt zie ik ze graag tegemoet!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Wauw 44 boeken in 2016!! Ik mag blij zijn als ik de 4 boeken heb gehaald! Een aantal van deze boeken staan ook op mijn verlanglijstje

  2. Wat heb je weer veel gelezen, heerlijk! Ik vond de laatste shopaholic ook weer super leuk. Ik ben nu bezig in de boeken van Jojo Moyes, ook aan te raden. Voor jou las ik zo uit en lees nu het vervolg een leven na jou.

  3. Huiselijk genoegen Antwoord

    Wat een mooie lijst met voor mij bekende en onbekende schrijvers.
    Jill Mansell is ook een favoriet van mij. Haar laatste boek kende ik nog niet. Bedankt voor de tip!

    Veel plezier met lezen!

  4. Pingback: Bestemd voor mij - Chantal van Gastel - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.